Muss Weekly
Dags för ett avskräckande landslagsuppehåll

Det blev en lyckad helg för både herr och dam i FA-cupen. Damerna seglade sig tämligen bekymmersfritt vidare, men på Old Trafford blev det en lite svettigare och händelserik tillställning efter att delar av Fulhams lag skämt ut sig.

För herrarnas del var FA-cupmatchen det sista som hände på ett tag, då det väntar landslagsuppehåll den här veckan samt nästa.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

EL: Real Betis – Manchester United 0-1

Manchester United gick som väntat vidare till kvartsfinal i Europa League. Real Betis hade några farliga omställningar i första halvlek men vinsten var aldrig hotad och ju längre tiden led blev det en delvis avslagen historia. Marcus Rashford gjorde matchens enda mål.

Allt om matchen

FA: Manchester United – Fulham 3-1

Fulham var på förhand ingen enkel nöt att knäcka. Det kändes också som Fulham fick föra spelet i en tillknäppt första halvlek. I andra halvlek fortsatte samma trend, men med kvarten kvar gav i stället Fulham bort segern till United. Utan de båda utvisningarna och straffen till hemmalaget hade nog segern suttit långt inne.

Dammatcher

WFA: Lewes – Manchester United 1-3

Manchester Uniteds damlag gjorde tillräckligt för att besegra Lewes på bortaplan i FA-cupens kvartsfinal. Ett tidigt självmål gav United ledningen och den dubblades sedan av Vilde Boe Risa efter paus. Lewes fick kort därefter en reducering men Nikita Parris kunde punktera matchen. Slutresultatet skrevs därmed till 3-1 i Uniteds favör.

Matchrapport

Ungdomsmatcher

P18: Manchester United – Stoke City 0-0

Det blev inga mål igår när Manchester Uniteds U18 tog emot Stoke City på Carrington. United finner sig med detta resultat på en tredje plats i Premier League U18-tabellen.

PL2: Manchester City – Manchester United 6-0

Manchesterderbyt för U21-laget blev ingen match att minnas då Manchester City vann med hela 6-0 på Academy Stadium. United fick spela en stor del av matchen med en man mindre efter att Sonny Aljofree fick se det röda kortet efter bara 20 minuters spel.