Inför: Man Utd – Tottenham

United jagar Chelsea i ligatoppen. På lördagen står ett mycket formstarkt Tottenham för motståndet, ett bortalag som slagit både Chelsea och Arsenal den senaste tiden. United måste vinna alla sina 3 kvarvarande matcher och dessutom få hjälp av andra lag om man skall lyckas ta 4:e raka ligatiteln (ingen har gjort det tidigare) och det 19:e ligaguldet (ingen har gjort det heller innan).

Man Utd
Dagens presskonferens bjöd på blandade nyheter, både goda och dåliga. De dåliga är att Hargreaves inte kunnat träna de senaste dagarna p.g.a en vadskada, och därmed inte finns med i truppen, samt. att det finns ett par frågetecken på vissa spelares medverkan, vilka sa dock inte Sir Alex. Glädjande nyheter är dock att Rio Ferdinand och Wes Brown finns med i truppen efter skador, Rio missade senaste matchen mot Man city och Brown har inte spelat sedan 6:e mars mot Wolves.

Efter uttåget ur Champions League så har nu United kunnat vila exakt en hel vecka, vilket för många var välbehövligt. Wayne Rooney’s fot har man kunnat kurera, Evra’s hårda matchande har slitit på honom och åldermannen Scholes behöver vila så mycket han kan.
Därför är frågan nu hur Sir Alex resonerar med laget. United måste vinna och därför hoppas jag på 2 anfallare från start. Mittfältet och högerbacken är väl annars det svåraste att gissa. Jag tror att Rafael tar högerbacken p.g.a hans kvickhet gentemot Gareth Bale (som fått någon form av formtopp just nu), Neville spelade dessutom senast mot city. I övrigt så blir jag förvånad om inte Ferdinand, Vidic och Evra startar. På mitten tippar jag att Sir Alex vill ha fart och mycket inlägg, därav startar Valencia och Nani, Giggs på bänken och detta är inte en match som Park skall spela. Centralt är det svårare dock. Carrick’s formkurva har tyvärr pekat allt mer neråt efter 2 fina säsonger tidigare, frågan är om han verkligen är en spelare som United behåller, det är aldrig han som höjer sig i stormatcherna, tvärtom tyvärr. Han må vara en av ligans klart bästa passningsspelare och i form en av landets bästa mittfältare, men denna säsong har det inte funkat riktigt. Scholes däremot har varit mycket bra i slutet på säsongen och har nyss skrivit nytt 1-årskontrakt, jag tippar att Scholes startar bredvid givne Fletcher. På topp finns det inga uppgifter på att Rooney inte skulle vara fit för fight att spela och i en sådan här match så behövs 2 anfallare, därför tror jag på Berbatov också.

Truppen enligt Teamtalk:
Van der Sar, Kuszczak, Foster
Neville, O’Shea, Rafael, De Laet, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra
Carrick, Hargreaves, Scholes, Fletcher, Park, Gibson, Obertan, Valencia, Giggs, Nani
Berbatov, Rooney, Macheda, Diouf

Skador: Owen, Anderson, Hargreaves
Avstängningar: Ingen

Trolig startelva:
Van Der Sar
Rafael – Vidic – Ferdinand – Evra
Valencia – Fletcher – Scholes – Nani
Rooney – Berbatov

Bänk: Kuszczak, Evans, O’Shea, Carrick, Giggs, Gibson, Macheda

Tottenham
Harry Redknapp har minst sagt fått ordning på sitt lag, inte minst under våren. Man leder formtabellen räknat över de senaste 6 matcherna på 15 poäng, enda förlusten kom mot Sunderland den 3:e april, annars har det varit 5 segrar på de resterande 5 matcherna. De 2 senaste matcherna har varit mot Arsenal och Chelsea, man vann båda dessa med 2-1. Bäste målskytt är Jermaine Defoe med hela 18 mål, därefter Crouch på 7.
Man saknar Niko Kranjcar, Carlo Cudicini, Jermaine Jenas, Jonathan Woodgate och Aaron Lennon p.g.a skador. Ledley King spelade inte sist och frågan är hur hans knä håller?
Redknapp bjuder sällan på några överraskningar, därför tror jag att laget blir detsamma som mot Chelsea, med den skillnaden att King startar istället för Bassong och att Palacios återvänder efter avstängning och tar Bentley’s plats (Modric ut till höger därmed).

