Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 21, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

 • Louis van Gaal är nu officiellt klar som manager för Manchester United.
 • Ryan Giggs blir assisterande manager och slutar som spelare.
 • Frans Hoek och Marcel Bout anställs som assisterande tränare.
 • Patrice Evra har skrivit på för ytterligare ett år med United.
 • Federico Macheda har friställts av Manchester United.
 • Framtiden är osäker för Nicky Butt, Phil Neville och Paul Scholes.
 • Paul Scholes har börjat blogga och han börjar med att svinga vilt mot Ed Woodward och Wayne Rooney. Han säger dessutom att han inte räknar med att vara i United nästa säsong.
 • David Moyes i polisundersökning.
 • Wayne Rooney säger att han vill bli kapten i United. Men han skulle acceptera det om det blir Robin van Persie.
 • Jack Barmby har skrivit på för Leicesters ungdomslag.

Nyheter vecka 22 »

Publicerat:
2014-05-25,
21.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Will Keane ansluter till U21-landslaget

Will Keane fick inte spela när QPR igår kvalificerade sig för Premier League. Nu får han emellertid chansen till mer fotboll den här säsongen då han ansluter till det engelska U21-landslaget som är i Toulon och spelar en turnering. Även Wills tvilling Michael är med i den engelska truppen. Förbundskapten Gareth Southgate kommenterar:

Från början lämnade vi alla som var i playoff med sina klubbar. Men när Harry [Kane] blev skadad kollade vi på vem som kunde vara i en klubb i playoff som inte nödvändigtvis var involverad. Vi visste att vi skulle vara okej för den första matchen men det var nödvändigt att de var här för den här veckan och jag är verkligen glad att ha Will här.

Han har varit med oss och tränat förut, så vi känner hans karaktär och vi har en riktigt bra grupp i form av karaktärer så han passar rätt in. Han är väldigt entusiastisk för att komma hit och spela och det är exakt vad vi vill då det passar in i mentaliteten i den här gruppen.

Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-05-25,
17.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-25,
17.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-25,
17.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Welbeck om VM, Wayne Rooney och Phil Jones

Publicerat:
2014-05-25,
17.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Welbeck: Van Gaal är en fantastisk manager

Jag hörde nyheterna [om att Van Gaal tar över United] och jag är glad. Han är en fantastisk man, en fantastisk manager. En titt på hans CV visar att han har varit manager för några stora klubbar.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-25,
16.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United näst sist i Marveld

Uniteds U15-lag hade ingen trevlig helg i Marveld Tournament. Laget slutade näst sist i turneringen.
Läs mer på Marveld.info.

Publicerat:
2014-05-25,
16.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea och Mata i den spanska truppen mot Bolivia

Manchester Uniteds David de Gea och Juan Mata är med i den 19 man starka spanska truppen inför träningsmatchen mot Bolivia på fredag. Det är dock en trupp utan spelare från Madridlagen och den slutgiltiga VM-truppen offentliggörs först efter matchen mot Bolivia.
Läs mer på Sefutbol.com.

Publicerat:
2014-05-25,
16.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dottern: Jag förmedlar inte meddelanden till min pappa

Louis van Gaals dotter Brenda finns tydligen på Twitter (den här typen av uppgifter måste ju alltid tas med en nypa salt men det framstår inte som ett falskt konto). Dottern är tacksam att hennes pappa har fått ett varmt mottagande i United, men hon har ingen avsikt att föra meddelanden vidare till sin pappa.

Publicerat:
2014-05-24,
16.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Alla Cantonas mål

Kungen fyller år idag och vi passar förstås på att gratulera Eric Cantona när han fyller 48 år. Manutd.com tar tillfället i akt att bjuda på en video med alla Cantonas mål för United.

Vi passar också på att skicka en tanke till Yaya Toure som inte fick någon tårta när han fyllde år.

Publicerat:
2014-05-24,
16.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ny roll för Woodward

Publicerat:
2014-05-24,
16.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van der Sar tror på Van Gaal i United

Edwin van der Sar har pratat med MUTV om Manchester Uniteds nya manager Louis van Gaal. Den förre Unitedmålvakten är förstås positivt inställd till tränaren som gav honom chansen i Ajax en gång i tiden.

