Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik januari 2021

Manchester United v Manchester City - Premier League

Årets första månad är över, och det är dags att sammanfatta hur Unitedspelarna skötte sig. Att det faktiskt inte var en speciellt bra månad (fem segrar till trots) visas av att hela nio matcher spelades, men att United endast gjorde tio mål. Våra anfallare stod inte alls att känna igen, då såväl Edinson Cavani, Marcus Rashford, Anthony Martial och Mason Greenwood endast gjorde ett mål var.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni september häroktober här, november här och december här.

Speltid

Vi börjar dock som vanligt med speltiden, och kan konstatera att ingen startade samtliga nio matcher. Närmast att göra det var föga förvånande Harry Maguire, som startade åtta och även hoppade in i den nionde, och därmed lyckades skrapa till sig mest speltid. Även Paul Pogba och Aaron Wan-Bissaka startade åtta matcher, och delar på andraplatsen när det kommer till spelade minuter.

Marcus Rashford (sju starter, två inhopp) och Anthony Martial (sex starter, tre inhopp) var de enda två förutom Maguire som medverkade i samtliga matcher.

I botten av listan hittar vi Daniel James med blott 72 minuter (en start, ett inhopp), vilket är mindre än Jesse Lingard som gjorde 80 minuter i sin enda match. Även Juan Mata och Brandon Williams spelade färre matcher (en) än James, men fler minuter då de fick spela hela sina enda matcher.

Sammanlagt fick 23 spelare speltid.

Mål och assist

Mål- och assist-delen av den här artikeln är en sorglig läsning. Två spelare har mäktat med att göra mer än ett mål, och det är Paul Pogba och Bruno Fernandes som gjort hela två. Ingen av dessa har dock lyckats stå för någon framspelning, så flest poäng under månaden gjorde faktiskt Rashford då han utöver sitt enda mål fick två assistpoäng.

Mason Greenwood med 1+1 och Alex Telles med två assist är de övriga som mäktade med att göra mer än en poäng under månaden. Här krävs enorm bättring, förslagsvis med start ikväll mot Southampton.

Månadens buse

Om United hade gjort lika många mål som man fick gula kort hade månaden sett betydligt roligare ut. Detta då United faktiskt drog på sig i snitt två gula kort per match.

Värsta syndare blev Pogba tillsammans med Luke Shaw, med tre gula kort var.