Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik februari 2020

United har spela sin sista match för februari 2020, därför är det återigen dags att ta en titt på hur våra spelare presterade under månaden.

På grund av det två veckor långa vinteruppehållet spelade United bara fem matcher under månaden. Sammantaget får det ses som en lyckad månad, som visserligen inleddes med ett nedslående kryss hemma mot Wolves. Efter uppehållet besegrade United dock Chelsea borta och Watford hemma i ligan, samt slog ut Club Brugge ur Europa League efter 1-1 borta och hela 5-0 hemma. Sammantagen målskillnad under månaden blev 11-1.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni augusti härseptember häroktober härnovember här, december här och januari här.

Speltid

Trots att det bara spelades fem matcher fick 21 spelare speltid, vilket är lika många som i januari då vi dock hade hela nio matcher. Tre spelare som spelade i januari fick ingen speltid alls i februari, dessa är Phil Jones, Angel Gomes och den till Inter flyttade Ashley Young, och motsatt så spelade så klart Bruno Fernandes och Odion Ighalo ingenting i januari men gjorde sina debuter under februari månad, samt att Scott McTominay gjorde comeback efter att ha varit skadad hela januari och större delena av februari.

Två spelare medverkade under varenda minut i januari, en ganska väntad och en potentiellt något mindre väntad, då det är Harry Maguire och Luke Shaw som Ole Gunnar Solskjaer kände att han inte klarade sig utan under månaden.

I botten av listan hittar vi Diogo Dalot med 84 minuter fördelat på tre matcher, Scott McTominay med 83 minuter på två matcher och Tahith Chong med 55 minuter på sina två inhopp.

Mål och assist

United gjorde som sagt elva mål under månaden, och framförallt i de senare matcherna har anfallsspelet sett väsentligt mycket bättre ut, och den allmänna konsensusen är att Bruno Fernandes är att tacka för detta. Han var också den spelare som gjorde flest poäng för United under månaden, med sina två straffmål och två assist. Då skall vi också komma ihåg att han också spelade fram till Martials mål mot Watford utan att få en assist (detta eftersom att Anthony Martials första skott räddades men han satte returen), samt att han var regissör till två av målen mot Club Brugge häromdagen. Så sammantaget har Fernandes varit direkt involverad i sju av Uniteds mål den här månaden, och bara för att göra det än tydligare hur viktig han är när han är på planen så påminner vi om att när Fred gjorde sina två mål som gav 4-0 och 5-0 mot Brugge, då satt Fernandes och vilade på bänken.

Bästa målskytt, och därför högst upp listan nedan, blev dock Martial som på sina fyra starter gjorde tre mål. En fin statistik för en central anfallare.

Månadens buse

På kortfronten har det varit en en lugn månad, då United endast drog på sig sju gula kort på de fem matcherna. Inte mycket att gnälla på, det känns som en rimlig mängd, och eftersom det är sju olika spelare som dragit på sig korten känns det hårt att utse någon till månadens buse. Den av de varnade som hade minst speltid var Andreas Pereira, så om vi måste välja någon får det bli honom.