Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Marc Jurado klar för Espanyol

Manchester Uniteds unga högerback Marc Jurado har gjort sitt i klubben. Han flyttar hem till Katalonien, där han framöver ska representera Espanyol.

Jurado, som föddes i Sabadell våren 2004, värvades till Manchester Uniteds akademi från Barcelona inför säsongen 2020/21. I samband med sin 17-årsdag 2021 skrev han på sitt första proffskontrakt. Han var en av de ledande spelarna när United vann FA Youth Cup 2022.

I slutet av året följde han med a-laget på turnén till Spanien, där han fick göra ett par inhopp. Det följdes av att han i april 2023 var oanvänd avbytare mot Nottingham i Premier League. Det var enda gången han var involverad i en officiell a-lagsmatch. I sommar fick han speltid i tre träningsmatcher och vi minns förstås att han gjorde Uniteds mål i matchen mot Wrexham.

Nu väntar alltså spel i Spanien för Jurado. Espanyol spelar i år i andradivisionen, sedan de i våras blivit degraderade från La Liga. Laget har inlett säsongen med sju poäng på tre matcher. Spontant är känslan att Jurado borde ha en bra chans att slå sig in i ett lag som slåss för uppflyttning.

Vi tackar Marc Jurado för hans insatser som Unitedspelare och önskar all lycka i den fortsatta karriären!