Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man United – Chelsea

Giganternas kamp, Old Trafford. Rött mot blått. Alex mot Avram. Imorgon är tiden inne för säsongens första möte mellan förra säsongens fantomer. Denna gången är det emellertid ett skakat Chelsea som anländer till Manchester. Ett Chelsea utan José Mourinho.

Säsongens första MUSS-resa tar av stapeln i helgen. 20 svenskar kommer därmed se supermatchen på plats, inklusive redaktionen på MUSS. Själv sitter jag kvar i Sverige och funderar på hur Chelsea kommer agera mot United. Ett Chelsea utan José Mourinho. Eller som Erik Niva skrev, Mr Chelsea. ”Den blå maskinen” har stött på problem, oerhörda problem. Oavsett vad man har för åsikt om Mourinho så har alla något att säga. Irritationsobjekt, gris, idiot? Kanske. Men med facit i hand och med handen på hjärtat; José Mourinho gjorde Chelsea till ett topplag. Roman Abramovitj var inte nöjd. Kan Avram Grant styra Chelsea till nya framgångar och lyda miljardärens order? Kommer detta gynna United? Det återstår att se.

Samtliga matcher från föregående säsong lagen emellan slutade oavgjort. Chelsea vann visserligen FA-cupfinalen efter förlängning. Statistiken talar trots allt för Chelsea. Av de senaste tio ligamötena har United bara vunnit en. Chelsea har vunnit fem och fyra matcher har slutat oavgjort.

Manchester United

Truppen:

Van der Sar, Kuszczak, Heaton, Brown, Vidic, Ferdinand, Pique, Evans, Evra, Ronaldo, Scholes, Carrick, Anderson, Nani, Eagles, Martin, Giggs, Rooney, Tevez, Saha, Dong.

I United saknas en rad spelare. Foster, Neville, Silvestre, Fletcher, O’Shea, Hargreaves och Ji-Sung Park saknas alla pga skador. Främst störs United förstås av att ordinarie spelare som Neville och Hargreaves missar matchen.

Formen pekar annars uppåt. Efter en trevande start har visserligen inte spelet förbättrats avsevärt, däremot har laget fyra raka segrar. 1-0 gånger fyra har det faktiskt blivit. En stålande defensiv och en tunn offensiv är symbolikt med United hitintills. Till försvar kan sägas att Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney endast spelat en halvlek tillsammans i ligan. Dessa två var de spelare som gjorde flest poäng i fjol…

I United står Van der Sar i mål. Försvaret utgörs av Brown, Ferdinand, Vidic och Evra som alla varit strålande i år. På mittfältet ersätter Carrick Hargreaves medan Ronaldo, Scholes och Giggs lär starta. I anfallet spelar Rooney antagligen med Tévez. Ett alternativ är att Tévez sitter på bänken till förmån för Nani. Det innebär i sin tur att Giggs i sådana fall får en fri roll.

Trolig startelva (4-4-2):
VDS
Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs (K)
Rooney, Tévez

Chelsea

Truppen:

Cech, Cudicini, Hilario, Ferreira, Terry, Alex, Ben Haim, A Cole, Belletti, J Cole, Essien, Shevchenko, Kalou, Malouda, Wright-Phillips, Obi Mikel, Sidwell, Sawyer, Hutchinson.

I Chelsea saknas Carvalho, Bridge, Lampard, Ballack, Pizarro och Drogba på grund av skador. Makelele finns heller, enligt teamtalk.com, inte med i truppen.

Chelsea har, precis som United, inte alls övertygat i säsongsinledningen. 11 poäng på sex matcher innebär en delad position med United i ligan. Matchen på söndag är av yttersta vikt för båda lagen då Arsenal och Liverpool kan rycka och för närvarande har en match mindre spelad. 1-1 mot Rosenborg senast i CL och José Mourinho sparkad (?) bidrar förstås till att Chelsea får ses som skakat.

I Chelsea vaktar Petr Cech målet. Försvaret lär bestå av Ferreira till höger, då denna är något bättre än Belletti defensivt, tillsammans med Alex, Terry och Cole. På mittfältet lär Cole eller Wright-Phillips få chansen till höger. Förmodligen startar Cole och SWP byts in vid behov. På andra kanten startar utropstecknet Malouda. Centralt spelar Essién antagligen tillsammans med Obi Mikel då Makelele saknas i truppen. I anfallet finns endast två spelare att tillgå – Kalou och Sheva – vilket gör valet enkelt då jag förutsätter att laget spelar 4-4-2.

Trolig startelva (4-4-2):
Cech
Ferreira, Terry (K), Alex, A Cole
J Cole, Obi Mikel, Essién, Malouda
Kalou, Shevchenko

Söndagens förlorare kommer få stora problem om Liverpool och Arsenal fortsätter att övertyga. Matchen är av allra största vikt. Detta är trots allt giganternas kamp, på Old Trafford. Vem kan få sin maskin att åter fungera, Alex eller Avram?

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start klockan 17.00.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]