Matchrapport: Man Utd – Arsenal 2-1

OBS! På grund av födelsedagsfiras och därmed givetvis också rejäl alkoholkonsumtion fick matchrapporten vänta ända fram till måndagen. Jag beklagar.

Arsenal FC
Gästerna och tränaren Arsene Wenger valde att börja med en 4-4-2 uppställning, ni kan kalla det 4-3-3 om ni anser att Eboue är en offensiv ytter. Manuel Almunia vaktade målet medan Sagna, Gallas, Vermaelen och Clichy bildade försvarslinjen. På mittfältet startade Song, Denilson, Diaby (och Eboue till höger) medan Van Persie började på topp och Arshavin ute till vänster i en relativt fri, offensiv roll.

Manchester United FC
Sir Alex valde att göra en hel del ändringar till laget som senast besegrade Wigan. Brown och O’Shea kom in istället för Neville och Evans medan Vidic och Evra behöll sin positioner liksom Foster i målet. På innermittfältet började Fletcher tillsammans med Carrick medan Nani och Valencia tog hand om kanterna. Veteranen Ryan Giggs startade i en offensiv roll bakom Wayne Rooney på topp.

Första halvlek 0 – 45 min (+ 1 min tilläggstid):
Det var gästerna som tog hand om bollrullandet i inledningen av matchen men det var utmärkte Darren Fletcher (fortfarande rejält underskattad) som fick den första riktiga chansen. Wayne Rooney lyfter över bollen till Fletchy som på halvvolley försöker få en bra träff men det lyckas inte riktigt och bollen går till målspark. United hotade för övrigt mest via kanterna där Nani och Valencia stundtals visade upp sig. I den 23:e minuten får sedan Alexandre Song nog av att jaga boll och väljer att idiotkapa Valencia. Mike Dean reagerar på detta genom att visa upp det gula kortet. Ett horribelt domslut? Surely. Kort senare är Arsenal nära att ta ledningen genom Robin Van Persie och Andrei Arshavin.

Trots att de riktigt heta målchanserna uteblev var det till slut ryssen Arshavin som pangade in kvällens första och samtidigt snyggaste mål. Efter att han tagit emot bollen och vänt om får ryssen på en riktig prakträff från ca 25 meter som svävar via händerna på Foster upp i det främre krysset. De facto riktigt vackert men samtidigt också en liten målvaktstavla. (1. Skottet är inte från någon utomordentlig vinkel. 2. Det går inte precis upp i krysset 3. Foster är oförberedd). Innan pausvilan har ännu Nemanja Vidic en ypperlig chans att kvittera men han får inte någon ordentlig träff på en boll som blivit kvar efter en hörnsituation och gästernas försvar lyckas rensa. 0-1 alltså i halvtid.

Andra halvlek 46 – 90 min (+ 5 min tilläggstid):
Sir Alex gjorde inga byten i halvtid trots att Giggsy varit otroligt blev i första halvlek. Gästerna var också nära att dryga ut ledningen genom Van Persie men en fantom(fot)räddning av Foster håller siffrorna vid 0-1. Kort senare har Eboue en hyfsad chans men hans första touch är usel och det blir inte något farligt.

I den 58:e minuten väcks dock hoppet om tre poäng. En djupledsboll av Ryan Giggs hittar Wayne Rooney som lite klumpigt rivs ner av en utrusande Almunia. Klar kontakt och Dean gör rätt i att peka på straffpunkten. Det är sedan (tack och lov?) Wazza som stegar fram för att ta straffen och placerar den kyligt till höger om Almunia som chanser fel. 1-1 är ett faktum.

Fem minuter senare inträffar dock något som Abou Diaby kommer att minnas for the rest of his life. En (ofarlig) frispark av Giggs från kanten ser inte ut att skapa några farligheter i boxen men istället för att rensa undan bollen väljer gästernas Diaby att lite oturligt, men otroligt snygg skarva in bollen i eget mål. Bland de pinsammaste jag sätt under de senaste åren. Och riktigt dåligt av Diaby.

I slutminuterna kunde United ha gjort ytterligare gjort ett mål (och givit mig ca 1000 kronor) men Nani och Berbatov sumpade var sitt hyfsat läge. Det såg ut att bli kostsamt när Van Persie tryckte in kvitteringen i den 95:e tilläggsminuten men linjedomaren hade – spot on – vinkat för offside på William Gallas några sekunder tidigare. Wenger blev överraskande nog inte glad av detta beslut och förpassades upp till läktaren av Mike Dean. Fransmannens svårigheter att hitta upp till själva läktaren var dock pricken på i:et för oss Unitedsupportrar.

