United – Chelsea i Champions League

Efter dagens lottning står det klart att United kommer att möta Chelsea i Champions League-kvartsfinalen, den första matchen spelas i London. I en eventuell semifinal möter United vinnaren mellan Inter och Schalke 04, även där med bortamatch i första mötet.

Drömlottning är ett välkänt uttryck. När Gary Lineker lottade de engelska storklubbarna mot varandra var det emellertid ingen som jublade. Någon drömlottning är det således inte tal om och det är en mycket tuff uppgift som väntar om vi ska ta oss till semifinal. United har emellertid fördel av att börja på bortaplan. Vidare kan man ju hoppas att Chelseas obligatoriska fördel med domsluten försvinner nu när domaren inte kommer från England.

Tittar vi på inbördes möten är det givet att Chelsea har ett psykologiskt övertag. Å andra sidan har Chelsea aldrig vunnit Champions League och den ångesten kan gynna United. En stor del av försnacket kommer av naturliga skäl att fokuseras på John Terrys straffmiss i Moskva (lagens enda möte i Europacupspel).

Den första matchen spelas på Stamford Bridge onsdagen den 6 april medan returen spelas sex dagar senare, tisdagen den 12 april på Old Trafford.

Går United vidare till semifinal väntar som sagt ett möte med segraren mellan Inter och Schalke 04. Den första matchen spelas i så fall på bortaplan tisdag 26 april medan returen på Old Trafford går onsdag 4 maj.

Finalen spelas på Wembley den 28 maj och går United hela vägen dit kommer man formellt att räknas som bortalag.

Kvartsfinallottningen i sin helhet:
Chelsea – United
Inter – Schalke 04
Real Madrid – Tottenham
Barcelona – Shakhtar Donetsk

Semifinallottningen i sin helhet:
Inter/Schalke – United/Chelsea
Real Madrid/Tottenham – Barcelona/Shakhtar

(De först angivna lagen börjar hemma.)

Viva John Terry, viva John Terry,
Could have won the cup,
But he fucked it up, viva John Terry.


MANCHESTERGUIDE
 • Lappen

  Följde lottningen live på lunchen och tycker det var en helt ok utdelning för oss. Kunde ha blivit en ännu svårare väg till finalen. Ansökte om biljetter till finalen via UEFA idag.

  His armband lied, he was no red
  torres, torres
  He’s just a rentboy like they said
  torres, torres
  into our backs he plunged his knife
  we hope john terry ***** his wife
  fernando torres sicknote number 9

 • johan

  OM nu vi går vidare så innebär det att vi troligtvis möter schalke 04 hemma den 3 maj va?

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se