Han hade alltid ett öga för unga spelare och att göra dem bättre, samtidigt som han, givetvis, kombinerade det med spelarna klubben redan hade. Det är något jag förväntar mig att han ska göra i United.

Van Gaals stil är lik sättet som United vill spela och sättet som United behöver spela på för fansen på grund av klubbens historia. Jag är säker på att han kommer att hitta en väg vad gäller taktik som behövs för att återintroducera den stilen och kanske införa lite betoning på den holländska fotbollsstilen.

[…]

Men jag tycker att hans framgångar visar att hans mentalitet, hans angreppssätt och hans arbetskapacitet är väldigt hög och han är också inställd på att få det att fungera. Med folket han tar in, de är också väldigt kapabla. Målvaktstränare, Frans Hoek, utvecklade mig när jag var en ung spelare i Ajax.

Van der Sar passade också på att hylla Ryan Giggs.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-24,
15.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferguson sålde vin för 2,3 miljoner pund

På en auktion i Hongkong sålde Sir Alex Ferguson fler än 1000 flaskor vin, vilket inbringade den nätta summan av 2,3 miljoner pund. Ferguson ska sälja fler flaskor, dels på en auktion i London den 5 juni och dels på en onlineauktion i perioden 9 till 23 juni. Hela samlingen förväntades gå för omkring tre miljoner pund men den siffran ser nu ut som en mycket konservativ uppskattning.

Dyrast i samlingen var en Methuselah-flaska (en flaska som är åtta gånger större än normalflaskan) av Domaine de la Romanee-Conti Romanee-Conti, årgång 1997 som gick för mer än 93 000 pund. Billigast var en flaska Tenuta dell’Ornellaia Bolgheri Superiore Ornelstill från 2006 som gick för mer än 500 pund.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-23,
22.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Federico Macheda

På sju säsonger (en del av tiden var han förvisso utlånad) i Manchester United blev det bara fem mål. Federico Macheda gjorde bara 36 matcher (varav 21 som inhoppare) för United. Ändå kommer vi att minnas Macheda. Många spelare har spelat långt fler matcher i vår klubb utan att göra samma avtryck.

Han var bara 17 år när han fick debutera. United låg under mot Aston Villa när han ersatte Nani. Cristiano Ronaldo kvitterade. Det blev övertid. Viktiga poäng såg ut att tappas i kampen om ligatiteln. Så fick Macheda bollen. Mottagning, vändning och avslut. Old Trafford exploderade.

Av bara farten sköt Macheda segermålet mot Sunderland en knapp vecka senare. Då tänkte vi att det var början på något stort. Det var det. Tyvärr var det också slutet. För Federico Macheda varade det bara i en knapp vecka. Men det var en fantastisk vecka.

Titta på videon och förundras över att det – förstås – är Ryan Giggs som står för den briljanta framspelningen. Förundras också av att Danny Welbeck försökte stjäla Machedas stora stund bara någon minut innan målet.

Publicerat:
2014-05-23,
19.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Listan på spelare med kontrakt eller kontraktserbjudande

I samband med att listan på friställda spelare publicerades så publicerades också en lista på spelare som behålls av sina klubbar och spelare som har fått kontraktserbjudande.

För Uniteds del har följande professionella spelare fått ett kontraktserbjudande: Tyler Blackett, Charni Ekangamene, Pierluigi Gollini, Reece James, Will Keane, Tom Lawrence, Donald Love, Joe Rothwell, Tom Thorpe och James Weir.

Den i den gruppen som kan förmodas lämna United är Will Keane.

I tillägg har akademispelarna Callum Evans, Ashley Fletcher, Sean Goss, Josh Harrop, Ryan McConnell, Paddy McNair, Louis Rowley och Matt Willock erbjudits kontrakt, vilket får förmodas vara proffskontrakt.

Värt att notera är att Jesse Lingard och Davide Petrucci som vi trodde hade utgående kontrakt är uppskrivna på listan över spelare med kontrakt.

Hela listan på spelare med kontrakt och kontraktserbjudande (alla klubbar) finns på Premierleague.com.

Publicerat:
2014-05-23,
19.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ett år till för Evra


Vi återkommer med mer information i en separat artikel.

Publicerat:
2014-05-23,
19.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Macheda friställd

Premier League har nu släppt listan på spelare som friställs av sina klubbar den här säsongen.

För Uniteds del är det mest notabla att Federico Macheda har friställts. Det kommer inte som någon överraskning, men det innebär alltså slutet på italienarens Unitedkarriär. Vi kommer alltid att minnas honom för hans oerhört viktiga mål mot Aston Villa 2009. Målet innebär att United vann matchen och tog tillbaka ledningen i Premier League, en poäng före Liverpool, dessutom med en match mindre spelad.

Bland övriga friställda spelare noterar vi förstås Rio Ferdinand, Ryan Giggs och Nemanja Vidic, men det var ju klart sedan tidigare. Det var också sedan tidigare klart att ungdomstrion Jack Barmby (som idag blev klar för Leicester), Sam Byrne och Jack Rudge blir friställda.

Uppdatering: Listan på friställda spelare (alla klubbar) finns på Premierleague.com.

Publicerat:
2014-05-23,
18.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj månadens spelare

Adnan Januzaj utsågs till månadens spelare i Manchester United för maj, i den återkommande omröstningen på Manutd.com. Det var tredje gången Januzaj fick utmärkelsen, han vann också i oktober och i januari. Januzaj fick 53 procent av rösterna. Övriga nominerade var Nemanja Vidic och Juan Mata.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-23,
16.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U15-lag spelar Marveld Tournament

United skickar som vanligt ett U15-lag till turneringen i Marveld (ett rekreationsområde utanför Groenlo), som avgörs den här helgen. United möter Twente, PSV, Ajax, Atletico Paranaense (Brasilien) och Real Madrid i gruppspelet under fredagen (två matcher) och lördagen (tre matcher). Därefter väntar slutspel eller placeringsmatcher (två matcher) på söndagen. Gruppspelet och slutspelet spelas i 2*20 minuter, placeringsmatcherna 2*15.
För mer information se Marveld.info.

Publicerat:
2014-05-23,
13.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Kagawa: Vi visste att det skulle bli Van Gaal

Att Louis van Gaal blev ny manager för United kom inte som någon överraskning för Uniteds spelare, det berättar Shinji Kagawa.

Vi har vetat ett tag att det skulle bli han.

Om sin framtid säger japanen att han nu fokuserar på VM.

Jag vill inte blanda ihop mina prioriteringar. Det viktiga är att Japan vinner i VM. Jag använder inte VM som ett skyltfönster för mig själv.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-23,
13.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Barmby klar för Leicester

Som vi berättade i den här kolumnen den 1 maj så fick Jack Barmby inget nytt kontrakt med Manchester United. Nu har tonåringen istället skrivit på för Leicester Citys utvecklingslag.
Läs mer på Manutd.com och på Lcfc.com.

Publicerat:
2014-05-23,
01.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Jag vill vara kapten

Wayne Rooney säger att han vill bli lagkapten i Manchester United. Om det, som förväntat, blir Robin van Persie kommer Rooney emellertid inte att ha några problem med det.

”Jag är intresserad av kaptensposten. Jag känner att jag är redo, men det är managerns beslut. Jag har varit kapten för United några gånger och att få vara det på heltid skulle vara fantastiskt. Robin är en fantastisk kapten för sitt land, han har varit kapten för Arsenal och om han får rollen är jag säker på att han kommer att göra ett fantastiskt jobb.”

Läs mer och se ett videoklipp på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-05-23,
01.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Scholes kommer att erbjudas tränarroll

Paul Scholes började blogga på torsdagen (se längre ner) och passade då bland annat på att rikta kritik mot Ed Woodward. Enligt The Mirror är detta dock inget som Woodward tar särskilt hårt på och han kommer att erbjuda Scholes en roll i Louis van Gaals tränarstab.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-05-22,
22.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Keane på bänken när U21-landslaget vann

Michael Keane fick nöja sig med att sitta på bänken då Englands U21-landslag inledde turneringen i Toulon med en 3-0-seger mot Qatar.

Publicerat:
2014-05-22,
17.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United kommenterar inte Scholes kommentarer

Publicerat:
2014-05-22,
16.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Spännande framtid för klubben

Om Wayne Rooney är missnöjd med Louis van Gaal och inte David Moyes är manager för United nästa säsong så tänker han åtminstone inte avslöja det offentligt.

Jag tycker att det är en fantastisk anställning. Jag tror att alla visste under de senaste veckorna att Louis van Gaal skulle ta över och det han har gjort runt om i europeisk fotboll är fantastiskt.

Han har vunnit många stora titlar och det är fantastiskt att det är löst nu. Det är givetvis fantastiskt att Ryan har stannat med honom som nummer två. Det är spännande och det kommer att bli en spännande tid för klubben.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-05-22,
15.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Moyes i problem med rättvisan?

Just nu florerar det en hel del rykten om att David Moyes ska vara föremål för en polisundersökning efter bråk på en bar i Clitheroe. I ett uttalande säger polisen i Lancashire:

Polisen undersöker en rapport om ett överfall på vinbaren Emporium i Clitheroe. Polismän besökte baren runt klockan tio på onsdag kväll och det rapporterades att en 23-årig man från området hade blivit överfallen av en 51-årig man. Han behövde inte sjukhusvård.

Utredningen pågår och vi pratar med ett antal människor för att försöka fastställa omständigheterna. Det finns ett antal skiftande vittnesmål som vi behöver gå igenom för att försöka fastställa exakt vad som hände. Ingen har blivit arresterad vid det här tillfället.

David Moyes är 51 år och ska ha befunnit sig på baren vid tillfället.

Läs mer på Blackpoolgazette.co.uk.

Publicerat:
2014-05-22,
13.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Landslagsplats för Lawrence

Tom Lawrence fick en plats i den walesiska landslagstruppen inför träningsmatchen mot Holland den 4 juni.

Han är ett fantastiskt exempel på en grabb som har kommit igenom den smala spelarstigen och har gjort det bra för U21. Han har nu gjort sin a-lagsdebut för Manchester United, så allt finns där för honom,” sa förbundskaptenen Chris Coleman.

Läs mer på Faw.org.uk.

Publicerat:
2014-05-22,
12.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: Jag räknar inte med att vara i United nästa säsong

Paul Scholes har börjat blogga! Jo, det är sant. Om det är överraskande så är det ännu mer överraskande att han gör det för ett rubrikjagande bettingbolag – samma bettingbolag som för någon månad sedan smällde upp en staty på David Moyes utanför Anfield.

Däremot är det inte alls överraskande att Scholes i sin blogg är frispråkig. Det har han alltid varit när han väl har velat säga något. Här följer höjdpunkterna från Scholes första blogg.

 • Jag har inte pratat med Ed Woodward. Jag kom tillbaka för Ryan Giggs för de sista få matcherna för att hjälpa till men jag väntar inte på ett telefonsamtal och jag räknar inte med att vara på Old Trafford nästa säsong.
 • Edward Woodward har en väldig massa att bevisa den här gången för att visa att han är tillräckligt bra på sitt jobb. Han måste ta in de spelarna som den nya managern vill ha. Det var uppenbart förra året att han inte lyckades göra det. Om han inte gör det, kommer vi inte att vara i närheten av toppen.
 • Han skriver också att spelarna underpresterade förra säsongen och att David de Gea är den enda som förtjänar beröm.
 • Toni Kroos skulle vara hans första värvning och United behöver fem eller sex nyförvärv.
 • Wayne [Rooneys] peak kan ha varit betydligt yngre än vad vi traditionellt förväntar oss av fotbollsspelare. 28- eller 29-årsåldern har varit den normala toppen. Med Wayne kan det ha varit när han gjort 27 ligamål 2011/2012 när han var 26.
 • Vidare menar Scholes att Rooney kan vara en spelare som slutar då han är 31 eller 32. Och om Rooney ska fortsätta längre än så måste han förändra sin spelstil.
 • Scholes skriver också att EM 2004 var en lågpunkt i karriären och att han inte presterade tillräckligt bra i landslaget.

Läs hela blogginlägget.