Trolig startelva:
Gomes
Kaboul – Dawson – King – Essou-Ekotto
Modric – Huddlestone – Palacios – Bale
Pavlyuchenko – Defoe

Bänk: Begovic, Bassong, Walker, Bentley, Gudjohnsen, Rose, Crouch

Inbördes möten:
Lagen har mötts 145 gånger i ligan genom åren, United har 72 vinster och Spurs 35. På Old Trafford har United 48 vinster och Spurs 10. Senaste gången Spurs slog United på Old Trafford var 4/9 1976, alltså 34 år sedan. På White Hart Lane i höstas så vann United med3-1 efter mål av Giggs, Anderson och Rooney. Dessutom vann United Ligacupens kvartsfinal mot Spurs med 2-0, båda målen av Gibson. De senaste 10 ligamötena har slutat med 6 vinster för UNited och 4 oavgjorda.

Det har förekommit ett par klassiska matcher genom åren mellan lagen. I september 2001 ledde Spurs med 3-0 i paus på White Hart Lane, United vände och vann med 5-3. På Old Trafford i april förra året ledde Spurs med 2-0 i paus, United vann med 5-2.

Man Utd – Tottenham
Old Trafford
Domare: Andre Marriner
Tid: 13.45 (svensk tid)

Matchen sänds på C+Sport 1 med start 13.45.


MANCHESTERGUIDE
 • reddevil4life

  Förra helgen var det Bon Jovi’s Living on a prayer som gällde, nu något helt annat.

  Inte lyssnat på Sepultura på ganska många år men nu inför matchen kan det passa med att spela denna låt på mycket hög volym:

  The Hunt – Sepultura

  ”We’re looking for you!

  No Police, No Summons, No Courts Of Law
  No Proper Procedure, No Rules Of War
  No Mitigating Circumstance
  No Lawyer’s Fees, No Second Chance”

  Eller varför inte vår egen Yngwie Malmsteens låt med samma namn från plattan Unleash the Fury?

  För de som gillar med klassisk rock funkar Lynyrd Skynyrds On the Hunt, men då får du liksom låtsas att Chelsea är en brud…

  Nej, jag har inte börjat öla redan.

 • manutd74

  jag ska försätta att be för united. för mig får dem gärna sälja Hargreaves han har inte varit till stor hjälp sen han kom till manutd.

 • David Andersson ”Unitedfan”

  Min troliga startelva mot Spurs (imorrn):

  van der Sar
  O’Shea – Ferdinand – Vidic – Evra
  Valencia – Fletcher – Carrick – Nani
  Rooney – Berbatov

  Avbytare: Neville, Giggs, Park, Scholes, Rafael, Kuszczak, Diouf.

  Mitt tips: 2-1 (Rooney, Nani – Defoe)

  *Sir Alex lär mönstra starkast möjliga elva och i backlinjen ser jag inga osökerheter, möjl. då att Neville går in istället för O’Shea. Scholes gjorde en kanonmatchsenast mot City, och avgjorde dessutom. MEN, jag tror Carrick får chansen nu, det var några matcher sedan. Flecht/Carr på mitten. Valencia samt Nani givna, vi måste framåt och få många inlägg, dessa kommer från deras fötter. Park kan ev. bytas in senare i matchen och stänga den då United leder 2-1 med 10-15 kvar. Inga konstigheter på topp heller. Vi har inte råd att fjuta med 4-5-1 nu! Vi måste vinna och det gör man genom att man gör mål. Och Rooney, Berba spelar alltså på topp. Tottenham är i rysligt bra form (vinster 2-1 mot Arsenal/Chelsea). Men vi ska nog klara av det här. Och alla minns väl 0-2-upphämtningen förra säsongen till 5-2? Vi vinner mot Spurs imorrn. Sen är Sunderland (b) och Stoke (h) inga som helst problem. Och sen får man ju hoppas att Chelsea åker på en nit nere i Liverpool (Torres dock inte med).

  UNITED NEVER DIE!

 • David Andersson ”Unitedfan”

  Hoppas Rooney är helt fit for fight för Spurs-matchen, och inte så där halvdan han var mot City förra lördan. Det återstår tre matcher i PL 09/10. Jag tippar på dessa resultat;

  OMG. 36: MAN UTD – TOTTENHAM : 2-1 (Old Trafford)

  OMG. 37: SUNDERLAND – MAN UTD : 0-2 (Stadium of Light)

  OMG. 38: MAN UTD – STOKE CITY : 4-0 (Old Trafford)

  Och sen: LIVERPOOL – CHELSEA : 1-1 (CHE tappar serieledningen och Utd vinner PL 2009/2010!)

 • Evro

  —————————— Van D Sar —————————–

  ——– Rafael ——– Ferdinand ——– Vidic ——– Evra ——

  —————————– Fletcher ——————————-

  ———— Valancia ———– Scholsy ———– Nani ———–

  ———————— Barbatov ————————————

  ———————————– Rooney —————————

  United vinner matchen med 3-1 ( Rooney, Valancia, Barbatov )

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se