Matchtr̴d: Burnley РManchester United 0-0

Tredje omgången, tredje poängtappet. United åkte till Burnley och spelade 0-0. Angel Di Maria debuterade för Manchester United men det räckte inte för ett United som hade förtvivlat svårt att skapa målchanser.

Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal om Van Persie och Blind

Louis van Gaal menar att Robin van Persie fortfarande inte är i bästa slag: ”Han spelade 60 minuter i sin första match tillbaka och 70 minuter idag. SÃ¥ jag tycker det är ett fall av att bygga upp hans matchtid. Det är frustrerande men det är en del av fotbollsvärlden, pÃ¥ grund av VM. Det är synd, men vi mÃ¥ste göra det annars skulle han inte vara i form för säsongen.

Om Daley Blind sa Van Gaal: ”Han kommer till Manchester för en läkarundersökning och sedan kan vi ha en ny spelare. Jag tycker det är väldigt smart av managern [att ha tre vänsterfotade försvarare].

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-08-30,
19.27

Van Gaal: Resultatet är en besvikelse

Vi spelade mycket bättre i andra halvlek och skapade fler chanser. Men du måste göra mål från de chanserna och vi gjorde inte det. Resultatet är en besvikelse.

Det var vårt misstag att kämpa med Burnley, trots att de har en fantastisk kämpaanda. Du måste spela med bollen mot ett lag som Burnley.

Jag tycker inte att vårt självförtroende var så stort i den första halvleken. Men jag tycker att det är normalt när en klubb som United förlorar den första matchen och sedan spelar oavgjort i den andra. Pressen är större och du måste hantera det. Jag kunde se i den första halvleken att spelarna var väldigt nervösa att spela bollen. Vi rättade till det i andra halvlek och kanske kommer det att höja vårt självförtroende.

Van Gaal ville inte uttala sig om de två straffsituationerna som United hade.

Publicerat:
2014-08-30,
19.22

Mata: För många långbollar

Givetvis är vi besvikna. Vi kom hit för att ta tre poäng och vi gjorde inte det. Vi spelade bättre i andra halvlek, men det var inte tillräckligt för att vinna.

Kanske i uppbyggnadsproblemet [var det problem med självförtroendet] då vi försöker bygga upp från backlinjen, men ibland gjorde vi det inte bra. Vi måste fortsätta kämpa eftersom det är vad managern vill. Vi måste tro då vi har kvalitetsspelare för att göra det.

Jag tycker vi låg på de sista 20 minuterna av matchen, men vi gjorrde inte mål. Vi spelade större delen av tiden på deras planhalva, vilket är bra, men om du inte gör mål från dessa chanser är det inte bra nog. Jag tror, när vi försöker spela fotboll på den sista tredjedelen kan vi skapa. Men vi spelade för många långbollar i den första halvleken, vilken kanske är varför vi inte spelade så bra.

Om man tittar på spelarna vi har, vi kan spela bra fotboll. Det är bara en fråga om att fortsätta arbeta, tro och vara tålmodig när du bygger upp från backlinjen.

Citat: Manutd.com

Publicerat:
2014-08-30,
19.16

Höjdpunkter

Ni vill givetvis bevittna höjdpunkterna från den fantastiska tillställningen. Detta görs lämpligen på Viasatsport.se.

Publicerat:
2014-08-30,
15.56

Mållöst, efter en trist tillställning

Angel Di Maria debuterade som central mittfältare och var Uniteds överlägset bästa utespelare. Det räckte dock inte till mer än 0-0 mot Burnley, och en poäng var väl ungefär vad United förtjänade. Di Maria utgick mitt i andra halvlek, eventuellt till följd av en skada.

Burnley kunde ha haft 2-0 redan efter några minuter. De Gea räddade dock efter att Evans skänkt bort bollen och David Jones prickade ribban med sin frispark. De Gea hade ytterligare bra ingripanden i den första halvleken med en viktig utrusning och en fin räddning på Jones långskott.

Di Maria kunde ha haft ett par assist efter 20 minuter. Först hittade han Van Persie med en fin krossboll, men det räckte inte till mer än ett nästan. Därefter slog han ett fint inlägg till Mata som dock missade bollen när han skulle skjuta.

United tryckte på i andra halvlek, utan att skapa speciellt mycket. Närmast var man då en Burnleyförsvarare stoppade Youngs skott med händerna, men domaren vägrade att blåsa straff. Annars var det ett frustrerande långsamt anfallsspel som United visade upp. Inte bra nog.

Publicerat:
2014-08-30,
12.55

Tankar om startelvan

Di Maria går, som väntat, direkt in i startelvan. Måhända mer oväntat är att han startar på mittfältet. Jag tippade i och för sig det, men det var mer än förhoppning än något annat.

Anderson på bänken var väl inget som någon ville se. Cleverley och Kagawa saknas i truppen, vilket är en tydlig indikation på att de är nära att lämna United.

I övrigt: Young och Valencia fortsätter som vingbackar. Brist på bättre alternativ kallas det.

Det är en aning märkligt att Van Gaal inte hittar någon plats i startelvan för Januzaj den här gången heller.

Blind är klar, men inte på plats

Ifall någon har missat det så har United alltså idag meddelat att man är överens med Ajax om en övergång för Daley Blind. Det personliga avtalet och läkarundersökningen återstår.

Sist United annonserade ett nyförvärv på en matchdag (Angel Di Maria i tisdags) gick det ju som det gick. Förhoppningsvis går det bättre idag.

Att Blind är klart för United ger oss en förekommen anledning att titta på Blinds passning till Robin van Persie i VM. Helt klart det snyggaste målet i VM!