Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Cupavgörande väntar

Det blev en händelserik vecka för Manchester United med en utökad skadelista, ett mycket knepigt tapp i Europa League men också en tillbakastuds och tunga tre poäng mot Nottingham. Nu är det bara att hålla fingrarna i kors och hoppas på att truppen håller sig frisk och att några kommer åter i spel redan i veckan.

På torsdag väntar ånyo Sevilla och denna gång blir det såklart tuffare även om spanjorerna visat sig vara överkomliga. Till helgen väntar sedan Brighton i FA-cupens semi-final. Två nyckelmatcher för hur äventyren i årets cuper slutar alltså. Med tanke på skadeläget kan man ställa sig frågan om vi verkligen vill spela på alla fronter även fortsättningsvis.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

EL: Manchester United – Sevilla 2-2

Ord är kanske överflödiga. En mycket bra prestation och kontroll i cirka 75 minuter förbyttes till en mardröm. Det ska naturligtvis inte behöva hända och gör det inte särskilt ofta men två självmål och maximal otur  ledde till oavgjort och en svårare utgångsläge inför veckans match. En skadad Martínez kanske allra värst. Ändå visade United att de kan spela bort Sevilla.

Allt om matchen

PL: Nottingham Forest – Manchester United 0-2

Tre mycket tunga poäng och en total dominans blev resultatet borta mot Nottingham på City Ground trots flera tunga skador. Bruno Fernandes fortsätter att leverera på högsta nivå och många andra var också på spelhumör och såg revanschsugna ut. Mål av Antony och Dalot såg till att vi befäster en plats bland topp-fyra.

Dammatcher

WFA: Manchester United – Brighton & Hove Albion 3-2

Damlaget såg till att gå till final i FA-cupen. Det blev till synes lite jämnare än vad vi trodde på förhand men så är det i cupspel. Lagkapten Zelem låg bakom två mål av målen och veteranen Rachel Williams avgjorde matchen till slut. Laget vann alltså och avancerade till final utan att egentligen spela särskilt övertygande. Övriga mål gjordes av Leah Galton och Alessia Russo.

Matchrapport

Ungdomsmatcher

P18: Manchester United – Manchester City 1-3

Juniorerna förlorade mot serieledande rivalen City efter att motståndarlagets Nico O Reilly gjort två mål i första halvlek. United reducerade i slutet av matchen genom Louis Jackson men i absoluta slutskedet avgjorde City med 3-1.