Publicerat:
2014-05-21,
20.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

England vann U17-EM

England vann precis U17-EM, detta efter att ha besegrat Holland på straffar i finalen. I semifinalen vann England mot Portugal. Demetri Mitchell var ensam Unitedrepresentant i turneringen, men han fick tyvärr ingen speltid varken i semifinalen eller i finalen.

Publicerat:
2014-05-21,
18.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Skärpta vadslagningsregler nästa säsong

Det engelska fotbollsförbundet har beslutat om skärpta vadslagningsregler från och med nästa säsong. De nya reglerna innebär att de som är inblandade i fotbollsmatcher i Premier League, Football League och Football Conference inte får satsa pengar på någon fotbollsmatch eller fotbollsturnering i världen. Förbudet gäller också för vadslagning om till exempel spelarövergångar och annat relaterat.
Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-05-21,
17.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hodgson: Jones frisk till VM

Det var bra att se Phil Jones delta i uppvärmningen. Han tränar väldigt bra och det ser ut som att han kan delta, redan innan slutet på den här veckan, i någon form av fotbollsaktivitet.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-21,
15.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-21,
15.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Peter Schmeichel: Van Gaal är precis vad United behöver nu

Det var bra att äntligen få det gjort och bli av med det eftersom jag tror att många människor behövde det beskedet. Det var viktigt att stilla sinnet hos fansen eftersom Manchester United är en för stor institution för att inte ha en ledare.

Jag tror att Van Gaal är den typen av kille som direkt kommer att kräva spelarnas respekt. Han har den typen av anseende och han är en kille som är väldigt säker på sig själv.

Han vet sin riktning och han vet exakt vad han vill ha och några spelare kommer inte att gilla det, men jag tycker att han är bra för Manchester United. Han är, i all väsentlighet, den killen vi behöver nu.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-21,
15.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Phil Neville: Hoppas jag har en roll i United nästa säsong

Manchester United anställde i måndags Louis van Gaal som manager, med Ryan Giggs som assisterande manager medan Frans Hoek och Marcel Bout blir assisterande tränare. Exakt hur ledarstaben kommer att formeras är ännu oklart. Phil Neville, som var a-lagstränare under David Moyes, väntar fortfarande på besked om sin roll nästa säsong, vilket han berättar för Sky Sports.

Jag hoppas [att jag har en roll]. Det fortsätter som vanligt såvitt mig beror. Jag var a-lagstränare förra året. Jag är inte säker på vad min roll blir nästa år, men under de kommande veckorna kommer jag att få reda på min roll och förhoppningsvis kommer jag att vara involverad i Manchester United.

Har han haft kontakt med Van Gaal?

Nej, han kommer att ha sin process, sina strukturer och sin stab och du hoppas bara att du är en del av det. Han är givetvis en upptagen man med Holland i VM. Det är bra att få den nya managern utnämnd och klubben kan börja titta framåt igen och se fram emot att förbättra mot förra säsongen.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-21,
14.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Ett eller två år för att bygga upp United

Jag är väldigt stolt och ärad att jag kan träna med den här stora klubben.

Det är alltid samma sensation [att ta över United] som jag har haft i varje klubb. Och vi måste bygga upp och jag hoppas att vi kan bygga upp på ett år men kanske två år. Vi får vänta och se.

Jag hoppas [att jag kan fokusera på Holland]. När jag ser det [samlingen av journalister] så tror jag inte att jag kan fokusera på det holländska laget. Men givetvis kommer jag att göra det.

Louis van Gaal talade på flygplatsen i samband med att det holländska landslaget reste till Portugal för ett träningsläger inför VM.

Se videoklipp på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-21,
14.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-21,
14.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Hur ska media hantera Van Gaal

Louis van Gaal är frispråkig och kan både vara en enorm tillgång för journalister men också journalisternas värsta mardröm. Nu har den holländska hemsidan Nrc.nl kommit med tio tips till engelska journalister om hur de ska hantera Van Gaal.

Publicerat:
2014-05-21,
14.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Januzajs tidiga år

Hoppa till Benefoot.net för en artikel om Adnan Januzajs tidiga år.

