Rio missar Bursaspor

ferdinand2

Rio Ferdinand finns inte med i den 20-mannatrupp som rest till Turkiet för att imorgon möta Bursaspor i Champions League. Med på resan är däremot norske mittfältaren Magnus Eikrem. Även Jonny Evans, Gary Neville, Ryan Giggs, Federico Macheda och Anderson har lämnats kvar hemma.

När laget strax innan klockan fyra lokal tid landade på Yenisehir Airport utanför Bursa var det utan Rio Ferdinand, som spelade hela matchen mot Tottenham i lördags. Vissa rapporter säger att det är ryggen som spökar, men det tillbakavisar Rio själv.

Just finished training this morning,good hard running session done. Reports that I’m not travelling to Turkey coz it will affect my back are once again WRONG, where do they get this rubbish from??!
– Rio Ferdinand på Twitter.

SMALLING ERSÄTTER
Det mesta pekar nu på att Chris Smalling därmed gör sin tredje match i Europaspelet, om inte Wes Brown som gjorde ett inhopp mot Tottenham tilldelas sin första start i annat än Ligacupen. Sir Alex Ferguson talade om att han trots Rios stigande form inte har problem med att lämna honom hemma, och delade även ut beröm till Chris Smalling på dagens presskonferens i Turkiet.

Rio’s come on very well in the last few weeks, but the form of Chris Smalling makes it easier for me in that respect. You always have to give young players time but Chris has taken to things very quickly and adapted well. He’s intelligent and has good physical parts to his game – he’s tall, quick and a good passer. We want to try and give him as much experience as we can.
– Sir Alex Ferguson

Förutom Chris Smalling och båda bröderna Da Silva har ett par unga spelare tagits med, tredjemålvakten Ben Amos och den unge norske mittfältaren Magnus Eikrem. Däremot saknas Jonny Evans, Darron Gibson, Federico Macheda och Anderson efter att de drabbats av ett virus. Det troliga är att Gary Neville, liksom Rio Ferdinand, vilas. Ryan Giggs är fortfarande skadad men förväntas vara tillbaka till derbyt mot City.

TVÅ ANFALLARE
Sedan tidigare saknas ju också Wayne Rooney och Michael Owen, vilket gör att anfallsalternativen begränsas till Dimitar Berbatov och Chicharito.

Truppen: Van der Sar, Amos, Kuszczak; Evra, Brown, Vidic, Smalling, Rafael, Fabio, O’Shea; Eikrem, Scholes, Obertan, Bebe, Fletcher, Carrick, Park, Nani; Berbatov, Hernandez.


MANCHESTERGUIDE
 • Tore

  Står onsdag igen när det är tisdag!!!

 • reddevil4life

  Var i artikeln står det att matchen spelas på onsdag?

  Den är publicerad idag, måndag, och det står att matchen spelas imorgon, alltså tisdag.

 • Tore

  på sidan här på sidan där det står om kommande matcher!!!

 • reddevil4life

  Men den delen av sidan har ju inte jag som artikelförfattare någon kontroll över.

 • Tore

  Ne har aldrig varit kritiskt emot dig som författare men är svårt att veta vem av er som skriver som har hand om sidan, för oftas går jag in på sidan och kollar om det står Lör/Sön/Tis/Ons och sen så ställer man in sig på vilka dagar det är matcher, så jag gnällde absolut inte över din artikel utan bara att under denna säsong har sidan med kommande matcher vart dåligt uppdaterad

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se