United köper Skys del av MUTV

Manchester United meddelade idag att man har köpt Skys minoritetsdel på 33 procent av klubbens tevekanal MUTV. Det betyder att Manchester United nu är ensam ägare av MUTV.

Uniteds tevekanal MUTV lanserades 1998 som ett gemensamt projekt mellan United, Sky och ITV. Med tiden har kanalen skaffat sig mer intern kunskap att 2007 köpte man ITV:s tredjedel och nu är det alltså dags för United att bli ensam ägare över kanalen. MUTV har runt 60 anställda och operarar från centrala Manchester, från Uniteds träningsanläggning Carrington och, givetvis, från Old Trafford.

MUTV opererar i 57 länder, dock inte i Sverige, och har även en onlinekanal. Vi har i dagsläget ingen information om att kanalen skulle bli tillgänglig i Sverige.

Källa: Manutd.com


MANCHESTERGUIDE
 • Tore

  Om jag inte mins fel så gick den på viasat sport ibland för några år sedan

  • Japp dom visade en del reservlagsmatcher och U18 vill jag minnas. Men den var för dyr och hade för lite tittare enligt viasat så vi lär knappast få se den igen.

   • Andreas Michailidis

    Inget nytt om detta? Skulle ju verkligen vilja på något sätt se MUTV här i sverige.

 • Joakim

  Märkligt med tanke på intresset för United i Skandinavien/Sverige…

 • Minns att jag hade kanalen i början av 2000-talet via canal Digitals fulla utbud. Kunde man kolla reservlagsmatcher och dylikt. Rätt trevligt :)

Samarbetspartners

MUSS/MUSCS medlemmar har 15 procent rabatt på mat och alkoholfri dryck på O'Learys restauranger i Sverige.
Muss.se