Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik december 2019

Höstsäsongens sista spelmånad är över för Manchester United, när vi spelar nästa match är vi inne i januari. Därför tar vi en titt på hur våra spelare presterade i december.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni augusti härseptember här, oktober här och november här.

Speltid

Nio matcher spelades i december, från Aston Villa på månadens första dag till Burnley igår. Av dessa nio matcher vann Manchester United sex, två slutade oavgjort och vi fick också utstå en förlust.

24 spelare fick speltid, vilket är något färre än i november, men då hade vi också den något speciella matchen borta i Astana. Så här fördelades speltiden, från Harry Maguire som efter att ha startat alla matcher landade på mest tid på planen, till Phil Jones och Ethan Laird som med varsitt inhopp spelade minst.

De A-lagsspelare som inte alls spelade något på grund av skada var Eric Bailly, Marcos Rojo, Diogo Dalot och Tim Fosu-Mensah. Lee Grant var frisk men fick inte komma in på planen, precis som Angel Gomes som alltmer ser ut att lämna klubben.

Mål och assist

Vad gäller mål och assist är det samma spelare som toppade listan i oktober och november som är bäst även denna gång. Jag pratar givetvis om Marcus Rashford, som med sex mål och en framspelning stod för en poäng per 95:e minut.

United gjorde tjugo mål under månaden, två av dem bokfördes som självmål, i övrigt var det främst våra tre bästa avslutare som fick utdelning under månaden. Flest framspelningar, det stod Daniel James för med tre stycken.

Uppdatering: När den här artikeln skrevs hade vi fel information på Andreas Pereira. Han gjorde två assist under december månad.

Månadens buse

Nio matcher, fjorton gula kort – ett tämligen rimligt facit kan tyckas. Pereira, Fred, Shaw och Williams drog på sig två var, vilket gör att Williams får utmärkelsen månadens buse baserat på att han hade minst speltid av denna kvartett.