Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United måste vinna på OT

I helgen har Chelsea, Arsenal och Liverpool vunnit sina matcher i PL. Efter förra lördagens bottennapp mot Bolton måste United i morgon vinna för att inte tappa för mycket mark mot ligaledarna Arsenal. Wayne Rooney är åter frisk och förväntas delta i matchen på något sätt.

Matchen mot Bolton var traumatiskt dålig. Att spelare (läs ex. vis Giggs och Carrick) som vilat en hel vecka kunde prestera ett sådant miserabelt spel går utom all logik. Visst är det lätt att anmärka på Pique för missen vid målet, men det är långt ifrån hela sanningen. Det var säsongens sämsta insats utan tvekan. Det går inte att skylla på att Ronaldo och Vidic saknades, laget skulle prestera ändock.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Brown, Pique, Simpson, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Hargreaves, Carrick, Anderson, Giggs, Nani, Tevez, Rooney och Saha.

Vad gäller de defensiva lagdelarna kommer Fergie att formera följande spelare: van der Sar, Brown, Ferdinand, Vidic och Evra. Allt annat vore anmärkningsvärt. På mittfältet startar troligen Ronaldo, Hargreaves, Anderson och Giggs. De tre första känns tämligen självklara då Carrick presterade mycket svagt mot Bolton. Han tycks enbart spela på säkerhet numera och måste nog inse att Hargreaves har det defensiva ansvaret på mittfältet. Carrick måste börja chansa mera, annars får han svårt att platsa när Scholes är åter efter skada. Vem som spelar till vänster på mittfältet är svårt att veta, men undertecknad tror det blir Giggs. Walesaren hoppade förvisso in mot Sporting Lissabon i tisdags, men bör orka efter några dagars vila. Nani får därmed börja på bänken, efter att inte ha sett alltför skarp ut sista tiden.

I anfallet startar Tevez och Saha. Således börjar Rooney på bänken. Detta känns mest förnuftigt då Saha behöver matcher och Rooney en komfortabel start. Bänken kommer troligen att bestå av: Kuszczak, O´Shea, Rooney, Carrick och Nani.

Fulham tar med följande trupp till Old Trafford: Niemi, Warner, Baird, Omozusi, Hughes, Stefanovic, Bocanegra, Konchesky, Davies, Davis, Murphy, Dempsey, Kamara, Kuqi, Healy, Bouazza, Smertin, Leijer, Seol och Volz.

Bortalaget har inte vunnit en match på bortaplan denna säsong och endast vunnit två matcher i PL. Laget ligger på trettonde plats med 13 poäng. I bortalaget finns numera den, för tillfället, mest omskrivna nordirländaren i Sverige – David Healy. Den förre United-spelaren är en mångsidig forward. Lobben för Nordirland mot Danmark i EM-kvalet var magisk. Frågan är om han startar eller om Sanchez spelar Kuqi och Dempsey? Den förra är en tung forward som kan ställa till det för Vidic och Ferdinand vad gäller huvudspelet. I bortalaget spelar troligen hårdingarna Davis och Konchesky. Värt att notera är att den förre Liverpool-spelaren Murphy troligen startar centralt på mittfältet.

Matchen startar 21.00 och sänds på Canal + Sport 1


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]