Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Liverpool

Säsongen STÖRSTA match är här. Sorry Arsenal, Leeds och lillebror, detta är det störst och om ingen drastiskt händer så lär det förbli så….

Om logiken stämmer så vinner United denna match komfortabelt. Man har klart bättre form och spelar betydligt bättre för tillfället. Logik i dessa matcher är dock inget att ta i beaktande, det är 93-94 minuters krig som väntar då matchen sparkas igång kl. 14 i morgon.

Liverpool:
Varje sommar är det exakt samma visa. Liverpool värvar några spelare och kommer naturligtvis att vinna serien, för bra lag hade man innan, med dessa nyförvärv så blir man självklart ännu bättre. United däremot har inte värvat ”särskilt bra”, våra spelare börjar bli gamla och hänger inte med längre. Dessutom så har vi en coach som inte tillför något och är gammal och bitter, Benitez däremot är ju världens bästa. Det var självklart likadant denna säsongen, Liverpool värvade Pennant, Bellamy, Gonzales, Agger och Kuyt, enbart ”klassförvärv”, United värvade bara Carrick och Kuszczak, ingen av dom särskilt bra. Detta ni läst är exakt sådana diskussioner som förs på diverse Liverpool-forum världen runt. Har man tråkigt och är nedstämd under sommaren så är ett besök på en sådan sida att rekommendera. Nog för att många United-fans kläcker ur sig många urbota korkade saker men när man på fullaste allvar säger att Luis Garcia är bättre än Ronaldinho, att enbart Rooney skulle platsa i Liverpool, eller att United’s lag är så pass dåligt att man inte hamnar bättre än på 7:e plats i ligan….ja då börjar man undra hur det verkligen står till med supportrar i dessa tider….
Det är detta som är den största anledningen att jag personligen ogillar Liverpool så mycket (även om undantag självklart finns), deras supportrar och inte laget alltså, mer inskränkta finns inte…och då har jag ändå varit med länge…Och vad försvarar de sig med? Jo de har ju minsann flest titlar av alla engelska lag…

Liverpool har enbart skada på Harry Kewell att oroa sig för. Daniel Agger och Steven Gerrard stod över senast mot Bordeaux men är båda spelklara till denna match. Dirk Kuyt och Momo Sissoko spelade en del senast och kanske startar nu.
Hur Benitez ställer upp sitt lag är den stora frågan. Han har en vana att spela med en anfallare på bortaplan, nästan oavsett motstånd, eftersom det nu är United så förvånar det mig om han spelar med 2 på topp. Eller nej, inget förvånar mig längre… I målet står Bepe Reina kvar, trots några riktiga tavlor och flera tveksamma ingripande denna säsong. I försvaret så tvivlar jag på att Agger ersätter Hyypia i en match av denna dignitet, även om Hyypia har varit riktigt dålig hittills, spelar man rätt mot honom så har han inte en suck att hänga med. Vänsterbacken är ett frågetecken, vem spelar där, Riise, Aurelio eller kanske Warnock?
På mitten tror jag som sagt på 5 spelare med Garcia till höger och Riise till vänter, centralt blir då självklart Alonso, Gerrard och Sissoko. Här måste man ge Liverpool cred, det är ett mycket starkt centralt mittfält man förfogar över. Alonso har dock inte imponerat hittills, men hans passningar kan vara oerhört farliga. Sissoko är en av ligans absolut fulaste spelare, att han får så pass få varningar är minst sagt underligt. Gerrard har inte varit i form på senare tid, men denna match har han sett fram emot länge.
Längst fram tror jag på en ensam Peter Crouch faktiskt. Långbollar upp mot Crouch har vi sett mycket denna säsongen, tråkigt men väldigt effektivt, har man sedan en i djupled löpande Gerrard så kan allt hända.
Det kan oxå bli 4-4-2 med Garrard till höger och Kuyt in på topp.

United:
Ji-Sung Park och Mikael Silvestre är definitivt borta från spel, ingen av dom hade nog starta oavsett vilket. Frågetecken finns på Ryan Giggs, Rio Ferdinand, Gary Neville och framför allt Gabriel Heinze. Att Giggs och Neville startar ser jag som en självklarhet, Giggs har varit grymmt bra och har saknats den senaste tiden, Neville’s rutin behövs i denna match. Heinze tror jag tyvärr inte kommer att starta, han är nog inte 100% återställd, något som enbart gynnar Liverpool. Inget ont om Evra, han är mycket bra offensivt men hans försvarsspel är ibland riktigt undermåligt. Rio hade en styv nacke senast mot Köpenhamn, däför spelade inte han, skulle bli mycket förvånad om han inte kommer till spel i denna matchen dock. Han startar centralt med en i mycket bra form Nemanja Vidic. Vidic har gjort i stort sätt allt rätt den senaste tiden och är den ende som kan matcha Crouch i luften. Problemet med Vidic är att han har en tendens att dra på sig onödiga frisparkar utanför straffområdet. Det lär ju inte bli bättre nu när Crouch spelar, han trillar väldigt lätt torts sin längd. Vi vill inte att Aurelio, Riise eller Alonso skall få lägga frispark.
Jag har en olustig känsla att John O’Shea kommer att starta som defensiv mittfältare för att stoppa Gerrard’s yta. På vems bekostnad det blir är dock frågan, den ende jag kan se är tyvärr Michael Carrick. Carrick har verkligen börjat spela in sig och har varit riktigt bra den senaste tiden, han har ett fantastiskt passningsspel, även då han är pressad, problemet är att han inte är det där defensiva ankaret som kan behövas i sådana här matcher. De 3 resterande mittfältsplatserna är så gott som givna, beroende på om ingen är skadad eller dylikt. Ronaldo startar till höger, Scholes centralt och Giggs till vänster, där har vi 3 spelare som visat mycket bra form
På topp är Rooney given, hans form är på uppåtgående efter att FA förstört honom genom att stänga av honom i 3 matcher. Han var helt suverän i första halvlek mot Köpenhamn, bådar gott. Louis Saha bör starta, han har trots allt gjort flest mål och har presterat ett mycket bra spel. Ole-Gunnar Solskjaer finns att tillgå, han är i mycket bra form även han…

Spelar United som de kan, och ska, så bör man vinna. Dock är fotbollen sällan logisk, vilket gör att inget resultat i morgon förvånar mig. Liverpool kan mycket väl ta med sig alla 3 poängen, något man har kapacitet att göra. Det intressanta är att United har ”råd” att förlora gentemot Liverpool, man är 8 poäng före, dock så måste man vinna för att inte tappa på Chelsea. Liverpool MÅSTE vinna, annars är de redan 11 poäng efter i ligan.

Liverpool’s trupp:
Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Agger, Riise, Aurelio, Luis Garcia, Pennant, Gerrard, Sissoko, Alonso, Zenden, Gonzalez, Crouch, Bellamy, Kuyt, Fowler, Warnock, Dudek

Troligt lag:
Reina
Finnan, Carragher, Hyypiä, Aurelio
Garcia, Alonson, Gerrrard, Sissoko, Riise
Crouch

Bänk: Dudek, Agger, Pennant, Bellamy, Kuyt

United’s trupp:
Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Heinze, Evra, Fletcher, Ronaldo, Solskjaer, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Rooney, Saha, Smith

Troligt lag:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, O’Shea, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: Kuszczak, Brown, Fletcher, Carrick, Solskjaer

Matchen sänds på Canal+ Sport med start 14.00


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]