Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Nemanja Matic klar för Manchester United

17:05

Manchester United annonserar på måndagen att Nemanja Matic är klar för klubben. Matic har signerat ett treårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Den viktigaste informationen:

  • Född: 1988-08-01 i Sabac, Serbien (då Jugoslavien)
  • Position: Central mittfältare
  • Tidigare klubbar: Kolubara, Kosice, Chelsea, Vitesse (lån), Benfica, Chelsea (igen). Mer info.
  • Kontrakt: Tre år med en option på ytterligare ett år.
  • Övergångssumma: 35+5 miljoner pund. Inte bekräftat. Mer info.
  • Tröjnummer: 31. Bekräftat.
  • Mourinhos uttalande: Välkommen vår nya nummer 31.
  • Matics uttalande: Jag kunde inte tacka nej.

Mer läsning:

Mikael Österdahl | 20:39 Debut på onsdag?

I Dublin på onsdag kan det tänkas att vi för första gången får se Nemanja Matic spela fotboll för Manchester United. Han säger själv att formen inte är på topp än men José Mourinho torde vara angelägen att slänga in Matic i spel omgående.

Här hade jag tänkt klistra in lite tweets och sånt där Manchester Uniteds spelare välkomnar sin nya lagkamrat. Men jag har faktiskt inte hittat något, om än jag inte har letat med förstoringsglas.

Med det slår vi igen butiken för den här livebloggen. Mer om Matic finns att hämta här:

Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 18:58 I andra nyheter

Vid sidan av Manchester Uniteds värvning av Nemanja Matic rullar det inte lite andra nyheter. EFL meddelar idag att de kommer att använda sig av ABBA-formatet på straffar i sina turneringar den här säsongen. Det inkluderar ligacupen.

Om ni inte har koll på det så funkar ABBA-straffar ungefär som ett tiebreak i tennis. Laget som börjar skjuter en straff, sedan skjuter det andra laget två straffar och därefter två straffar i rad per lag tills det är avgjort. Systemet anses vara mer rättvist än dagens system, där lagen skjuter varannan straff. Under det nuvarande systemet har det visat sig att laget som börjar skjuta vinner 60 procent av straffläggningarna.

Tidigare idag meddelades att Phil Jones blir avstängd i två matcher. Det handlar om Uefa Super Cup och den första gruppspelsmatchen i Champions League. Enligt Times kommer Jones emellertid överklaga avstängningen. Vad det betyder för Jones medverkan i Uefa Super Cup är oklart, det får anses vara tveksamt att Uefa hinner behandla ärendet före den 8 augusti.

Mikael Österdahl | 18:33 Kort om Nemanja Matic

Manchester Uniteds nya mittfältare Nemanja Matic fyller 29 år imorgon. Han föddes i Sabac i dåvarande Jugoslavien, nu Serbien. Efter spel för ett olika klubbar som ungdomsspelare var det i Kolubara han skulle inleda seniorkarriären.

Matic har efter det packat flyttväskan förhållandevis ofta. Han flyttade till slovakiska Kosice 2007 och sedan vidare till Chelsea 2009. Han lånades ut till Vitesse för säsongen 2010/11 men såldes till Benfica efter halva säsongen. I Portugal gjorde Matic succé. Säsongen 2012/13 utsågs han till årets spelare i ligan och säsongen 2013/14 hjälpte han klubben att vinna ligan. När titeln säkrades hade han redan värvats tillbaka i Chelsea. Under sin andra sejour i Chelsea blev det två ligatitlar på tre och en halv säsong.

Matic är 194 cm lång, vilket gör honom till den tredje längsta spelaren i Uniteds historia (han är lika lång som Marouane Fellaini och Chris Smalling). Bara Edwin van der Sar (197 cm) och Zlatan Ibrahimovic (195 cm) har varit längre.

Statistiken ovan är från vår rykande färska profilsida på Nemanja Matic.

Mikael Österdahl | 17:22 Nummer 31

José Mourinho avslöjade det direkt och vi såg det dessutom på bilden igår. Om det ändå finns några tvivel så kommer här den definitiva bekräftelsen på att Nemanja Matic får nummer 31 i Manchester United.

Mikael Österdahl | 17:20 Övergångssumman: 35 5 miljoner pund

Manchester United betalar 35 miljoner pund till Chelsea för Matic, det rapporteras av flera journalister. Dessutom finns ett tilläggspaket på ytterligare 5 miljoner pund.

Mourinhos uttalande om att värvningen inte hade varit möjlig utan Matics vilja att gå till United indikerar att spelaren pressade på för flytten. De senaste veckorna har det rapporterats att Chelsea krävde 50 miljoner pund för att släppa Matic till United men att han skulle få gå billigare till andra klubbar. Juventus uppges ha varit intresserade men det finns alltså tydliga tecken på att Matic hade bestämt sig för United.

Mikael Österdahl | 17:15 Mourinho: Välkommen vår nya nummer 31

José Mourinho har givetvis också uttalat sig. Manchester Uniteds manager passar på att bekräfta att Matic kommer att få nummer 31 i United.

”Nemanja är en Manchester United-spelare och en José Mourinho-spelare. Han representerar allting vi vill ha i en fotbollsspelare: lojalitet, kontinuitet, ambition, lagspelare.

”Jag skulle vilja tacka honom för hans vilja att komma till oss för utan den skulle det ha varit omöjligt att ha honom här. Jag är säker på att våra spelare och supportrar kommer att älska honom. Ett stort välkommen till vår nya nummer 31.”

Mikael Österdahl | 17:12 Matic: Jag kunde inte tacka nej

I samband med att Nemanja Matic blir Unitedspelare kommer han givetvis med ett uttalande:

”Jag är jätteglad att ha skrivit på för Manchester United. Att arbeta med José Mourinho en gång till var en möjlighet jag inte kunde säga nej till.

”Jag har njutit av min tid i Chelsea och skulle vilja tacka klubben och fansen för deras stöd. Jag kan inte vänta på att få träffa mina nya lagkamrater och börja träna med dem.

”Det här är en väldigt spännande tid för klubben och jag ser fram emot att spela min del i att skapa mer historia för den här fantastiska klubben.”

Mikael Österdahl | 17:09 Officiellt: Nemanja Matic klar för Manchester United

Nemanja Matic blir sommarens tredje nyförvärv och ansluter för att stärka Manchester Uniteds mittfält. Den serbiska mittfältaren, som fyller 29 år imorgon, lämnar Londonklubben Chelsea för Englands största och bästa klubb.

Powered by LivePress