Ethan Laird

Försvararen Ethan Laird är en produkt ur Manchester Uniteds akademi. Han kom till klubben som nioåring. Hösten 2019 fick Laird spela ett par matcher i a-laget. I slutändan lyckades han inte slå sig in på riktigt och sommaren 2023 lämnade han klubben.

Född i Basingstoke började Ethan Laird spela i Manchester United redan som nioåring.

Sommaren 2017 signerade han som scholar. Trots att han var lagets yngsta scholar spelade han omedelbart till sig en ordinarie plats i juniorlaget och han var även ordinarie i Uefa Youth League. I mars 2018 debuterade han i reservlaget.

Säsongen 2018/19 fortsatte han först på den inslagna vägen. I november blev han dock skadad och under våren blev det sedan bara två framträdanden.

Laird var tillbaka i spel sommaren 2019 innan en ny skada höll honom borta från spel i ett par månader. Tillbaka i spel fick han resa med a-laget till Serbien inför Europa League-matchen mot Partizan Belgrad. Laird fick sedan debutera borta mot Astana, då han spelade hela matchen.

Höstsäsongen 2020 hade Laird återigen skadeproblem. I januari 2021 blev han utlånad till MK Dons, där han var ordinarie under vårsäsongen.

I augusti 2021 flyttade Laird till Swansea City på ett säsongslångt lån. Laird var ordinarie under hösten och tillhörde Swanseas bästa spelare. I januari avbröts lånet, vilket omedelbart såg Laird flytta vidare till Bournemouth på lån för återstoden av säsongen. I Bournemouth gick det inte alls lika bra, till stor del på grund av skador. Han spelade bara sex ligamatcher för klubben, som slutade tvåa i Championship och blev uppflyttad till Premier League.

Laird spenderade försäsongen 2022 med United och flyttade sedan till Queens Park Rangers på ett säsongslångt lån. Han var mestadels ordinarie i QPR men missade återigen matcher på grund av skador.

Sommaren 2023 värvades Laird av Birmingham City för en modest övergångssumma.

Ethan Laird har, per sommaren 2023, spelat för det engelska landslaget upp till U19-nivån.

Spelarkaraktär

Ethan Laird behärskar alla positioner i backlinjen men helst spelar han som högerback. Han är en oerhört talangfull spelare som behärskar alla aspekter av spelet. Laird tekniskt skicklig och spelintelligent, vilket han kombinerar med goda fysiska egenskaper. Trots att han älskar att gå framåt sköter han också defensiven på ett klanderfritt sätt. Hans stora problem har varit återkommande skador.

Rekommenderad läsning

 • Presentation av de 14 tonåringarna som är aktuella mot Astana

  Presentation av de 14 tonåringarna som är aktuella mot Astana
  pjimage

 • Laird till Birmingham City

  Laird till Birmingham City

Senaste artiklarna om Ethan Laird

 • De Gea kontraktslös / Lån avslutas / Bud på Onana

  De Gea kontraktslös / Lån avslutas / Bud på Onana

 • Laird till Birmingham City

  Laird till Birmingham City

 • Olistad David de Gea indikerar oviss framtid

  Olistad David de Gea indikerar oviss framtid

 • En uppdatering kring ägar-situationen / Bud på Mount avvisas / Seniorlagsdebut för Garnacho

  En uppdatering kring ägar-situationen / Bud på Mount avvisas / Seniorlagsdebut för Garnacho

 • Halvtidssummering med mersmak

  Halvtidssummering med mersmak

 • Ethan Laird - Konsten att spela korten rätt

  Ethan Laird - Konsten att spela korten rätt

Biografin uppdaterad i juli 2023 (uppdateras på säsongsbasis).