Publicerat:
2014-05-21,
14.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van der Sar tror på Van Gaal i United

Edwin van der Sar har sagt att han tycker att Louis van Gaal är den bästa managern han har spelat under så det är ingen överraskning när den förre Unitedmålvakten nu tippar att Van Gaal kommer att bli framgångsrik i United. Detta säger Van der Sar i en intervju med The Mirror.

 • Det är svårt att gå från sjunde till första [plats], men Liverpool gjorde det nästan och jag tycker att United har mer kvalitet än dem.
 • Han kommer att veta om de har Uniteds DNA i sig. Om inte kommer han att låta dem gå och låta dem gå till andra klubbar. Du måste spela och du måste kämpa för Manchester United, inte bara komma för pengarna. Vad är viktigare: 20&npsp; eller 30  pund mer i veckan eller privilegiet att spela för en tränare som Van Gaal?
 • Det är fantastiskt att Ryan Giggs kommer att stanna som en assisterande tränare, så att Van Gaal får input från honom och får veta hur stämningen i omklädningsrummet är.
 • Han har en historia av att vinna titlar, av att ta fram unga spelare, av att arbeta med stora spelare.
 • Han är en väldigt hårt arbetande tränare och han är en kille som gör spelare bättre. Han skickar också ut de rätta signalerna om den typ av fotboll han vill spela till spelarna.

Hoppa till Mirror.co.uk för att läsa hela intervjun.

Publicerat:
2014-05-20,
18.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Irwin hyllar Giggs

Jag antar att alla bra saker har ett slut. Men vilken otrolig spelare han har varit för Manchester United. Sättet han har gjort det på vittnar också om vem han är. Någon kallade honom ett naturfreak vid ett tillfälle, han har varit en otrolig spelare och definitivt en legend.

Jag hade lyckan att få spela med Eric Cantona, Roy Keane, Bryan Robson, alla fantastiska spelare. Ruud van Nistelrooy, Peter Schmeichel, Paul Scholes, otroliga talanger. Men Ryan är däruppe med dem.

Han var en fantastisk spelare att ha framför dig eftersom du visste att han skulle hjälpa dig med ditt defensiva ansvar också. Han var inte rädd att göra den smutsiga delen av fotboll, att jobba hem och tackla och arbeta utan boll. Han kom in i fotbollen som en regelrätt ytter, som kunde utmana spelare. Men senare i sin karriär har han kunnat spela på mittfältet, bakom anfallare och hade även ett par försök som vänsterback. Han kunde spela var som helst, han var så talangfull.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-20,
17.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata glad att ha spelat med Giggs, Ferdinand och Nemanja

Publicerat:
2014-05-20,
17.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Nummer elva kommer inte att pensioneras

Enligt The Telegraph har United uteslutit att pensionera Ryan Giggs gamla tröja. Istället hoppas man att nummer elva kommer att bli ikonisk på samma sätt som nummer sju. Adnan Januzaj nämns som en spelare som skulle kunna ta över Giggs gamla – han är ensam om att ha haft elvan sedan fasta tröjnummer infördes – nummer.

Även nummer fem, sju och nio är lediga till nästa säsong.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-05-20,
17.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Van Gaal en markering från Woodward och Glazers

I två olika artiklar argumenterar The Telegraph att anställningen av Louis van Gaal som manager innebär att Ed Woodward och Glazerfamiljen markerar mot Sir Alex Ferguson om vem som bestämmer.

Mark Ogden skriver att Woodward har ett mycket gott förhållande till Glazerfamiljen, vilket innebär att Van Gaal måste förstå att det är Woodward och inte Ferguson som sitter på makten. Enligt Ogden kom Woodward och David Moyes inte speciellt bra överens – Woodward ska vara en person som gillar att spela högt medan Moyes föredrar säkrare alternativ.

Samtidigt skriver Paul Hayward, som spökskrev Fergusons självbiografi, att det är först i och med anställningen av Van Gaal som Glazers övertagande av United är fullständigt. Klubben som styrdes av en allsmäktig manager finns inte längre och nu är det snarare en klubb som liksom de flesta andra klubbar kommer att byta manager i två- eller treårscykler. Ryan Giggs som assisterande manager skulle förvisso kunna ses som starten på nästa långsiktiga era men Hayward menar att det snarare handlar om att se till att Fergie’s Fledglings inte får för mycket makt i klubben.

