Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Tung vecka med en enda ljuspunkt

Det blev till slut en mycket tung vecka med förluster både för herr och ungdomsdagen. Dubbla tunga förluster mot Manchester City svider såklart. Det blir en tuff återhämtning för herrarna som nu behöver lita på andra lag för att knipa en Europaplats nästa säsong. Dessförinnan gäller det att slå både Spurs och Atletico Madrid för att få självförtroendet åter. Veckans ljuspunkt stod damlaget för när de fullständigt spelade ut Leicester. Vi tar med oss det. 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Manchester City – Manchester United 4-1

Det blev som vi vet ingen rolig tillställning i gårdagens derby. Efter en ok första halvlek där United hängde med och skapade en del gick luften ur totalt i andra. City gjorde processen kort genom att peta dit 3-1 i början och rullade sedan runt precis som i derbyt på Old Trafford i november. Det är bara att konstatera att det blåa Manchesterlaget har en mycket högre kvalitet och att United fortfarande har stora problem både som lag och lite till mans.

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WSL: Manchester United – Leicester City 4-0

Damerna stod för veckans enda ljuspunkt när de spelade ut Leicester ganska lätt. Det blev en fin revansch efter förlusterna mot City. Matchen präglades av att United tog upp bollen väldigt enkelt i plan och fick till fina inlägg som ledde till målchanser gång på gång. Katie Zelem gjorde dessutom två mål direkt på hörna. Övriga mål gjordes av anfallarna Alessia Russo och Martha Thomas.
Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

UYL: Manchester United – Borussia Dortmund 2-2 (FS)

I Uefa Youth League blev det tyvärr också förlust. Efter 2-2 vid full tid förlorade Manchester United på straffar. United förde matchen och borde ha vunnit men tyvärr blev det tre straffmissar på Hannibal, Emeran, och McNeill. Under själva matchen förde United spelet och vi såg bra insatser på Shola Shoretire, Iqbal och Garnacho.

Matchrapport

P18: Manchester United – Manchester City 1-5

Även U18 fick tyvärr se sig utklassat av den blåa grannen. Förlustsffrorna mot City skrevs till hela 1-5. Det var dock ett reservbetonat lag som kom till spel denna gång och inte mycket fungerade efter 1-0. Försvarsspelet beskrivs som under all kritik i vår rapport och när så många chanser bjuds bort blir det såhär. En frustrerad Sonny Aljofree blev utvisad efter en ful eftersläng i slutet av matchen.

Matchrapport

Nyheter och annat

 

Fem derbyklassiker

 

Stora ord när nye VD:n levererade sin första rapport

Efter fyra besvikelser måste vi nu slåss för upprättelse

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet, Dagen efter, Ungdomskollen

Tisdag

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

20.00 / U18 / FAY: Manchester United – Wolverhampton Wanderers

Muss.se: Unitedsvepet, Resultatpost FAY

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Fredag

14.30: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet, Inför

Lördag

12.00 / U18 / P18: Liverpool – Manchester United
12.30 / DAM / WSL: Reading – Manchester United
18.30 / HERR / PL: Manchester United – Tottenham Hotspur

Muss.se: Matchdag, Snackisar, Spelarbetyg, Dagens lag dam, Matchrapport dam, Resultatpost U18

Söndag

Muss.se: Unitedsvepet, Dagen efter