Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Man Utd – Chelsea 2-1

Samtidigt som Uniteds U18 spelade FA Youth Cup mot Tottenham så tog Uniteds U21-lag emot Chelsea på hemmaplan. Med bland annat Valdes, Rafael och Young i laget kunde United vända underläge 0-1 till seger 2-1 efter mål av Pereira och Thorpe.

Chelsea var det bättre laget i första halvlek men målchanserna var få och det mest händelserika var kanske att Ashley Young hamnade i dispyt med en Chelseaspelare när de tryckte deras huvuden mot varandras.

I den andra halvleken ökade Chelsea trycket och United hade svårt att ta tag i matchen. Målet kom dock något ologiskt, i minut 54, när Ashley Youngs passning blev för kort och Blackett förlorade motlägget så kunde Chelsea spela in bollen till Solanke som hade öppet mål.

United skulle dock kvittera och det kom genom Andreas Pereira vars frispark touchade spelare i muren och ställde Chelseamålvakten. Bara några minuter senare hade Pereira ett nytt frisparksläge som målvakten gjorde en fantastisk räddning på.

United var mer inne i matchen och kändes tyngre än Chelsea. Ledningsmålet skulle också komma när Pereira slog in en frispark som kaptenen Tom Thorpe mötte perfekt och nickade stenhårt in vinstmålet i krysset med bara fem minuter kvar av ordinarie tid. Chelsea försökte efter det, men var aldrig nära.

Positivt för United var att Rafael såg väldigt bra ut på högerbacken och bör vara med och konkurrera om en startplats i a-laget framöver. Valdes fick en till match i benen och gjorde vad han skulle, såg stabil ut och kunde inte göra något på målet. Ett stort plus till Andreas Pereira som ligger bakom båda målen, en riktig poängspelare. Tom Thorpe som vanligt säkerheten själv i backlinjen och återigen med ett viktigt mål som så många gånger förr.

Kollar vi på de som inte imponerade lika mycket så var Blackett delvis att skylla på vid Chelseas mål. Måste visa mer på den här nivån. Även anfallarna Ashley Fletcher och Nick Powell hade det tungt.

Segern innebär att United går upp på andra plats i tabellen. Endast slagna av just Chelsea, på målskillnad. Även Southampton ligger på samma poäng men har en match mer spelad.

Manchester United – Chelsea 2-1

Uniteds mål: A.Pereira (66), Thorpe (84)
United: Valdes – Rafael, Thorpe, Blackett, James – Harrop, Grimshaw, Young (Weir 59) – A.Pereira, Powell, Fletcher (Love 65)