Publicerat:
2014-05-20,
17.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Fem frågor att lösa för Van Gaal

The Guardian går igenom fem saker som Louis van Gaal måste lösa i Manchester United.

 1. Ryan Giggs: Giggs blir assisterande manager men hur passar han ihop med Van Gaal? Och ville Giggs egentligen fortsätta spela?
 2. Nyförvärv och förluster: Vilka spelare lyckas Van Gaal värva till United och vilka vill han göra sig av med?
 3. Kaptensfrågan: Robin van Persie är favorit att bli lagkapten. Hur reagerar Wayne Rooney på det?
 4. Försäsongen: Om Holland går långt i VM får Van Gaal ytterst lite vila innan han tar över United, om han inte låter Giggs vara ansvarig i inledningen på försäsongen. Men Van Gaal är noggrann med detaljer varför det är troligt att han dyker upp då United samlas i mitten på juli.
 5. Taktiken: Hur kommer Van Gaals United att spela? Han må föredra 4-3-3 men han är flexibel.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-20,
16.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Januzaj: Han är en fantastisk manager

Adnan Januzaj är mycket nöjd över att Louis van Gaal blir Manchester Uniteds manager.

Jag känner mig väldigt glad eftersom [Van Gaal] är en fantastisk manager. Han har vunnit massor och jag ser fram emot att arbeta med honom. Vi kommer att ha en fantastisk framtid.

Januzaj passar också på att berätta att han har fått mycket hjälp av den nya assisterande managern Ryan Giggs.

Varje gång jag spelade på planen frågade jag Giggsy om råd för hur jag skulle spela och vad jag skulle göra på planen. Han hjälpte mig massor. Han är en fantastisk spelare och jag respekterar honom. Det är väldigt viktigt att han någon som honom i klubben.

Läs mer och se ett videoklipp på Skysports.com.

Publicerat:
2014-05-20,
16.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-20,
16.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ryan Giggs lagkamrater

Publicerat:
2014-05-20,
01.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Målet är förstaplatsen

Louis van Gaal deltog på måndagskvällen i en holländsk talkshow och fick där förstås svara på frågor kring det faktum att han nu är Manchester Uniteds manager. Den holländska journalisten Elko Born sammanfattade på Twitter vad Van Gaal sa.

 • Målet är att ta [United] tillbaka till förstaplatsen så snabbt som möjligt, efter det är där de var under Sir Alex Ferguson.
 • Vi pratar inte om pengar. Vi pratar om de spelare jag vill ha. Vi får se om vi kan få dem. Vi pratade också om vilka som kan lämna.
 • Mourinho var den första jag messade. Och han var den första att messa tillbaka. Han sa att han var avundsjuk på min lista av klubbar.
 • United är den största klubben i världen. Vad gäller marknadsföring, men också om du tittar på deras budget. De måste sluta högt.
 • Jag kommer utan tvekan att ta en drink med Ferguson. Vi har gjort det förut. Vi gillar varandra.
 • Det var pensionering eller att gå till England. Min fru Truus ville att jag skulle pensionera mig. Men nu åker vi till England.
 • Jag ringde inte Manchester United. Jag ringde inte Bayern München. De ringde alltid till mig. Och jag är stolt över det.
 • Van Gaal sa också att en av anledningarna till att United ville ha honom var för hans förmåga att arbeta med unga spelare. Han berättade att den första kontakten med United var direkt efter att David Moyes fick sparken. Han upprepade att han var aktuell för jobbet redan 2002.
 • Van Gaal berömde också Barcelonas nya tränare Luis Enrique och sa: ”Jag hoppas för hans skull att han är rätt val.
 • När det gäller Hollands nya formation tycker inte Van Gaal att det är så stor skillnad: ”Det är fortfarande tre däruppe, bara i en annan triangel.
Publicerat:
2014-05-20,
00.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Fantastiskt att Van Gaal blir manager

Wayne Rooney hade ett mycket bra förhållande med David Moyes. När Louis van Gaal nu tar över Manchester United riskerar dock Rooney att hamna i Robin van Persies skugga. Om det är något som bekymrar Rooney så avslöjar han det i alla fall inte.

