Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det var en stark prestation

Manchester United lekte igår med CSKA Moskva på bortaplan i Champions League. Avancemang till slutspelet förefaller vara en formalitet den här säsongen. José Mourinho tvingades dock se Anthony Martial halta av och United har ett prekärt skadeläge inför matchen mot Crystal Palace på lördag.

Efter matchen mot Palace väntar ett landslagsuppehåll och landslagsuttagningarna börjar ramla in.

Mer från gårdagens match:

Mourinhos presskonferens efter CSKA

“Det är oväntat, 3-0 i halvtid. Det är oväntat. Men vi började starkt. Vi var väldigt starka, vi pressade dem, vi återtog bollen, vi kontrade alltid snabbt och farligt. De första 30 minuterna hade vi fyra skott. Vi gjorde tre mål och målvakten gjorde en fenomenal räddning på Mkhitaryans skott. Vi ledde med 3-0 och hade matchen i vår hand. Sedan handlade det bara om kontroll. Så det var bra,” kommenterade José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens seger.

Kan ni behålla ödmjukheten? “Jag tycker att prestationen bara kan vara bra för spelarna och laget. För laget är det bra med självförtroende, för sex poäng på två matcher i Champions League ger oss en bra position.

“För spelarna individuellt är det också bra. Vi hade bra prestationer. Smalling och Lindelöf spelar inte och hade väldigt bra prestationer. Herrera har inte startat på länge och hade en väldigt bra prestation. Samma för Martial. Jag pratar bara om spelarna som inte startar matcher.

Spelschemat oroar: “Premier League är en annan historia. Vi kommer att spela klockan tre [fyra svensk tid] på lördag mot ett fräscht lag och vi kommer att spela efter den här matchen. Så vi måste hålla fötterna på jorden och vara ödmjuka.”

Chelseas manager Antonio Conte svingade också mot spelschemat igår: “Jag är väldigt överraskad att se att vi måste spela den här matchen [mot Manchester city] på lördag. Jag förstår inte varför.”

En stark prestation: “Jag föredrar att säga att de senaste resultaten för Manchester United borta i Champions League var inte de bästa. Efter en säsong utanför kom vi tillbaka och på ett starkt sätt. Spelade spelarna bra? Ja, det gjorde de. Givetvis. De alla var väldigt bra i en timme. Sedan gjorde jag förändringar, spelarna slappnade av lite. Det var en stark prestation. Ingen pratar om spelarna som inte kunde spela. Alla litade på spelarna som inte startar matcher men gjorde det idag.”

Du sa på förhand att det här är det bästa CSKA du har mött. Det såg inte ut så… “Det var mitt bästa lag också!” Han kvalificerar det sedan med att han tidigare har mött CSKA i utslagsfasen, med andra förutsättningar och krav.

Om att Lukaku har tio mål på nio matcher: “Det är en fantastisk prestation. Men det är bara möjligt med ett bra lag. Utan ett bra lag är det inte möjligt. Laget är solida, vi spelar bra. I augusti och september har vi varit starka i all turneringar. Vi har bara en match kvar, en svår match. Mot ett fräscht lag, när vi fortfarande är här.

“Otroliga siffror för Romelu. Han är ödmjuk, han vill lära sig, han vill förbättra sig. Så jag tycker att ambitionen är där och jag tror inte att han kommer imponeras av era fantastiska ord. Han vet att när det inte går lika bra kommer era ord att vara lika starka, fast negativt.”

Skadeläget: Inga frågor om skadeläget på presskonferensen. Då Mourinho pratade med teve efter matchen sa han följande: ”Carrick tror jag ingen chans [att spela på lördag], Jones har jag många tvivel kring och Fellaini har hopp, men bara ett hopp.”

Mer matchreaktion i gårdagens matchdagsblogg.

Publikrekord

Gårdagens match sågs av 29 073 personer på plats, vilket är nytt rekord för Arena CSKA. Arenan invigdes för ett år sedan, så det är kanske inte fullt så imponerande som det låter.

Martial lika med Beckham

Anthony Martials straffmål igår var hans fjärde på lika många försök i Unitedtröjan. Därmed är han lika med David Beckham som den spelare som har slagit flest straffar för United efter andra världskriget utan att missa. Ryan Giggs satte fem av fem under matcher men missade ett par i straffläggningar.

Vi har en fullständig översikt här på hemsidan.

Butt besviken på planen

Manchester Uniteds U19-lag vann igår med 2-1 mot CSKA Moskva i Uefa Youth League. Nicky Butt, som varvar jobbet som akademichef med att basa över U19-laget, var ändå inte nöjd.

“[Planen] var inte den bästa och inte av den standard du förväntar dig i Champions League. Men vi är bekväma på de planerna,” säger Butt till MUTV.

Butt var framför allt kritisk till hur det såg ut på sidan av planen, där betong syntes under gräset. “Man är bara glad ingen har lämnat matchen skadad.”

Fotboll på julafton?

Enligt Telegraph kommer det i år att spelas fotboll på julafton. Tidningen menar att Sky Sports kommer kräva att åtminstone en match spelas på julafton, med matchen mellan Arsenal och Liverpool som favorit.

Senaste julaftonsmatchen i den högsta ligan var 1995, då United mötte Leeds på bortaplan. Manchester United har totalt sett spelat 13 matcher på julafton. För att hitta den näst senaste måste vi dock gå tillbaka till 1960.

Topplagen vill ha mer pengar

Toppklubbarna i England är missnöjda, rapporterar Times. Anledningen är pengarna för de utländska teverättigheterna fördelas lika mellan alla klubbar i ligan. Topplagen – vars matcher oftare visas på teve – tycker att de förtjänar en större del av kakan.

I dagsläget delas pengarna från de engelska tevebolagen delvis ut på prestationsbaserade grunder.

Att så ska ske även med de utländska tevepengarna förefaller dock vara långsökt. Bara 9 av 20 klubbar är för en förändring och det krävs två tredjedelars majoritet (dvs. 14 röster) för att en förändring ska ske.

https://twitter.com/DickinsonTimes/status/913327407687438336

Landslagsuttagningar

Kvartetten Marcus Rashford, Jesse Lingard, Phil Jones och Chris Smalling har tagits ut till det engelska landslaget inför det stundande VM-kvalet.

  • Anthony Martial får dock ledigt. Han fick ingen plats i den franska truppen. Detta då förbundskapten Didier Deschamps inte vill att hans lag ska gå till VM. Förståeligt, vem vill väl spendera en sommar i Ryssland?
  • Dylan Levitt ska på uppdrag med Wales U19-landslag.
  • Regan Poole ska iväg med Wales U21-landslag.
  • Dean Henderson är ensam Unitedspelare i Englands U21-trupp.

Bayern sparkar Ancelotti

Dagens största fotbollsnyhet hämtar vi från Tyskland, där Bayern München har gjort sig av med Carlo Ancelotti.

13 år sedan Rooneys debut

Idag är det 13 år sedan Wayne Rooney debuterade för Manchester United, med ett hattrick mot Fenerbahce. Rooney, som numer spelar för Everton, lämnade United som klubbens meste målskytt någonsin.

Om Romelu Lukaku behåller nuvarande målsnitt slår han rekordet om 220 eller 221 matcher.