Man of the Match
Darren Fletcher – Jobbade, jobbade, jobbade och jobbade ytterligare lite medan han fortsatte att jobba. En fantastisk insats av Fletchy på innermittfältet gav United övertaget på innermittfältet. (som Sir Alex efter matchen skämtade: Wayne kommer säkerligen att ge priset till Fletchy).

Matchens snackis
Två fula tvåfotare – Song borde ha fått se rött efter sin idiotiska tackling på Valencia medan Fletcher glidtackling på Arshavin väcker diskussion. Solklar straff eller regelrätt tackling. Sir Alex ansåg att domaren gjorde rätt, aningen överraskande.

Till näst väntar en dryga två veckor lång landslags”paus” innan man den 12:e september (lördag) gästar Tottenham i en svår bortamatch på White Hart Lane som följs upp av resa till Turkiet för att möta Besiktas (tisdag) och derbyt mot City den 20:e (söndag). Intressanta matcher att se framemot med andra ord.

ABOU ”DIAMOND” DIABY – THE NEW HERO OF MANCHESTER

2009-08-29 | 18.15 | Premier League
MANCHESTER UNITED – ARSENAL 2-1 (0-1)
0-1 40:e min. Arshavin
1-1 59:e min. Rooney (straff)
2-1 64:e min. Självmål (Diaby)
MANCHESTER UNITED
Foster – O’Shea, Brown, Vidic, Evra – Valencia (Park 63), Fletcher, Carrick, Giggs (Berbatov 85), Nani – Rooney
Avbytare: Kuszczak, Neville, Owen, Anderson, Scholes
Varningar: Evra, Brown, Rooney
ARSENAL
Almunia – Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy – Eboue (Bendtner 71), Denilson (Eduardo 79), Song, Diaby, Arshavin (Ramsey 81) – Van Persie
Avbytare: Mannone, Silvestre, Gibbs, Wilshere
Varningar: Song, Gallas, Van Persie, Almunia, Eboue, Sagna
Domare: Mike Dean (godkänd) | Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 76 000

[poll id=”17″]


MANCHESTERGUIDE
 • manutd74

  Fletcher och evra har varit bäst den här säsongen tycker jag

 • stoffe

  Håller absolut med, även Rooney är het! Men ska man vara ärlig så är jag riktigt oroad över Uniteds säsong, ser inte alls så bra ut som förra året! Visst, de nya spelarna kanske kommer in i det, men Valencia och Nani ger inte det ytterspelet som United behöver ..

 • stoffe

  och en sak till .. Jag älskar United och Giggs är en levande legend, men han var katastrofal första halvlek iaf, tycker nästan att man borde ge någon yngre chansen snart istället för han ..

 • Man[i]United

  Håller verkligen med stoffe. Det var inte mycket som Giggs gjorde rätt den matchen. Han är en levande legend som alltid kommer att leva hos alla United fans men det är dags att lämna över till någon annan!

 • manutd74

  glöm inte Carrick som fanns på planen men inte tillgänglig. mkt dålig insats av manutd.

 • jinxen

  Bättre att ställa ut en kon istället för O’shea. Gör nog mer nytta. Skönt med en vinst dock! Dessa matcher vi behöver vinna om vi ska vara med och slåss om titeln!

 • jocke

  united inleder ofta svagt på säsongen… känns ändå (bortsett från matchen på turf moor) att united visar upp en otrolig vilja o kärlek. får vi fart på målskyttet så kan denna säsong gå lika bra som förra. glöm inte att united vann ligan med bara 69 mål gjorda och endast 4 poäng mot stor lagen.. united styrka är alltid över jul då kommer maskinen igång.. med ferdinand och vds tillbaka snart så kommer spelet igång. Rooney har höjt sig ett snäpp nu utan ronaldo också.. förra säsongen spelmässigt var inte alls imponerande enligt mig, okej arsenal i champions var imponerande. Finalen vill jag helst glömma.. alla såg oinspererade och fega ut, Fletchy hade behövts. så de jag menar är att vi united supportrar inte får gräva ner oss efter att ronaldo försvunnit, de finns mkt som kan förbättras i år och med en owen som inte gnäller över bänken, en fletcher som höjts sig ännu ett snäpp och en Rooney som visar att han är en avslutare av världsklass. Jag tror stenhårt på mitt lag jag är övertygad om att dom vill bevisa att dom klarar sig utan Ronaldo.. United vinner ligan igen 7 poäng före chelsea, 10 före arsenal och 15 före pool. ursäkta min berättlse haha.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se