Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Segrar på alla håll

Veckan avslutades på bästa sätt med segrar för samtliga lag i helgen. Det blev till slut viktiga tre poäng för herrarna efter en medioker insats på Elland Road och för damerna blev det åter serieledning efter vinst mot Tottenham. Även i ungdomsleden fortsätter det komma fina resultat. 

Till veckan väntar spel i Europa League mot Barcelona och det blir såklart en stor utmaning. Med Casemiro tillbaka på mittfältet bör vi ändå ha en chans att göra ett bra resultat inför returen på Old Trafford veckan efter. Till helgen väntar sedan mycket formstarka Leicester för Uniteds del.

U18 spelar lördag medan damlaget har vila.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Manchester United – Leeds United 2-2

En jobbig match för United där Leeds kom ut väldigt taggade med hög press. Misstag i inledningarna av båda halvlekarna gjorde också att Leeds ledde med 2-0. Några byten fick United i rätt riktning och fina mål av Rashford och Sancho gjorde att vi räddade en poäng. I slutet av matchen såg det ut att till och med kunna bli seger men Leeds stod emot.

Allt om matchen

PL: Leeds United – Manchester United 0-2

På Elland Road började Leeds ungefär lika intensivt som på Old Trafford senast. I själva verket kändes United sämre i den här matchen ändå fram till byten och 65:e minuten i andra halvlek. Med lite tur stod det då 0-0.

United lyckades sedan genom fina individuella prestationer ta tre poäng och en säker seger. Firma Rashford/Garnacho avgjorde med viktigt förarbete även av   Shaw, Sabitzer och Weghorst.

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WSL: Tottenham Hotspur – Manchester United 1-2

Det blev en viktig seger även för damlaget då Tottenham besegrades med uddamålet. Ledningsmålet var ett självmål som kom strax efter Tottenhams kvittering. I slutet av matchen visade laget moral efter Ella Toones utvisning. United återtar därmed serieledningen.

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

P18: Manchester United – Newcastle United 3-0

Även U18 tog en fin seger där Newcastle fick se sig besegrade med 3-0. United kontrollerade matchen på ett bra sätt och extra plus går till Victor Musa som gjorde två av målen.

Matchrapport

PL2: Manchester United – Everton 4-1

United hade en riktigt bra eftermiddag hemma på Leigh Sports Village när Everton kom på besök. Lite extra bra för Omari Forson, som slog till med ett hattrick i 4-1-segern. Joe Hugill inledde målprotokollet. Everton tryckte på under delar av andra halvlek men kom aldrig nära. Matchrapport

Nyheter och annat

Lest We Forget

Ett flertal debuter i både U21 och U18

En allroundspelare som Ten Hag kommer få nytta av

Konsten att sälja sin själ

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

19:00: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet, Inför Barcelona

Torsdag

18.45 / HERR / EL
Barcelona – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg

Fredag

Muss.se: Unitedsvepet

Lördag

13.30 / U18 / P18
Nottingham Forest – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, Inför Leicester

Söndag

15.00 / HERR / PL
Manchester United – Leicester City

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg