Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg
Transfer deadline day: Inte stängt för Van de Beek

Det är transfer deadline day och innan transferfönstret stänger räknar vi med att Manchester United kommer att ha genomfört ett antal affärer, både ingående och utgående. Vi följer utvecklingen hela dagen i den här livebloggen.

Deadline day 2023

Bekräftat:

Rykten:

  • Donny van de Beek till Galatasaray, Lorient eller okänd klubb (lån eller permanent)
  • Eric Bailly till okänt (lån eller permanent)
  • Álvaro Fernández till Granada (lån)

Av Peter Andersson Lilja, David Grgic Levin, Mikael Österdahl

Inte stängt för Van de Beek

00.26

Någon övergång blev det inte för Donny van de Beek på deadline day. Det kan emellertid bli så att han lämnar United ändå. Det turkiska transferfönstret är öppet till den 15 september och Galatasaray förefaller fortfarande vara intresserade av nederländaren.

Det engelska transferfönstret har emellertid stängt och därför bommar vi nu igen den här livebloggen. Fortfarande kan ytterligare någon eller några utgående övergångar meddelas. Det tar vi i så fall på hemsidan när det bekräftas.

Tack för visat intresse!

Fernández till Granada

00.18

Granada förefaller vara redo att presentera Álvaro Fernández.

Greenwood utlånad till Getafe

00.15

Så har Mason Greenwood till Getafe på lån bekräftats officiellt.

Amrabat officiell

23.44

Sen på fredagskvällen bekräftade United lånet av Sofyan Amrabat.

Därmed har United värvat färdigt för den här sommaren. Fortfarande kan vi vänta oss mer aktivitet från Uniteds sida, men då i form av spelare som lämnar klubben (på lån eller permanent). Transferfönstret stänger klockan 24.00 men klubbarna har möjlighet att förlänga deadline, ifall alla parter är överens. Det händer också att en övergång blir klar sent på kvällen men presenteras först dagen därpå.

Greenwood nära Getafe

23.22

Det ser ut som att Mason Greenwood kommer att flytta till Getafe på lån. Klubbarna ska vara optimistiska att pappersarbetet ska hinna bli klart innan transferfönstret stänger.

Amrabat har skrivit på

22.40

Vi väntar ännu på det officiella uttalandet men av allt att döma har nu Sofyan Amrabat skrivit på för Manchester United. Den största följetongen under senare tid verkar nu alltså få sitt slut.

Unge Pye till Burnley

22.37

Logan Pye från akademin är på väg till Burnley. Den unge försvararen kom från Sunderland 2020 och verkar nu alltså få sin fortsättning i the Clarets.

Getafe alternativ för Greenwood

22.13

Getafe samtalar med Manchester United om ett lån av Greenwood. Enligt uppgift vill United få till en uppgörelse om Greenwood innan fönstret stänger. Det kan även bli aktuellt med en uppgörelse i efterhand om United gör upp med Greenwood.

Tiden rann ut för Lazio

20.21

Det italienska transferfönstret har nu stängt och det sker utan att Mason Greenwood registreras för spel i Serie A. Lazio försökte in i sista stund att få till ett avtal men tiden räckte inte till. Återstår att se om något annat dyker upp för Greenwood.

Annars är det just nu ont om rykten. Donny van de Beek och Eric Bailly jobbar rimligen på att hitta klubbar men det rapporteras ytterst lite om dem just nu. Sofyan Amrabat kommer säkerligen presenteras av United, men det kan dröja tills i natt.

McNeill ut, Evans in

20.20

United har bekräftat att Jonny Evans har skrivit på för klubben och att Charlie McNeill drar till Stevenage på lån.

Lazio överväger Greenwood

17.54

Lazio uppges föra diskussioner om en värvning av Mason Greenwood kan vara rätt väg för huvudstadsklubben. Den italienska ska vara av uppfattningen att Manchester United vara villiga att släppa Greenwood på fri transfer.

United bekräftar Reguilón

17.06

United har nu bekräftat att Sergio Reguilón ansluter på lån över säsongen 2023/24. Mer i en egen artikel inom kort.

Fernandez till Granada åter aktuellt

15.38

Vi har tidigare rapporterat om att vår unge vänsterback kan vara på väg ut på lån. Det hela verkar nu åter aktuellt och det är Granada som ligger på för att ta in spanjoren på lån. Det hela verkar ha dragit ut något på tiden medan United gjorde klart med Tottenhams Reguilón.

Reguilón, Højlund och Bayindir tillgängliga mot Arsenal

14.48

De nya spelarna Reguilón och Bayindir tillika Rasmus Højlund ska alla vara tillgängliga på söndag. Det framgick nyss på Ten Hags presskonferens. Reguilón tränade tidigare idag. På frågan om Amrabat skrattade Ten Hag men verkade nöjd, så det hela är nog på väg att gå i lås.

Amrabat på väg in

14.42

Nu händer det saker angående Soyfan Amrabat enligt flera källor och kanske ska vi äntligen få loss den defensive mittfältaren som vi suktat efter. Mer information löpande.

Evans skriver på idag

13.48

Vi nås av nyheten att Jonny Evans av allt att döma kommer att signera ett kontrakt idag, ett kontrakt som gäller över säsongen 2023-2024. Det blev inte minst angeläget efter skador på både Raphael Varane och Luke Shaw. Om han hinner registreras i tid för helgens bortamöte mot Arsenal är osäkert.

Amrabat för dyr?

13.08

Det pågår som vi redan betonat intensiva förhandlingar mellan United och Fiorentina om Soyfan Amrabat som varit ett prioriterat mål länge. Lånesumman som Fiorentina kräver sägs dock vara cirka 10 miljoner euro vilket lär vara väl högt. Det återstår att se om den summan kan pressas ned kommande timmar.

Van de Beek till Luton?

12.38

Samuel Luckhurst rapporterar att Luton har gett sig in i jakten på Donny van de Beek. Om det är mer än bara intresse vet vi inte.

Vill bli av med trio

11.48

United hoppas bli av med Eric Bailly, Mason Greenwood och Donny van de Beek innan transferfönstret stänger. Det rapporterar David McDonnell. Inget är emellertid klart än.

Förhandlaren flyger till Italien

11.46

Matt Hargreaves är chef för fotbollsförhandlingar i Manchester United. Han har nu flugit till Italien för att övertyga Fiorentina om att släppa Sofyan Amrabat till Manchester United. Återstår att se om United kan hitta en lösning.

McTominay blir också kvar

11.43

Även Scott McTominay ser ut att stanna i United. Det har funnits intresse för den skotska mittfältaren men det ser tunt ut på mittfältet i United, varför United förmodligen satte en tämligen hög prislapp.

Hugill blir kvar, skriver nytt

11.40

Allt rör sig inte på deadline day. Anfallaren Joe Hugill blir kvar i United, rapporterar Laurie Whitwell. Darren Fletcher och Erik ten Hag ska vara av åsikten att Hugills utveckling gynnas mer av att träna med Uniteds a-lag än att spela fotboll i League One. Hugill förväntas skriva nytt kontrakt inom kort.

Jurado klar för Espanyol

11.21

Uniteds unga högerback Marc Jurado flyttar till Barcelona men inte för spel i Barcelona. Istället kommer han att representera stadens trevligare lag Espanyol.

Reguilon annonseras snart

10.56

Enligt Sky Sports kommer Sergio Reguilon att ansluta till Manchester United. Som tidigare rapporterat klarade spanjoren läkarundersökningen och ett avtal är på plats med Tottenham.

Bayindir officiell

10.18

Nu är det officiellt! United har en ny målvakt och hans namn är Altay Bayindir. En milstolpe, Bayindir är nämligen den första turkiska spelaren att representera Manchester United. Kontraktet sträcker sig till 2027 med option på ytterligare ett år.

Enligt både Laurie Whitwell och Samuel Luckhurst ligger transfersumman på magra 4,3 miljoner pund.

 

Greenwood till Lazio?

09.38

I natt rapporterade Gianluca Di Marzio att Lazio är en intressent när det gäller Mason Greenwood. Som bekräftat för över en vecka sedan finns inte Greenwoods framtid i Manchester United utan han får istället fortsätta sin karriär någon annanstans.

Enligt Fabrizio Romano kommer United betala i runda slängar 6-7 miljoner euro för Altay Bayindir.

 

Bayindir nära – Reguilon klarade läkarundersökningen

09.26

Enligt BBC har Tottenhams Sergio Reguilon klarat sin medicinska undersökning hos United. BBC hävdar samtidigt att Reguilon kan figurera redan på söndag mot Arsenal. Det rör sig om ett lån för den spanska ytterbacken.

Enligt den turkiska journalisten Yağız Sabuncuoğlu har Altay Bayindir skrivit på sitt kontrakt för Manchester United.

Deadline day 2023

08.00

Fotbollsvärldens allra galnaste dag är här. Manchester United har, av alla rapporter att döma, förhoppningar om att landa en målvakt, en vänsterback och en mittfältare innan transferfönstret stänger. Hur det går med det återstår att se.

På målvaktssidan har United sålt Dean Henderson. Det mesta tyder på att Altay Bayındır hämtas från Fenerbahce för att slåss med Tom Heaton om rollen som backup åt André Onana.

Vänsterback Sergio Reguilón förväntas ansluta på lån från Tottenham men United tycks även vara intresserade av Chelseas Marc Cucurella.

Den marockanska mittfältaren Sofyan Amrabat har kopplats samman med Manchester United större delen av transferfönstret. Kan United hitta en lösning som Fiorentina är villiga att acceptera?

Listan på antalet utgående torde bli minst lika stor som listan på antalet inkommande. Hittills har bara Will Fish och Brandon Williams lämnat på lån. Det skulle förvåna ifall inte ett flertal ungdomsspelare vill testa seniorfotboll i höst. Den som ligger närmast ett lån förefaller vara anfallaren Charlie McNeill (Stevenage).

Donny van de Beek torde också lämna och Teden Mengi gjorde klart med Luton Town innan det ens blev deadline day men det är väldigt tyst om Eric Bailly.

Res med oss till Manchester!