Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly: Landslagsuppehåll

Manchester United v RB Leipzig: Group H - UEFA Champions League

En händelserik vecka är till ända och när vi nu kliver in i den nya är det med ett landslagsuppehåll i sikte. Tack vare trepoängaren mot Everton i lördags kan United nu pusta ut ett tag framöver för att ta nya tag igen om två veckor. För damernas del blev deras match mot Everton uppskjuten och istället tog man sig an Arsenal i helgen. Den matchen utspelades igår och slutade med en stark 1-0-seger för United.  

Här har ni veckan som gick och en titt på veckan som kommer.

Herrmatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

Premier League: Everton – Manchester United 1-3

United hittade tillbaka till vinnarspåret igen efter segern på Goodison. Bruno Fernandes blev stor segerorganisatör med två mål och en framspelning till Edinson Cavani, som satte spiken i kistan på övertid.

Champions League: Istanbul Basaksehir – Manchester United 2-1

Resan till Turkiet blev inte vad United hade hoppats på. Avancemang kunde i princip säkrats vid seger, men istället blev det en plattmatch av sällan skådat slag och istället väntar nya tag mot samma motståndare i nästa gruppspelsmatch.

Dammatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

Turnering: Manchester United- Arsenal 1-0

På ett, till och med för England, regnigt Leigh Sports Village tog Manchester United på söndagen emot serieledande Arsenal. Ett Arsenal som United mött två gånger sedan laget grundades 2018, med två förluster som facit. Idag fick vi dock äntligen ta den första trepoängaren, då Ella Toones mål efter 83 minuter visade sig bli matchens enda. Segern innebär att United just nu toppar ligan.

Matchrapport.

Ungdomsmatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

U23 PL2: Brighton & Hove Albion – Manchester United 2-5

Manchester Uniteds U23 vann en målfest i Premier League 2, då Brighton & Hove Albion bortabesegrades med 5-2. Arnau Puigmal var segerorganisatör med mål och två assists, i en match där United hade fem olika målskyttar.

Matchrapport.

U18 PL: Manchester United – Everton 2-0

Precis som Manchester Uniteds a-lag vann mot Everton i Premier League gjorde juniorlaget detsamma i U18 Premier League. Zidane Iqbal gav United ledningen tidigt i andra halvlek och i slutskedet säkrade Alejandro Garnacho segern med sitt första mål som Unitedspelare.

Matchrapport.

Nyheter och annat

När helvetet kom till Istanbul

Muss-podden special: #62 Adam med Victor Laag

Muss-podden: #244 ”Edinson” (efter Everton)

Damlagets match uppskjuten

Veckan som kommer

Måndag

  • Muss.se: Nyhetssvep, ungdomskollen

Tisdag

  • Muss.se: Nyhetssvep, krönika, landslagskollen

Onsdag

  • Muss.se: Nyhetssvep, landslag

Torsdag

  • Muss.se: Nyhetssvep, landslag, krönika

Fredag

  • Muss.se: Nyhetssvep, landslag, ekonomisk kvartalsrapport

Lördag

  • DAM 13.30 WSL: MANCHESTER CITY – MANCHESTER UNITED
  • Muss.se: Nyhetssvep, dagens lag, resultatpost, landslag, feature: grattis Remi Moses

Söndag

  • Muss.se: Nyhetssvep, landslag

Artiklar på Muss.se kan tillkomma, försvinna och flyttas som tillämpligt.