Brown, O’Shea, Ferguson och Bruce om övergångarna

Wes Brown och John O’Shea lämnar alltså United för Sunderland. Här kommer huvudpersonernas tankar om klubbytet. Dessutom kommentarer från deras nya och gamla managers.

Wes Brown
”Det var en besvikelse att inte få spela så mycket som jag kunde för Manchester United under de senaste säsongerna. Så bara att veta att jag kommer att vara tillbaka och spela, det är det jag fokuserar på och jag ser fram emot det. Förra säsongen kunde jag inte ta plats i laget och det var frustrerande men sådan är fotbollen och du går vidare.

”Sunderland är en stor klubb och Steve Bruce var en viktig faktor bakom flytten. Det är vad det handlar om egentligen. När jag var yngre brukade jag kolla på Steve och jag känner honom lite också så det var bra. Jag känner ett par killar som har varit här och de säger att det är en underbar klubb och jag kände att detta var platsen att komma till för mig.”

John O’Shea
”När jag hörde rapporter om klubben och folket här, ambitionerna och managerns tankar var det här det enda stället jag kunde gå till.”

Sir Alex Ferguson om Brown
”Wes har varit en viktig tillgång för klubben under den mest framgångsrika perioden i dess historia. Han var en produkt från akademin och stod tidigt ut som en av sin generations mest naturliga försvarare. Under hans tid hos oss har han absolut blivit en favorit bland supportrarna för sitt rättframma spel och hans härliga personlighet.

”Att låta de lojala spelarna gå är alltid de svåraste besluten. Men livet går vidare och Wes kommer utan tvekan få chansen att göra en riktig insats för Steve Bruces Sunderland och jag är glad att föra honom vidare till så kapabla händer. Alla associerade med United önskar honom en lång och positiv tid i Sunderland.”

Sir Alex Ferguson om O’Shea
”John har varit en enastående tjänare för den här klubben sedan han tog sig in i a-laget för nästan ett decennium sedan. Hans mångsidighet, lugn i pressade situationer och hans förpliktelse till United betyder att supportrarna kommer minnas honom med stor ömhet.

”John har vunnit så många medaljer och han har förtjänat varenda en av dem. Han personifierar våran klubbs förhållningssätt som ett lag. Efter så många års service för United är jag nöjd att John har fått en karriärmöjlighet som kommer att ge honom det antal matcher han förtjänar.

”Vi önskar John all framgång i hans ny liv. Steve Bruce är en manager som vet att blanda ungdom och erfarenhet och jag är säker på att han har öronmärkt John för en stor roll i försöket att förbättra Sunderland från deras position den senaste säsongen.”

Steve Bruce om Brown
”Vi är mycket nöjda att välkomna en spelare med Wes kunnande, erfarenhet och karaktär till klubben. Han har varit ett fantastiskt proffs för Manchester United under åren och inte bara kommer han att stärka våra försvarsmöjligheter, han kommer också att ta med sig en vinnarmentalitet och mognadsnivå som bara kan vara positivt för spelarna runt honom.”

Steve Bruce om O’Shea
”John har varit en solid, fast del av Manchester Uniteds trupp för mer än ett decennium vilket bara visar vilken fantastisk nivå på spelare vi har signerat. Han är ett underbart proffs både på och utanför planen och hans stora erfarenhet och mångsidighet kommer att bli viktiga tillgångar för oss. Jag är mycket nöjd med de spelare vi har lyckats säkra inför den nya säsongen.”

Jag minns Wes Brown
Vi minns förstås Wesley för hans inlägg till Ronaldo i Moskva. Vi minns honom också för ett mål mot Liverpool 2008. Tyvärr minns vi skadorna som hindrade en ännu bättre karriär. Men mest minns vi honom som en cool kille, en tuff spelare som tacklade först och frågade sen, hård men ärlig. Och så minns vi hans orangea hår.

Jag minns John O’Shea
Johnny sänkte Arsenal i en Europacupsemifinal. Ett annat år gjorde han ett fantastiskt lobbmål mot Arsenal som fick oss att ifrågasätta våra ögon. Han tunnlade Figo. Ett tag undrade vi om han hade patent på att bli inbytt i varenda match. Vi minns honom som en lojal lagspelare som aldrig klagade. Men allt det där bleknar … för framför allt minns vi John O’Shea för att han var killen som sänkte Liverpool i slutminuten på Anfield den 3 mars 2007.

Källor: Manutd.com, The Guardian, Safc.com


MANCHESTERGUIDE
 • Simon Sani

  Tycker att det är väldigt tråkigt att de båda herrarna lämnat United, men sånt är livet. Har alltid tyckt om de båda, men de har aldrig fått den plats de egentligen förtjänar då vi alltid haft mycket talang i försvaret.
  Brown har som sagt varit väldigt skadebenägen de senaste säsongerna, vilket har varit tråkigt för honom och hans egna utveckling. När han först började i akademin så trodde man att han kunde bli hur stor som helst! Han har varit en viktig kugge i laget innan Vidic kom samt när det har varit mycket skador som härjar och han väl varit frisk.

  O’Shea är en av mina absoluta favoritspelare genom tiderna! Han tänker alltid på laget i första hand, och trots att han aldrig varit riktigt ordinarie har han aldrig klagat på sin situation (i alla fall inte offentligt). Det är med stor sorg vi får se säsongen 2011/12 utan John O’Shea, men samtidigt med glädje då han äntligen får bevisa vad han kan göra i en klubb som är rejält påväg uppåt!

  Det är ganska självklart att Ferguson egentligen inte ville sälja dessa spelare, men han är en stor man som ser till dessa spelares intressen och därav låter dem få den speltid som de inte har kunnat få de senaste åren i United.

  Jag önskar dem båda ett riktigt lycka till i Sunderland, och jag önskar även Sunderland lycka till sålänge de inte står ivägen för Uniteds titelambitioner! Vill också passa på att hylla Steve Bruce för hans managerkunskaper och de mycket lyckade värvningar denna säsong. Inom några säsonger kommer Sunderland bli riktigt farliga enligt min mening, vilket bara är positivt för Premier League.

 • Man Utd

  Truppen just nu då

  De Gea, Lindegaard, Amos

  Evra, Ferdinand, Smalling, Vidic, Fábio, Rafael, Evans, Jones

  Anderson, Giggs, Park, Carrick, Nani, Fletcher, Valencia, Cleverley, Young

  Owen, Berbatov, Rooney, Hernández, Welbeck

  *25 spelare i truppen. Gibson lär lämna klubben, han ser ut att gå till Sunderland han med. Obertan bör säljas.

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se