Foster klar för Birmingham!

Säsongen 2009/2010 blev Ben Fosters, 27, sista i Unitedtröjan. Han har under säsongen som gått fått dåligt med speltid och kritiserats, varit skadeförföljd och dessutom öppet klagat på sin situation i engelsk press där han uttryckt en önskan om att konkurrera om en plats i Englands VM-lag. Nu blir han förste man att lämna klubben efter den misslyckade kampen om ligatiteln, och att få söka lyckan på annat håll.

Edwin Van der Sar har som bekant skrivit på för ännu ett år, samtidigt som det rapporterats om flera tänkbara målvaktsvärvningar, bland annat Manuel Neuer (Schalke 04) och Hugo Lloris (Lyon), båda födda 1986. Rykten som än mer eldat på spekulationerna i skvallertidningarna på de brittiska öarna.

Ben Foster, 27, har spelat endast 23 ordinarie matcher sedan debuten på bortaplan mot Derby (seger 1-0) 2008. Han kom till klubben 19 juli 2005 och har denna säsong spelat 9 matcher i Premier League, en i Ligacupen och två i Champions League. Bara att önska honom lycka till i kommande derbyn mot Aston Villa.

Uppdaterat!
Båda klubbarna har nu bekräftat affären. Några summor har som vanligt inte nämnts, men det troliga är att £4milj. direkt till United + £2milj. i prestationsbonus ligger nära sanningen.


MANCHESTERGUIDE
 • Fredde

  Inget att sörja över. Ben har ju varit Englands framtidshopp och lovande i allt för många år nu. Utan att tagit steget uppåt i karriären.

  Till hans försvar är ju han konkurrerat med en av världens bästa keepers (VDS). Dock bör man ju som sagt ha tagit klivet genom att gilla utmaningen i sitt eget utvecklande.

  Troligen blir ju VDS bara kvar nästa säsong, så det är nog dags att hitta en värdig ersättare. Så vi slipper samma dilemma som när store dansken lämnade oss och Fergie hittade pajas efter pajas i mål. :)

  Lycka till Ben (om du nu drar)

 • Stenis

  Som Fredde så önskar jag Ben all lycka till om han beger sig. Det finns en skicklig målvakt i honom och med regelbunden speltid i Birmingham är jag säker på att han kommer visa det.

 • Diouf

  Skicka ut Ben på lån i en säsong till B’ham, förhoppningsvis gör han en succé ala Joe Hart. Tycker han är relativt komplett som målvakt annars, grym på linjen med sina reflexer, bra i luftrummet, härlig på straffar. Han kan jobba lite på aggresiviteten i luftrummet och sitt spel på fötterna, efter det är han världens främste. Efter 1säsong i Birmingham tror jag kan skulle vara en värdig ersättare till Edwin.

 • reddevil4life

  Bara Fosters personliga kontrakt med Birmingham är kvar på förhandlingsbordet. Enligt MUSCSB ser transfersumman ut att bli 5 miljoner pund, alltså något lägre än först rapporterat.

 • Jonas

  Bara att önska Ben lycka till, han gjorde årets räddning mot Arsenal. Hoppas nu att United köper in Manuel Neuer.

 • Hampe

  en intressant och rolig, men icke trolig United ”elva” kommande säsong:

  MV: EVDS

  HB: J.Pantsil
  VB: P.Evra
  MB: N.Vidic
  MB: J.Evans

  CMF: D.Fletcher
  CMF: J.Rodwell

  HY. A.Valencia
  VY: L.Nani
  OMF: M.Arteta

  CF: W.Rooney

 • jinxen

  Jag tror det är ett misstag att släppa Foster, tråkigt men hoppas att han lyckas i Birmingham!

 • Michael

  Hoppas nu United värvar Neur eller Akinfeev. Tror detta blir den sista säsongen för VDS, och vi har ingen bakom honom.

 • David Andersson ”Unitedfan”

  En trolig United-elva 2010/2011:

  Van der Sar
  O’Shea – Ferdinand – Vidic – Evra
  Valencia – Fletcher – Gibson – Nani
  Rooney – Berbatov/Ev. världspelare

 • Michael

  Ingen värvning? Ingen Carrick?

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se