Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Jackie Groenen helt klar för Manchester United

Embed from Getty Images

Formaliteterna är nu avklarade och Jackie Groenen är nu officiellt en Manchester United-spelare. Groenen presenteras av United på tisdagen.

Beskedet att Groenen skulle ansluta till damlaget fick vi redan i maj då hon signerade ett förtidskontrakt med klubben. Groenen, som blir damlagets första icke-brittiska spelare, åkte sedan till Frankrike för att spela VM med Nederländerna. Där startade hon samtliga matcher och hon gjorde matchens enda mål när Nederländerna besegrade Sverige i VM-semifinalen. Hon fick dock nöja sig med VM-silver, sedan USA blivit för svåra i finalen.

”Det är svårt att säga [vad United kan göra den här säsongen]. Vi har precis blivit uppflyttade, så det är vårt första år i högstadivisionen, men jag är ganska hoppfull,” säger Groenen i sin första intervju som Unitedspelare.

”Jag har sett ett par matcher [från förra säsongen] och matcherna var väldigt bra, så jag är hoppfull att vi kommer att göra det bra den här säsongen. Det handlar helt om inledningen, tror jag, och vi får se hur bra det går.

”Jag är väldigt uppspelt, jag kan inte bärga mig. Det är en sådan massiv klubb och jag är glad att vara tillbaka i England.”

Groenen har ett förflutet i Chelsea, då stötte hon på Uniteds tränare Casey Stoney på planen.

”Casey var en av huvudfaktorerna till att jag kom hit. Jag gillar hur Casey tänker, jag gillar hur hon gillar att vinna allting och planera allting.

”Hon är så tävlingsinriktad och det är vad jag alltid har velat göra. Jag har alltid velat spela på den högsta nivån och jag känner med Casey att allting är välarrangerat. Jag brukade spela mot henne så jag vet hur fysisk hon kan vara. Så jag kommer antagligen lyssna på allting hon säger.”

Hon kommer till ett lag med ”väldigt talangfulla spelare” och ser fram emot det här äventyret.

”Jag är en hårt arbetande spelare, jag ger mitt bästa i varje match. Jag är ganska teknisk, jag kan passa och jag tackla också om det behövs. En allround-mittfältare antar jag.”

Nu ser Jackie Groenen fram emot att få träffa Uniteds supportrar.

”Jag kan inte vänta på att få träffa er och jag är så uppspelt över att spela för den här klubben. Det har varit en dröm. Ända sedan jag kom hit har allting varit så speciellt, så jag kan inte vänta på att få träffa alla. Jag hoppas att ni kan njuta av mig också!”

Presentationen av Groenen följer efter de senaste dagarnas presentationer av Hayley Ladd, Jane Ross och Abbie McManus. Återstår att se om även Mary Earps presenteras i en intervju eller om United nöjer sig med citaten i samband med att hon signerade för klubben. Oavsett förefaller det nu vara så att damlaget har värvat klart inför säsongen. Det spekulerades om att även Toni Duggan skulle ansluta, men hon ser ut att hamna i Atlético Madrid.

Vi välkomnar Jackie Groenen till Manchester United!