Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik februari 2021

Årets andra månad är över, och det är dags att sammanfatta hur Unitedspelarna skötte sig. Åtta matcher spelades, varav tre slutade med seger och fem blev oavgjorda efter 90 minuter, men eftersom Scott McTominay avgjorde i förlängningen mot West Ham blev effekten fyra segrar och fyra oavgjorda. 

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni september häroktober härnovember här, december här och januari här.

Speltid

Vi börjar som vanligt med speltiden, där Harry Maguire normalt sett brukar ligga i toppen. Så blev dock inte fallet den här månaden, då Maguire tillsammans med Victor Lindelöf istället delar på andraplatsen bakom Aaron Wan-Bissaka, som var den enda som startade samtliga åtta matcher under månaden.

Utöver Wan-Bissaka så medverkade även Fred, Marcus Rashford, Bruno Fernandes och Mason Greenwood i samtliga matcher, med sex matcher och två inhopp för Greenwood och sju starter/ett inhopp för de andra tre.

Längst ner på listan av de som fick speltid hittar vi Juan Mata, som på två inhopp skrapade ihop mäktiga nio minuter, och Shola Shoretire som spelade 15 minuter.

Sammanlagt fick 24 spelare speltid. De som tillhör A-truppen men inte fick speltid är Sergio Romero, Lee Grant och Phil Jones.

Mål och assist

I januari lyckades United inte göra mer än tio mål på sina nio matcher, men i februari blev det hela 21 mål på de åtta matcherna som då spelades – och då nollades United ändå i två matcher. Förklaringen till den stora målskörden förklaras så klart av de nio målen mot Southampton, och utöver det även fyra mål mot Real Sociedad och tre var mot Everton och Newcastle.

När vi säger att Bruno Fernandes gjorde flest mål blir givetvis ingen förvånad, och man blir knappt ens förvånad över att hans sex mål är dubbelt så många som tvåan på listan, vilket är trion Rashford, Daniel James och Scott McTominay.

Assistligan under månaden vinns av Luke Shaw med hela fyra stycken, två mer än Fernandes och Rashford som delar andraplatsen där.

Månadens buse

Åtta matcher, elva varningar och inga röda – en hyfsat rimlig siffra. Maguire och Fred var de enda som drog på sig två varningar, utöver det var det bara spelare som drog på sig en.