Spelarbetyg: Southampton – Manchester United 0-1

Embed from Getty Images

Spelschemat har tätnat och det märktes i gårdagens möte borta på St Mary’s. Trotts att United stundtals spelade ett riktigt fint anfallsspel och hade kommandot under större delen av första halvlek så kändes flera spelare inte riktigt på topp. Det slutade ändå med en seger, om än en knapp sådan.  

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra

De Gea: 7

Fick en lugn inledning på matchen när United tog kommandot. Men under andra halvlek utmanade Southampton och De Gea fick stå för några riktigt fina räddningar.

Young: 6

Fick förmånen att assistera Lukaku till matchens första och enda mål. En riktigt fin framspelning där Young trollade bort Southamptons försvarare och sedan skruvade fram bollen till belgaren i straffområdet. Frågan är vad som hände sen. En bit in i andra halvlek är Young som bortblåst och det är snarare Rashford som får ta ett stort ansvar i försvarsarbetet.

Jones: 8

En av matchens mest betydelsefulla spelare om ni frågar mig. Gjorde tidigt en fin insatts för att bryta ett Southamptonanfall. Kändes genomgående lugn och kontrollerad i sitt spel, vilket var tur eftersom resten av backlinjen långt ifrån övertygade på samma sätt. Vinsten var mycket tack vare Jones.

Bailly: 6

Hade svårt att ta kontroll över spelet, framförallt i situationerna gentemot Long. Han spelade sig inte bort från farligheterna utan rensade snarare på chans och hoppades på det bästa. Han är dock en del av den backlinje som håller nollan trotts Southamptons hårda press i andra och får därför godkänt.

Valencia: 5,5

Tar långt ifrån den plats på högerkanten som han kunde och borde ha gjort. Han var istället osynlig i stora delar av matchen.

Matic: 8

Vid sidan av Jones gör Matic ett hästjobb i matchen. Matic tar kommandot på mittfältet, precis som han ska göra med sin förmåga och rutin. Han jobbar hårt i det deffensiva men är också en värdefull spelare i det offensiva.

Fellaini: 7

Gör en mycket bra insatts direkt från start. Han lyckas bryta flera anfall i ett tidigt skede och undviker på så vis många verkliga farligheter. Även framåt är han delaktig i mycket, om än inte alltid med 100 procentigt resultat.

Rashford: 6,5

Utmanar ständigt på sin vänsterkant och sätter press för försvararen Cedric som emmellanåt har svårt att hänga med. Så fort Rashford får bollen drivs tempot upp och leder så gott som varje gång till något farligt. Han visar också en fantastisk frisparspotential när han med en flackt men snabb boll får till en chans som sveper utanför målramen.  Synd att han inte får bli målskytt även denna gång.

Mkhitaryan: 5,5

Vår meste assistkung har haft bättre dagar på planen. I matchen mot Southampton känns han fumlig, utan större bollkontroll. Han gör försök på försök och stånga sig fram genom Southamptons försvar men når aldrig riktigt ända fram. Istället blir han relativt enkelt av med bollen och får istället lomma tillbaka till ruta ett.

Mata: 6

Jobba hela tiden på att göra sig spelbar och han skapar chanser. Är involverad i mycket under första halvlek men försvinner något i andra. Blir sedan utbytt till förmån för en lite mer defensiv uppställning när Southampton börjar pressa allt hårdare.

Lukaku: 6,5

Lukaku blir målskytt igen, för sjätte gången i ligan denna säsongen. Jag hoppas bara inte att hans framgång stiger honom åt huvudet. Efter målet kändes han ganska nonchalant i sitt spel och slarvade en del. Detta drar ner betyget.

Herrera: 6

Inbytt 62’. Inbytt istället för Mata för att stärka upp bakåt. Men hans verkliga chans kom istället framåt då han, när klockan började närma sig åttionde minuten får chansen att punkter matchen. Chansen slarvas dock bort, trots att han hamnar i en situation som ger honom gott om tid så stressar han och skjuter istället över.

Smalling: 6

Inbytt 75’. När trycket blev högre från Southamptons sida valde Mourinho att byta ut Mkhitaryan och istället sätta in Smalling. Vad han åstadkom under sin knappa kvart i spel vet jag dock inte. Han mest märkbara insatts var väl när han skallade Jones.

Blind: N/A

Inbytt 93’. Spelade för kort tid för att bedömas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS