Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Crystal Palace

Äntligen en titel och äntligen får man lov att vara stolt över de röda djävlarna igen. Första FA-cuptiteln sedan 2004 och trots spänningen var det inte mer än rättvist, kan det vara början på vägen tillbaka?

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea – 6,5

En av matchvinnarna, speciellt räddningen på Wickhams skott i förlängningen. Med sin kapacitet skulle han möjligtvis tagit skottet som blev Palace ledningsmål, även om det inte på något sätt var en tabbe.

Antonio Valencia – 6,5

Har varit bra sedan han gjorde comeback och hållit pålitlige Darmian utanför elvan. Bidrar med fart och prövar försvar, var genomgående bra i går och låg bakom det avgörande målet.

Chris Smalling – 6

Lite svag i man-man spelet som varit hans styrka i år och som resulterade i rött kort. Kunde varit förödande men, skönt nog för Chris, var möjligtvis det som räddade vinsten. Supersäsong!

Daley Blind – 6

Glidtacklingen vid det bortblåsta Palacemålet var väl bevis nog för att han inte ska spela mittback nästa år. Tycker ändå att han gör en ok match och dessutom en spelare med hjärta.

Marjos Rojo – 6

Gör väl också en ok insats. Även om han hade svårt med tempot.

Michael Carrick – 6

Har spelat upp sig i slutet av säsongen och lite av den gamla Carrick har synts. Också han godkänd i går men har svårt att se honom spela någon avgörande roll nästa år.

Juan Mata – 7

Skapade lägen, ville och räddade kvar laget. Får nog ändå godkänt i år, från en plats som inte passar honom

Wayne Rooney – 7,5

Gillar ändå tanken på Rooney som innermittfältare. Har ju trots allt Scholes-egenskaper. Var bra i går, som ni såg i Viasatstudion, när han inte sattes under press och ville verkligen vinna i går. Såg kvick ut och låg skickligt bakom 1-1 målet.

Marouane Fellaini – 6,5

Ett lag som United borde inte vara så beroende av en spelare som Fellaini för att kunna sköta fasta situationer men är det ju tyvärr. Slet ändå i går och hotade i luftspelet.

Anthony Martial – 7

Som vanligt utmanande och farlig. Borde väl kanske gjort mål men gör ändå en bra insats.

Marcus Rashford – 8

Tog tillvara på den preliminära EM-uttagningen och var bäst på plan tills han skadade sig. En skada som skönt nog är lindrig. Att gå ut på Wembley utan att ha gått ur skolan, utan att visa några nerver alls är fullständigt osannolikt. Fick tyvärr inte bli historisk som yngste FA-cupsmålsytt.

Matteo Darmian – 6

Inbytt ´66. Som vanligt stabil.

Ashley Young – 6

Inbytt ´72. Sprang och utmanade. Spelade konstigt nog som forward igen, trots att Wayne Rooney fanns på planen.

Jesse Lingard – 7

Inbytt 90´. Avgör man en FA-cupfinal förtjänar man bra betyg. Kom in med energi mot den andra målskytten Mata. Målet var dessutom ursnyggt och jag tackar honom gränslöst för det.