Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik oktober 2019

Embed from Getty Images

En månad med två ansikten, så beskriver vi kanske enklast oktober 2019. Manchester United inledde med att spela 0-0 borta mot AZ Alkmaar vilket följdes upp av en uddamålsförlust mot Newcastle innan landslagsuppehållet lägligt kom.

När så landslagsuppehållet var över var det något annat vi fick se. Spelet har inte varit bländande rätt igenom, men på de fyra matcherna som spelades klarades oavgjort hemma mot Liverpool innan tre bortamatcher gav tre segrar, mot Partizan, Norwich och Chelsea nu senast. I de två sistnämnda matcherna gjorde United dessutom mer än ett mål, något som inte hänt sedan premiären mot Chelsea.

Speltid

Sex matcher alltså spelade, blott tre spelare (Scott McTominay, Daniel James och Marcus Rashford) medverkade i samtliga sex men ingen startade alla matcher.

McTominay blev till slut den som spelade flest minuter i oktober, vilket väl kan vara passande då han varit en viktig del i att United nu har tre raka segrar. Sammanlagt har 23 spelare fått speltid, fördelat så här.

Av de spelare som tillhör A-truppen har Paul Pogba, Eric Bailly, Luke Shaw, Tim Fosu-Mensah och Lee Grant inte spelat en enda minut i oktober. De fyra första på grund av skada, Grant på grund av att han är tredjemålvakt.

Mål och assist

På målfronten går det inte att konstatera annat än att Marcus Rashford varit Uniteds nyckelspelare under månaden. Sju mål gjordes sammanlagt, alla efter landslagsuppehållet, och hela fyra av dem stod Rashford för – plus en assist.

Månadens buse

Att utse någon till månadens buse låter sig inte riktigt göra den här gången. Ja, Fred och McTominay drog på sig två gula kort var, men med tanke på att båda killarna startade fem matcher var är det inte orimligt.

Att United sammanlagt får nio gula kort fördelat på sju spelare över sex matcher är inte något att direkt höja på ögonbrynen för, det är väl snarare en tämligen normal statistik.

Men visst, skall man vara hård så blir Fred månadens buse, baserat på något mindre speltid än McTominay.