Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United vann på Riverside Stadium

I kväll tog United ännu en seger då de slog Middlesbrough med 2-1 på Riverside Stadium. Målgörare var Louis Saha (straff) samt Darren Fletcher. Segern innebär att laget har en tillfällig ledning i PL om sex poäng.

Sir Alex Ferguson formerande ett lag som i mångt och mycket är ordinarie. I stort var det bara Michael Carrick som saknades till fördel för Fletcher. Gabriel Heinze var från start istället Patrice Evra. Att Carrick vilade var enligt undertecknad ganska klokt då han löper kopiöst under matcherna och har spelat mycket på sistone.

Första riktigt farliga chansen kom i den 12 minuten då Giggs slog en hörna från vänster som Saha nickade i marken och mot mål. Bollen måttades emellertid undan av Robert Huth strax utanför mållinjen. Därefter kunde Giggs ha gjort mål på retur, efter Ronaldos hårda skott. Walesarens nick var både felriktad och utan kraft.

United tog ledningen i den 19 minuten genom en omdiskuterad straff. I ett snabbt anfall löpte Saha centralt med bollen och spelade ut mot Ronaldo till höger i straffområdet. Det kan tyckas att Schwarzer var sen i sin utrusning och Ronaldo får bollen förbi honom med snubblar därefter i gräset. Det är alltså inte en straff och Ronaldo filmar inte, utan tycks snubbla. Domaren tycker annat och pekar på straffpunkten. Denna omhändertages av Saha som skjuter med sin vänsterfot. Straffen är dåligt slagen, men Schwarzer kan inte hindra bollen att gå in en bit till höger om sig själv.

Kort efter detta fick Boro friskpark till vänster om van der Sar, en bit utanför straffområdet. På denna kom Xavier högst och nickade i holländarens vänstra stolpe. Tur för United i detta läge. Hemmalaget ville sedan ha straff då Malcolm Christie kolliderade med Rio Ferdinand i en löpduell i straffområdet. Så blev inte fallet och det får nog sägas att det var kamp om bollen.

Hemmapubliken blev med rätta frustrerad då Ronaldo litet senare billigt filmade till sig en frispark utanför Boro´s straffområde i kamp med George Boateng. Frisparken i sig blev farlig, men Schwarzer styrde skickligt undan till hörna.

Till andra halvlek bytte Boro ut Jonathan Woodgate till fördel för James Morrison. Ett offensivt byte som var logiskt efter en blek första halvlek från hemmalagets sida. Den inbytte mittfältaren skulle så småningom hamna i centrum för händelserna, men det var Ronaldo som stod för första chansen i halvleken. Efter en fin löpning kunde portugisen skjuta ett skott med vänsterfoten som Schwarzer räddade precis vid sin vänstra stolpe.

United var, trots Boro´s förstärkning av mittfältet, överlägset hemmalaget. Scholes och Fletcher vann klart kampen om innermittfältet. Giggs skulle in bit in i andra ha gjort en bättre prestation då han lyckats runda Schwarzer, efter pass av Rooney, men avslutet var långt över mål.

Trots bra läge skulle Morrison kvittera för Boro i den 66 minuten. Stewart Downing lurade Gary Neville på vänsterkanten och slog ett inlägg mot bortre stolpen. Detta nickade Heinze undan och tappade sin markering på Morrison vid vänsterkanten. Morrison sköt helt sonika in bollen under van der Sar. Målet kändes väldigt onödigt dels för att innerbackarna hade kontroll över läget och dels för att det fanns åtskilliga United-spelare inne i straffområdet.

United reste sig strax efter att Rooney och Giggs spelat fram Ronaldo i straffområdet. Portugisen höll sig på fötterna efter att ha rundat Schwarzer vid den vänstra halvan av straffområdet. Istället för att skjuta spelade han till Giggs som passade till Fletcher centralt i straffområdet. Skotten mötte perfekt med pannan och det målsiffrorna var 2-1 i United´s favör.

Efter målet hände i stort inget mer än att Downing sköt en frispark, i bra läge, över målet. I tillägg byttes O´Shea och Brown in istället för Fletcher och Ronaldo. Sammantaget var segern mycket viktig efter förra säsongen debacle på samma arena. Det är svårt att ta ut någon som var briljant i United, men Ronaldo skall ånyo ha beröm för att han visar större precision denna säsong vad gäller sina förehavanden. Han uppvisar större villighet till att passa och skotten hans träffar ofta mål, till skillnad från tidigare säsonger. Vem som skall ta straffar måste också diskuteras. Förvisso gjorde Saha mål i dag, men känns överlag inte säker i dessa situationer. Kanske är det klokare att låta just Ronaldo ta hand om framtida straffar?

Boro: Schwarzer, Huth, Woodgate (Morrison 46), Pogatetz, Xavier (Parnaby 88), Cattermole, Boateng, Downing, Taylor, Yakubu, Christie (Maccarone 72).
Icke inbytta avbytare: Jones, Arca.

United: Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Heinze, Ronaldo (Brown 86), Scholes, Giggs, Fletcher (O’Shea 75), Rooney, Saha.
Icke inbytta avbytare: Kuszczak, Evra, Carrick.

Målgörare: Saha 19 min. (straff), Morrison 66 min. och Fletcher 68 min.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]