Inför: Everton – Man United

Ställ väckarklockan och förbered en panna kaffe redan ikväll. Imorgon spelar nämligen United den tidiga matchen klockan 13.45, på bortaplan mot Everton. Wayne Rooney i hysterisk form som knappt går att sätta ord på, återvänder för att sänka sin forna klubb. Men kanske vill ex-röde Louis Saha annat. Det kommer att smälla på Goodison Park.

Nu är det slut på veckan och det är dags för fredagsmys. Det vill säga att kolla på Rule Britannia, knäcka en Sierra Nevada Pale Ale och se fram emot på lördagens match mot Everton. Först vill jag säga grattis till Old Trafford som fyller 100 år idag.

Med det sagt vill jag hoppa direkt till den härliga segern mot Milan i veckan. Det är alltid skönt när spöken dödas, och det var verkligen på tiden att United segrade på San Siro. Men det är inte konstigt att man blir lite pirrig i magen inför morgondagens match mot Toffees. Det brukar ju inte alltid vara så att motorn går på högvarv helgen efter bortamatch i Champions league.

Att Everton spelade i Europa League i onsdags kanske är lite lugnande, men de spelade ju hemma på Goodison Park medan United tvingades resa hela vägen till Italien. Laget slog som bekant Chelsea i förra omgången, och det var inte länge sedan de tog poäng av Arsenal på Emirates Stadium.

Manchester United
Avstängningarna duggar tätt i år. Jag undrar när vi fick så här många röda kort och avstängningar senast? Om jag inte missminner så har Paul Scholes, Nemanja Vidic, Darren Fletcher och Nani alla visats ut under säsongen. Om så är fallet är bara Liverpool (5) och Sunderland (6) värre. Dessutom stängde ju FA av Rio Ferdinand i tre matcher i efterhand.

Nani och Rio Ferdinand återupptar sina avstängningar, vilket jag tror ger plats för Antonia Valencia och Wes Brown i startelvan OM inte Nemanja Vidic faktiskt är spelklar på riktigt den här gången. Andra nyheter bland alternativen är att Anderson gjorde 60 minuter i reservlaget igår, och det är inte helt omöjligt att han välkomnas tillbaka från frysboxen.

På den ljusa sidan är United ligans mest formstarka lag med 14 poäng på de senaste sex matcherna. Hemmalaget nosar tätt bakom och har spelat ihop endast en ynka poäng mindre under samma period. Att säga att Wayne Rooney prickat in formen vore en underdrift. Plötsligt är man ju inte helt ute och cyklar om man påstår att han är bäst i världen!

Även Michael Carrick och Darren Fletcher har varit mycket bra den senaste tiden, och det ska just nu mycket till för att peta dem på hjärtat av mittfältet.

Försvarsspelet övertygade inte mot Milan, och bland annat Johnny Evans fick känna av Sir Alex Fergusons berömda hårtork. Inte ens Patrice Evra som under säsongen varit en av lagets absolut bästa spelare gick att känna igen, och kanske är det den hårda matchningen som börjar märkas av.

Som tur var klickade allt i anfallsväg så att segern kunde börjas. Frågan är hur länge det flytet håller i sig.

Everton
Allt är inte guld och gröna skogar för Toffees. De har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och bara förlorat två av sina tolv senaste! Men de saknar imorgon definitivt nyckelspelaren Marouane Fellaini, och kanske även Tim Cahill. David Moyes väntar troligtvis till sista stund med att besluta om Cahills medverkan. Dessutom har de sedan tidigare Senderos, Anichebe, Hibbert och Jagielka på skadelistan. De kommer dock stärkta ur dels segern mot Chelsea i förra omgången men också en uddamålsvinst mot Sporting Lissabon i onsdags.