Publicerat:
2014-05-20,
00.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Framtiden osäker för Butt, Neville och Scholes

Louis van Gaal är utsedd till manager och Ryan Giggs blir assisterande manager. Enligt The Guardian är det emellertid fortfarande osäkert vad som händer med Nicky Butt, Phil Neville och Paul Scholes.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-05-19,
23.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Seger för Englands U21-landslag

Englands U21-landslag vann med 3-1 mot Wales i kvalet till U21-EM. Michael Keane och Jesse Lingard spelade hela matchen för det engelska laget. Lingard noterades för en assist. England har nu sju segrar och en oavgjord på sina åtta matcher och har i praktiken säkrat en playoffplats.

Det kunde ha varit fler Unitedspelare i aktion. Men Tom Lawrence (Wales), Wilfried Zaha och Sam Johnstone lämnade samtliga återbud på grund av skador.

Publicerat:
2014-05-19,
22.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani till VM

Portugals förbundskapten Paulo Bento tog i förra veckan ut en trupp på 30 spelare inför VM. Nu har han beslutat vilka 23 spelare som får följa med till Brasilien och Manchester Uniteds Nani är en av dem.
Läs mer på Fifa.com.

Publicerat:
2014-05-19,
21.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Fenomenet Ryan Giggs

Manutd.com har låtit Gary Neville, Rio Ferdinand, Tony Strudwick, Phil Neville och Sam Johnstone beskriva fenomenet Ryan Giggs. Gary Neville pratar om Giggs långa karriär. Ferdinand om hans influens. Fystränaren Strudwick pratar om Giggs fysik, Phil Neville pratar om tränaren Giggs och Johnstone pratar om Giggs erfarenhet.

Publicerat:
2014-05-19,
19.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jesse Lingard och Michael Keane startar för U21-landslaget

Publicerat:
2014-05-19,
19.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Edwin van der Sar om Louis van Gaal

Publicerat:
2014-05-19,
19.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferdinand om Giggs och Van Gaal

Publicerat:
2014-05-19,
19.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick om nästa kapitel och om Ryan Giggs

Publicerat:
2014-05-19,
16.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs slutar som spelare

Det står nu klart att Ryan Giggs avslutar sin episka spelarkarriär. Giggs är Manchester Uniteds meste spelare någonsin och han är också den spelare i Storbritannien som har vunnit flest titlar någonsin.
Mer information följer.

Publicerat:
2014-05-19,
15.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs assisterande manager till Van Gaal

I samband med att Louis van Gaal offentliggjordes som manager för United meddelades det också att Ryan Giggs blir assisterande manager.
Vi återkommer med mer inom kort.

Publicerat:
2014-05-19,
15.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Van Gaal utsett till manager för Manchester United

Publicerat:
2014-05-19,
13.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-05-19,
13.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

I väntan på Van Gaal

Vi har väntat på att Louis van Gaal ska bli presenterad som Unitedmanager i några veckor nu. Vi väntar fortfarande. Fortfarande tror alla vettiga källor att det kommer att bli Van Gaal som blir manager. Måndagen hade varit en bra dag för presentationen, då det holländska landslaget har en ledig dag men hittills har det varit tyst.

Publicerat:
2014-05-19,
13.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fletcher: Bra för spelarna att bli utlånade

”Du ser några av grabbarna åka iväg [på lång] och komma tillbaka medan andra åker iväg och blomstrar. Det låter dig spela mot män. Med all respekt för U21 men det är egentligen bara ett steg upp från juniorlaget.

”Det är inte som förr i tiden när du spelade mot män och äldre spelare. Det handlar om att åka iväg och tävla mot män i matcher som betyder någonting, oavsett om det är att stanna kvar i ligan, jag playoffplatser eller även att de andra spelarna har kontrakt att kämpa för genom att stanna i ligan.

”Den del av saker är viktig. De kommer att se mycket i omklädningsrummet, som dispyter, vilket kommer att göra dem till män. De behöver det, så när de kommer tillbaka går de annorlunda och är mer bekväma runt a-lagsspelarna. Därav är de mer bekväma när de tränar med a-laget.”

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-05-19,
13.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nyhetsbörsen vecka 20

Förra veckans nyheter