Inför: Everton – Manchester United

Trots vinst mot Aldershot senast finns det nog ingen supporter som glömt bort derbyförlusten förra helgen. Sir Alex ska ta sina mannar till Liverpool och Goodison Park imorgon och matchen blir viktig på många sätt. Poängaspekten, vi måste hänga på City. Formaspekten, vi måste hitta tillbaka till vinster. Spelaspekten, spelarna måste hitta tillbaka till det fina spelet som de inledde säsongen med.

Om motståndarna:
Everton har inte den bästa formen för tillfället (Det är ju inte vår än) med fyra förluster i de fem senaste tävlingsmatcherna. Nu i veckan åkte dem på förlust mot Chelsea på övertid. Blir ofta imponerad av Everton när de möter bättre lag då de spelar väldigt intensivt.
De har några spelare som vi bör hålla ögonen på. Leighton Baines med sin fina vänsterfot är ett hot för motståndarna, ser helst inte att vi drar på oss frisparkar utanför eget straffområde. Phil Jagielka är den spelaren som håller ihop försvaret och har en mycket fin fysik. Louis Saha som redan i Man United visade vad han kunde kan fortfarande leverera. David Moyes har sagt att både Tim Cahill och Phil Neville ser tveksamma ut till start och det gör inte mig inte ledsen precis.

Tidigare möten:
Det finns lättare arenor att åka till än Goodison Park för att plocka hem tre poäng. Att möta Everton på Goodison Park har på senare år varit svårare än vanligt. Senast vi vann på Goodison Park var 2007.
Minns förra året när vi hade en tillsynes trygg ledning med 3-1 innan Everton kunde både reducera och kvittera i slutminuterna.

Resultatet Everton – Manchester United de senaste fem säsongerna
2010/11 Premier League 3-3
2009/10 Premier League 3-1
2008/09 Premier League 1-1
2007/08 Premier League 0-1
2006/07 Premier League 2-4

Om Manchester United:
Det ser ut som spelarna är väldigt sugna på revansch, både från matchen mot City men även från förra säsongen match på Goodison Park då man läser uttalanden. Senast i veckan fick Aldershot känna på hur det känns att förlora mot Man United. Det var ett helt nytt lag jämfört med matchen mot City där många unga spelare fanns med i truppen. Nu är frågan hur Sir Alex tänker inför nästa match mot Everton; Rooney i balans inför batalj mot sin gamla klubb? De Gea eller Lindegaard i mål? Evans i en startelva igen? Cleverley och Vidic tillbaka i startelvan efter skador?
Det finns många som vill spela och jag blir inte förvånad om vi får se några spelare petas ur startelvan efter senaste matchen mot City.
Ska inte spekulera i hur startelvan kommer se ut men Sir Alex kommer säkerligen förvåna mig som så många gånger förr.

Ashley Young ska enligt de senaste rapporterna vara skadad och otillgänglig mot Everton. Källa: manutd.com

Matchstart kl 13:00
Tips: 1-3 Målskyttar: Baines 1, Rooney 3


MANCHESTERGUIDE
 • United

  Möjlig startelva:

  Lindegaard
  Jones – Smalling – Vidic – Fábio
  Valencia – Fletcher – Cleverley – Park
  Giggs
  Rooney

  • johan

   haha, den känns ju inte så trolig…

 • dani

  hoppas berba startar.chicirito och barsebek suger

 • reddevil4life

  Fergie anser att Chicharito och Welbeck är i bättre form än Berba, som hållit för spel i Ligacupen, och då är det så.

  Vet du bättre än bossen själv som ser spelarna på träning varje dag?

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.

Senaste artiklarna

Muss.se