Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United segrare i grupp F

Manchester skulle på tisdagskvällen spela hem gruppen i Champions League, men det visade sig inte bli enkelt.

Nej, utan United fick vänta ända till den 92:a minuten då Cristiano Ronaldo slog in 2-1 på en underbar frispark.

Första halvlek:
Sporting ledde välförtjänt med 1-0 efter den första halvleken. I den 21:a minuten står Kuszczak placerad för ett inlägg från högerkanten, men Abel lägger märke till detta och smäller in den i närmsta hörnet. United hadde inte många chanser i den första halvlek, det ända halvvassa läget man skapade slutade i att Saha sköt några meter utanför. United hittade inte rätt i spelet utan spelade bort en massa enkla passningar, vilket inte får hända då Sporting är väldigt skickliga på att kontra så fort de får chansen.
Ronaldo var den mest kreativa spelaren i United, men i första halvlek var han långt ifrån sin maximala kapacitet. Det känndes som han på något sätt har mycket att bevisa mot sin gamla klubb vilket leder till att han ibland drabbades av övermod och försökte dra en gubbe mer än nödvändigt. De sista minuterna av andra halvlek fick United tag i sitt spel och kom till fler inlägg. En rejäl uppryckning gällde om man skulle kunna vända det här ettmålsunderläget i den andra halvleken.

Andra halvlek:
Inför den andra halvleken valde Sir Alex Ferguson att plocka av Nani och Fletcher och istället sätta in Giggs och Tévez. Detta visade sig vara ett klokt val av den gamle räven då tempot snabbt drogs och av en ivrig argentinare. Redan efter 2 minuter skaffade Tévez en bra möjlighet, då Sporting’s Had var tvungen att ta en frispark, och det gula kortet plockades fram ur danske Claus Bo Larsens ficka.
Ett mindre bra beslut av dansken var att fria en straff 3 minuter senare då en Sportingspelare tar bollen med handen innanför straffområdet.
United började få ordning på sitt spel, och till slut fick man belöning för det då Carlos Tévez styrde in Ronaldos skott i den 61:a minuten. Matchen pendlade fram och tillbaka under en tid och 1-1 verkade vara ett resultat som skulle stå sig, men i den 79:e minuten kom Owen Hargreaves in istället för Louis Saha som såg oerhört blek ut i stort sett hela matchen, och då hände någonting med United igen.
Hargreaves får ett smörpass förbi backlinjen och blir sånär matchhjälte med sin första bolltouch, men den duktige 19-årige Rui Patrício i Sportingmålet lyckades få ut benet och rädda skottet.
Efter detta tröck United på med Ronaldo i spetsen, då man fick se Cristianos riktiga ”jag”. Även klagomål på domaren fick en att känna igen honom, vilket resulterade i ett gult kort i den 80:e minuten.
Evra blev även han varnad efter att ha försökt filmat till sig en straff i den 83 minuten. Ännu en straffsituation uppkom också då Vidic fått en rejäl tryckare i ryggen, men domaren också då.
När klockan började närma sig full tid fick United en hörna och tröck upp mycket folk, men man fick ingen utdelning på detta. Men det fick man på en frispark i den 92:a minuten. Owen Hargreaves ser sugen ut på att slå den, men Ronaldo kliver fram och ställer dig i den patenterade stilen, med bresade ben och armar. Han tar några steg fram, och träffar bollen med en överskruv och bollen går in bakom en grundlurad Rui Patrício som står på fel ben, och 2-1 var ett faktum.

Detta var inte en av Uniteds bästa matcher i år, utan det var en rätt medioker insats förutom de sista trevande minutrarna. Men det får duga, då vi nu är klar gruppsegrare med en match kvar. Tar Fergusons mannar med sig de sista 10 minutrarna till Fulhammatchen blir det definitivt 3 poäng även där.

United ställde upp med följande lag:
Kuszczak
O’Shea Vidic Ferdinand(C) Evra
Fletcher (45) Carrick Anderson
Ronaldo Saha (79), Nani (45)

Avbytare: Van der Saar, Hargreaves (79), Brown, Giggs (45)
Piqué, Simpson, Tévez (45)

Sporting ställde upp med följande lag:
Rui Patrício
Abel Tonel Polga Had
João Moutinho(C) Miguel Veloso Izmailov (82)
Romagnoli (68)
Purovic’ (82) Liedson

Bänk: Tiago, Adrien Silva, Vukcevic’ (68), Farnerud (82), Pereirinha (82)

Gladstone, Luís Paez


Av: Emil Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]