Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Groenen hjälte i VM; fortsatta samtal om Lukaku; målvakter tillbaka i träning

I dagens nyhetssvep noterar vi att vi får en Manchester United-spelare i VM-final medan finalen i Copa América blir utan Unitedmedverkan. Annars spekuleras det vidare om målvakter och anfallare.

Vi noterar också att James Wilson nu officiellt är en Aberdeenspelare medan Naomi Hartley har signerat för Sheffield United och så har Chelsea gjort klart med en ny manager.

Groenen hjälte och bäst i VM-semifinalen

Sveriges VM-äventyr tog igår slut i semifinalen (jaja, det ska visst spelas tredjeprismatch). Det krävdes en Manchester United-spelare för att göra det. Uniteds nyförvärv Jackie Groenen gjorde det enda målet när Nederländerna vann med 1-0 mot Sverige efter förlängning (målet kan ses på Youtube).

Efter matchen utsågs Groenen rättmätigt till matchens bästa spelare.

För Groenen och Nederländerna väntar nu VM-final mot USA på söndag (17.00).

Sánchez utslagen

Någon final blir det däremot inte för Alexis Sánchez. Chiles dröm om tre raka vinster i Copa América tog slut i nattens semifinal mot Peru. Chiles öde beseglades i den första halvleken, då Peru var det klart bättre laget och gick ifrån till 2-0. Efter paus bombarderades det peruanska målet till ingen nytta och till slut vann Peru med 3-0.

Sánchez får dock inte åka på semester riktigt än. Först väntar en meningslös tredjeprismatch mot Argentina.

På Lukakufronten intet nytt

Romelu Lukakus agent fortsätter att diskutera anfallarens framtid med Inter. Någon lösning verkar emellertid inte vara nära förestående. Manchester United uppges inte vara intresserade av en affär där Inter tar Lukaku på lån med köpobligation och United är heller inte intresserade av någon bytesaffär.

Vi lär få anledning att återkomma i frågan.

De Gea och Henderson tillbaka i träning

Målvakterna David de Gea och Dean Henderson rapporterade idag till Carrington för försäsongsträning, rapporterar Manchester Evening News. De båda målvakterna fick förlängd semester till följd av landslagsspel.

Som vi berättade igår ska De Gea nu ha fått ett nytt, förbättrat, kontraktsförslag att ta ställning till.

För Henderson pekar mycket på att han kommer att återvända till Sheffield United på lån. Manchester United vill dock att målvakten först ska förlänga sitt kontrakt med klubben (det nuvarande sträcker sig bara över den här säsongen, även om det förstås finns ett optionsår).

MEN menar att Henderson ska ha fått besked om att ansöka om kinesiskt visum, i händelse av att han ska resa på försäsongsturné med United. Målvakten ska dock vara angelägen om att lämna på lån igen, om han inte garanteras platsen som förstamålvakt i United. Det lär knappast ske, då De Gea av allt att döma är kvar i United åtminstone över den kommande säsongen.

Lampard tar över Chelsea

Till slut har så Chelsea gjort klar med Frank Lampard som ny huvudtränare.

Wilson klar för Aberdeen

Anfallaren James Wilson har nu gjort klart med en ny klubbadress. Wilson har signerat för Aberdeen på fri transfer. Därmed återvänder Wilson till klubben han representerade på lån den gångna säsongen.

Vi önskar honom lycka till!

Hartley klar för Sheffield United

Naomi Hartley gör som James Wilson och återvänder till klubben hon representerade på lån. Hartley, som friställdes av United efter säsongen, gick till Sheffield United på lån i mars. Nu har hon signerat ett permanent kontrakt med Championshipklubben.

Vi önskar henne lycka till!

Ifall du har missat…

Uniteds reservlag har gjort klart med tränare, Uniteds damlag har gjort klart med anfallare och så diskuteras Marcus Rashford.

Officiellt: Neil Wood tar över reservlaget, Quinton Fortune assisterar

Officiellt: Jane Ross klar för Manchester United

Frågeask: Det finns egentligen ingen gräns för hur bra han kan bli