Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Fortfarande obesegrade i cupen

Det har varit lite blandade resultat sedan den senaste ungdomskollen, men mestadels så har man fortsatt med den fina form man visat på sistone. För U18-laget så har det gått bra, speciellt i PL Cup där man fortfarande är obesegrade. 

Vidare så talade Justin Cochrane med klubbmedia efter förlusten mot Sunderland, där han hade en del positiva saker att säga om spelarna.

Matcher sedan senast

Obesegrade i PL Cup

U18-laget har fått den bästa möjliga starten i PL Cup. Man har hittills spelat två matcher i cupen och har vunnit båda, vilket betyder att man leder sin grupp, tre poäng före Wolverhampton.

Detta betyder att man med stor sannolikhet är klara för kvartsfinal, men för att vara helt säkra så räcker det med en poäng i nästa match mot West Bromwich.

Youth League-uppdatering

Efter halva gruppspelet avklarat så ligger Manchester United på en andraplats i sin grupp.

Efter vinsten mot Atalanta tidigare denna månaden så har man nu två vinster och en förlust på tre matcher, vilket betyder att man har sex inspelade poäng och är därmed tre poäng bakom Villarreal, som hittills tagit full pott.

Cochrane: Vi har mod och potential

Uniteds utvecklingschef Justin Cochrane talade med klubbmedia efter förlusten mot Sunderland där han, trots resultatet var nöjd med spelarna och tyckte att det fanns mycket positiva saker att ta med sig framåt.

“Det positiva är att vi visade att vi kan spela på denna nivån, att ungdomarna ville ha boll, och skapade möjligheter”. “Ibland, när man tänker att “detta kan bli lite av ett problem”, så fortsatte de bara att spela.

Vi har många bra unga spelare nu, som jag tittar på och tycker att det här är något du kan bocka av i utvecklingen, att ha spelat på en före detta Premier League-klubbs arena. Det visar att de har potential att gå längre. “

Hela intervjun går att läsa här.

Håll ögonen på

Manni Norkett (toppbilden) flyttades upp till U18-laget inför denna säsongen för att försöka ett ersätta de mål som Charlie McNeill och Joe Hugill gjorde förra säsongen. Och hittills får man väl säga att han har gjort det bra. Det har blivit sex mål på nio matcher denna säsongen och fler kommer det att bli.

Norkett är som bäst när han får spela i en fri roll i och runt straffområdet. Han är inte den snabbaste spelaren i världen, men det kompenserar han med att röra sig smart och göra sig fri, vilket är en stor anledning till att det redan har blivit sex mål denna säsongen.

Norkett har mestadels hållit till i U18-laget denna säsong, där han fått rikligt med speltid. Han fanns dock med i U23-lagets trupp inför matchen mot West Ham, där han också fick göra ett inhopp i den 74:e minuten, och om han fortsätter som han börjat säsongen så tror jag inte att det dröjer speciellt länge innan han är ordinarie där.

Några korta

  • Willy Kambwala kan nu titulera sig själv proffs efter att ha signerat sitt första proffskontrakt med klubben.

  • Yttermittfältaren James Bailey har skrivit på för klubben. Bailey, som kommer att spela med U14-laget kommer senast från Burnley och spås en lysande framtid.

  • Sam Mather fick göra sin första start för U21/U23 i EFL Trophy-matchen mot Sunderland.
  • I truppen mot Sunderland fanns även Ethan Ennis och Manni Norkett för första gången. Den sistnämnda fick också göra ett inhopp när han byttes in i den 80:e minuten.
  • Avbytarbänken i matchen mot Wolverhampton bestod av Zach Giggs, Jayce Fitzgerald, Aidan Higgins och Nehemiah Oriola. Detta var den yngsta bänken i akademins historia då den förstnämnda är 15 år gammal och de andra är 14.
  • Radek Vitek gjorde sin U23-debut i förlusten mot West Ham.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 8 november.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik