Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik mars 2021

I och med landslagsuppehållet gjorde United sin sista match i mars månad redan tio dagar innan månaden var över. På grund av den speciella säsongen, med komprimerat spelschema, hann klubben ändå med sex matcher. Facit blev stundtals positivt, med derbysegern mot Manchester City och avancemanget över Milan i Europa League som höjdpunkter, men också en misslyckad start på månaden med ett svagt kryss mot Crystal Palace, och sedan uttåget ur FA-cupen mot Leicester. Nedan ser vi hur Unitedspelarna skötte sig under månaden.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni september häroktober härnovember härdecember här, januari här och februari här.

Speltid

Som brukligt tittar vi på speltiden först, och tillbaka på tronen är spelaren som allt som oftast hamnar där, Harry Maguire. Han startade samtliga matcher, och spelade samtliga 540 minuter – men han var inte ensam om att göra det. Även Dean Henderson spelade samtliga minuter, detta då David de Gea som bekant åkte hem till Spanien för födelsen av sitt första barn, och därmed missade flera matcher på grund av det samt karantän vid återkomsten till England. Det skall bli väldigt intressant att se vem Ole Gunnar Solskjaer väljer på söndag, personligen skulle jag föredra Henderson alla dagar i veckan som läget är nu.

Även Aaron Wan-Bissaka startade samtliga matcher, men tappade några minuter på grund av byte, så han är trea på listan. Övriga spelare som i olika grad medverkade i samtliga matcher är Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Fred, Luke Shaw och Scott McTominay. Minst speltid av de som spelade något? Brandon Williams, med 17 minuter fördelat på två inhopp.

Sammanlagt fick 20 spelare speltid. De som tillhör A-truppen men inte fick speltid är David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant, Axel Tuanzebe, Phil Jones, Juan Mata och Shola Shoretire.

Mål och assist

Så, målen och framspelningarna då. Ingen lång eller speciellt rolig läsning den här månaden. Sex matcher, sex mål, fem olika målskyttar som gjorde varsitt mål plus ett generöst självmål från West Hams Craig Dawson är vad vi har.

De som gjorde mål för United är i tur och ordning Bruno Fernandes, Luke Shaw, Amad, Paul Pogba och Mason Greenwood. Assists registrerades bara två, en för Fernandes (som därmed på hela två poäng blev månadens poängkung…) och en för Marcus Rashford.

Vi hoppas på en bättre april på den här fronten.

Månadens buse

Endast sex gjorda mål, men på varningssidan gick det ”bättre”, om man ser många varningar som något positivt, vilket det så klart inte är.

Elva varningar på de sex matcherna drog United på sig, vilket faktiskt inte är så farligt om man skall vara helt ärlig. Till buse får vi utse Scott McTominay som fick syna det gula tre gånger. Harry Maguire och Luke Shaw fick två var, så dessa herrar delar andraplatsen.