Louis Saha har börjat vissa god form och sänkte på egen hand ligaledarna från södra London. Han är nu uppe i 13 mål på 19 matcher från start och 4 inhopp. Steven Pienaar är tillbaka efter avstängning och kan bli ett hot mot Uniteds inte helt stabila vänsterkant. De andra bekantskaperna Phil Neville och Tim Howard spelar självklart från start.

Här är lite statistik om tidigare möten.

Senaste 10 inbördes PL-matcherna på Goodison Park:

Säsong Res. Målskyttar
2008/09 1-1 Fletcher
2007/08 1-0 Vidic
2006/07 4-2 O’Shea, P.Neville (självmål), Rooney, Eagles
2005/06 2-0 Van Nistelrooy, Rooney
2004/05 0-1
2003/04 4-3 Saha 2, Van Nistelrooy 2
2002/03 2-1 Beckham, Van Nistelrooy (str.)
2001/02 2-0 Giggs, Van Nistelrooy
2000/01 3-1 Butt, Giggs, Solskjær
1999/2000 1-1 Yorke
Vunnet – Oavgjort – Förlust: 7 – 2 – 1 Mål: 20-10

Fullständig ligastatistik mot Everton:

Matcher Hemma Borta Totalt
Spelade V O F Mål V O F Mål V O F Mål
161 46 20 15 145-76 25 18 37 105-154 71 38 52 250-230

Truppen: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, Brown, Rafael, Vidic, Evans, Evra, Fabio, Park, Anderson, Valencia, Carrick, Scholes, Fletcher, Gibson, Rooney, Owen, Berbatov, Diouf.

Everton: Howard, Yobo, Baines, Distin, Neville, Pienaar, Osman, Arteta, Rodwell, Saha, Yakubu, Bilyaletdinov, Donovan, Vaughan, Gosling, Coleman, Heitinga, Baxter, Duffy, Nash.

Everton – Man United
Goodison Park
Domare: Howard Webb
Tid: 13.45

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 och Canal+ Sport HD med start 13.45.


MANCHESTERGUIDE
 • united

  min troliga startelva:

  Van der sar

  Rafael – Evans – Vidic – Evra

  Valencia – Carrick – Fletcher – Park

  Rooney – Berbatov

 • David Andersson ”Unitedfan”

  Jag tror på följande startelva:

  Van der Sar
  Rafael – Brown – Evans – Evra
  Valencia – Fletcher – Carrick – Park
  Rooney – Berbatov

  Avbytare: Neville, Owen, Anderson, Foster, Scholes, Gibson, Diouf.

  *Om Vidic är fri från sin skada så lär han starta och peta Evans, men jag tror inte han är redo än, hän lär istället spela på tisdag då United tar emot West Ham hemma på OT. Anderson lär vara tillbaka från frysboxen (efter hans grymma match i torsdags med reserverna) och iaf ta en plats på bänken.

 • David Andersson ”Unitedfan”

  Lite fakta om Uniteds anfallares statistik i ligan 2009/2010:

  Wayne Rooney: 25 matcher (25 från start), 21 mål. Målsnitt: 0,84

  Dimitar Berbatov: 22 matcher (14 från start), 8 mål. 0,36

  Michael Owen: 17 matcher (5 från start), 2 mål. 0,12

  Mame Biram Diouf: 3 matcher (3 inhopp), 1 mål. 0,33

  Totalt har de gjort 32 mål tilsammans.

 • Jonas

  Nonchalant……Är så jäv..besviken.De hade chansen att sätta press på Chelsea och vad gör de ställer in skorna, slutar att kämpa, hjälper inte varandra. Ingen får godkänt,hoppas SAF beordrar spelarna de får gå hem. Rooney var sämst.

  Fan vad besviken jag är…..

 • clas heinesson

  japp jonas,,,de känns som våran lägsta nivå är lägre numera!!beror säkert på spelarkvaliten,,vi har ett antal spelare som inte är så märkvärdiga” ..inte lyckat att sälja Ronaldo å ersätta med owen,obertan osv

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se