Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik januari 2020

Årtiondets första spelmånad är över för Manchester United, därför är det återigen dags att ta en titt på hur våra spelare presterade den senaste månaden.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni augusti härseptember häroktober här, november här och december här.

Observera att statistiken enbart gäller januari, matchen mot Wolves är därför ej medräknad utan kommer på februaris genomgång.

Speltid

21 spelare fick speltid i januari, detta på nio matcher, något som kan jämföras med att 24 spelare fick speltid på lika många matcher i december. Att United är skadedrabbat märks med andra ord, samtidigt som Solskjaer exempelvis kunde ha använt en James Garner i några matcher men har gjort valet att inte göra det.

På toppen av speltiden hittar vi en svensk, då Victor Lindelöf startade alla matcher utom en och aldrig blev utbytt. Tvåa och tre på listan är föga förvånande de enda innermittfältarna vi hade tillgängliga, Nemanja Matic och Fred, som både två medverkade i alla nio matcher. Ytterligare två spelare medverkade i alla nio matcher, dessa var Andreas Pereira och Mason Greenwood. Antalet matcher till trots blev Greenwood dock bara den spelare med elfte mest speltid i januari.

Ashley Young avslutade alltså sin sista månad som Unitedspelare med en match, medan Marcos Rojo inte fick beträda planen alls. Minst speltid, vilket inte fick plats på listan, hade Angel Gomes som på två inhopp skrapade ihop 36 spelminuter.

Mål och assist

Trots att Marcus Rashford gick sönder och därför bara kunde göra tre matcher från start och två inhopp är det även i januari (precis som i oktober, november och december) han som gör flest mål för United under månaden. Noteras skall så klart att Anthony Martial faktiskt gör fler poäng, då han utöver sina två mål också fick två poäng för framspelningar, men bästa målskytt var alltså återigen Rashford.

Notera också att Mason Greenwood fortsätter göra bra med poäng sett till hans speltid, och att United sammanlagt bara gjorde 13 mål under hela månaden, varav sex mot Tranmere och fyra mot Norwich.

Månadens buse

På den nio matcherna drog United på sig tolv gula kort, vilket inte är speciellt mycket. Fred och Nemanja Matic var de enda som lyckades dra på sig fler än ett, då Fred fick två och Matic tre. Eftersom två av Matics gula kort kom i det andra mötet med Manchester City omvandlades ju dessa så klart till ett rött kort, och utmärkelsen månadens buse till honom är tämligen självklar.