Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – FC Zenit (Supercup) 29/8 20.45

Manchester United möter på fredagskvällen dom regerande UEFA Cup mästarna FC Zenit St. Petersburg på Stade Louis II i Monaco. Matchen är den så kallade Supercup matchen som spelas mellan vinnarna i Champions Leauge (Man Utd) och vinnaren i UEFA Cupen (Zenit). United har tidigare spelat två matcher av samma kaliber, senast var efter trippel vinsten -99 som Lazio stod för motståndet. Den gången valde Sir Alex att inte ställa upp med sitt bästa mannskap eftersom ligaspel väntade tätt in efter matchen. Det slutade då med en 1-0 förlust något som förmodligen inte vill upprepas denna gång. Ska även tilläggas att efter Uniteds Cupvinnarcup vinst 1991 vann man denna Supercup match mot Röda Stjärnan med 1-0.

Som dom flesta redan vet så har United och Sir Alex haft stora problem med skador och avstängningar på nyckelspelare i dom två första matcherna i Premier Leauge starten. ”Endast” två mål har gjorts på dom två inledande matcherna, båda av Darren Fletcher det säger väll en hel del. Dock har Sir Alex gått ut och sagt att både Neville och tidigare skadade Hargreaves kommer att starta matchen, vi lär även få se Nani som har missat dom två första matcherna i ligaspelet pga. avstängning. Uniteds lag som reser till Monaco är följande:

Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, O’Shea, Fletcher, Anderson, Possebon, Gibson, Scholes, Hargreaves, Nani, Park, Campbell, Rooney, Tevez

Noterbart att veta är att varken Giggs, Carrick eller Ben Foster följer med till Monaco. Dom två första har haft små skador och missade båda matchen mot Portsmouth i veckan, Ben Fosters situation finns dock inga uppgifter om ännu. För er som hade velat se bröderna Da Silva finns dom inte heller. Att sia om laget är mycket svårt, efter matchen väntar två veckors vila för spelarna (Landskamperna deltar inte alla i) men det är samtidigt en ”final” som ska spelas som United säkerligen vill vinna till 110 procent. Jag ger mig på en chansning:

Van Der Sar
Neville Ferdinand Vidic Evra
Nani Anderson Hargreaves Park
Rooney Tevez

Zenit St. Petersburg gjorde förra säsongen en otroligt bra säsong och kom i stort sett från ingenstans. Man slog ut storlag som Bayern München på vägen till finalen mot Glasgow Rangers där man tillslut vann med 2-0. Nyckelspelare i klubben är Sverige dödaren Arshavin man har även en mycket bra målvakt i Malafeev som brukar kunna spika igen målet om han bara vill. Laget ligger just nu på en sjätteplats i ligaspelet efter 19 omgångar, 11 poäng bakom ledaren och man lär få svårt att försvara sin ligatitel sen förra säsongen. Man har inför denna säsong värvat den Portugisiske Danny för otroliga 30 miljoner euro, om han spelar från start är ännu inte säkert. Trolig laguppställning från det ryska laget är:

Malafeev
Anjukov Sjirkov Krizanac Sirl
Tymoschuk
Zyranjov Denisov Fayzulin
Arshavin
Pogrebnjak

Matchen visas på Viasat Sport 1 med avspark 20.45 och domaren är den danske Claus Bo Larsen. Matchen blir hans tredje som han dömer där United är involverat, tidigare har han dömt laget mot Basel samt Sporting Lissabon. Det är dock första gången dansken dömer FC Zenit.

Glöm inte bort CL-lottningen idag 18.00, lagen kan faktiskt få mötas i gruppspelet.


Av: Patrick [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]