Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik november 2019

Embed from Getty Images

Höstens fjärde spelmånad är över för Manchester United, imorgon söndag när Aston Villa kommer på besök är det förste december och därför tar vi en titt på hur våra spelare presterade i november.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni augusti här, september här och oktober här.

Speltid

November innehöll fem matcher för Manchester Uniteds A-lag, fördelat på tre i Premier League och två i Europa League. Ligamatcherna gav oss en seger (Brighton), en oavgjord (Sheffield United) och en förlust (Bournemouth) medan vi i Europa League vann hemma mot Partizan och förlorade borta mot Astana.

Embed from Getty Images

Noterbart kring månaden är hur många spelare som fick beträda planen, det var nämligen hela 30 stycken. Detta förklaras givetvis av att Solskjaer valde att ta med större delen av reservlaget till den betydelselösa matchen mot Astana. Tio av spelarna som medverkat den månaden spelade endast i den matchen.

Mest speltid under månaden fick Harry Maguire, som spelade 90 minuter i fyra matcher, längst ned på listan hittar vi Ethan Galbraith som står noterad för en minut tack vare sitt inhopp mot Astana. Nämnde Galbraith samt D’Mani Mellor, Dylan Levitt, Di’Shon Bernard, Largie Ramazani och Ethan Laird debuterade för United under månaden, och för Lee Grant var det första matchen från start i Unitedtröjan.

De A-lagsspelare som inte medverkade alls var Paul Pogba, Eric Bailly, Nemanja Matic och Tim Fosu-Mensah – samtliga på grund av skada.

Mål och assist

Fyra starter, tre mål och två assist. Detta är facit för vår mest produktiva spelare under november månad, nämligen Marcus Rashford som är i en suverän form.

Sammanlagt gjorde United tio mål fördelat på sju spelare mål under månaden, även sju spelare fick poäng för framspelning.

Notera att Luke Shaw av utrymmesskäl saknas på listan, även han noterades för en assist under månaden.

Månadens buse

Gällande disciplinen var det en tämligen lugn månad. United ådrog sig tio varningar, alltså ett snitt på två per match, där vänsterbackarna sticker ut negativt. Både Brandon Williams och Ashley Young drog på sig två stycken, Young blir därför månadens buse baserad på något mindre speltid än Williams.