Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney i storform mot WBA!

På lördag kväll tar Manchester United (8 plats) emot West Bromwich Albion (9 plats) på Old Trafford. För hemmalaget är Wayne Rooney i storform efter att på nytt ha gjort mål (två mot Vitryssland) i VM-kvalet för England. För hemmalaget saknas ånyo Michael Carrick och Owen Hargreaves.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Amos, Neville, Brown, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Ronaldo, O’Shea, Fletcher, Anderson, Giggs, Nani, Tevez, Berbatov, Rooney och Welbeck.

Som synes är varken Carrick eller Hargreaves tillbaka i truppen. I övrigt spelade många av de ordinarie spelarna minst en match i veckan som varit. Däremot spelade inte Anderson i alls i Brasiliens två VM-kval-matcher. Sammantaget blir det mycket svårt att förutse det lag som Sir Alex presenterar på lördag kväll.

I mål lär van der Sar starta. Vad gäller backlinjen är det mest troligt att de ordinarie spelarna startar, det vill säga Brown, Ferdinand, Vidic och Evra. Möjligen kan Brown bytas ut till förmån för da Silva eller Neville. Evans spelade för Nordirland i de gångna VM-kvalen, liksom O´Shea för Irland. Därför framstår det som föga troligt att någon av dessa ersätter de ordinarie mittbackarna.

Vad gäller mittfältet tror undertecknad att Ronaldo, Fletcher, Giggs och Nani startar. Giggs har vilat i Manchester och startar därför matchen, i egenskap av innermittfältare. Anderson kom inte till Manchester förrän i dag (fredag) och lär inte starta.

På topp är det svårt att säga vilka som startar, men initialt är det svårt att se hur Fergie skulle kunna bänka glödhete Rooney. Därför är frågan om Berbatov och Tévez startar. Mest troligt är att Berbatov startar mot bakgrund av restider för Tévez (också i Manchester under fredagen). Fergie kan därför välja en fräsch Carlito i kommande veckas CL-match mot Celtic på Old Trafford.

Bänken kan komma att få följande utseende: Kuszczak, Neville, O´Shea, Anderson, da Silva, Evans (Welbeck) och Tévez (Berbatov).

West Bromwich Albion presenterar följande trupp: Carson, Kiely, Zuiverloon, Hoefkens, Barnett, Donk, Olsson, Robinson, Cech, Morrison, Greening, Koren, Valero, Brunt, Miller, Bednar, Moore, Slusarski, MacDonald och Pele.

I truppen är Brunt åter efter en ljumskskada. Innermittfältaren Filipe Teixeira har skadat vaden, efter att precis ha blivit frisk från en knäskada. Laget innehåller en del kända namn såsom målvakten Scott Carson, svenske mittbacken Jonas Olsson, och före detta United-mittfältaren Jonathan Greening. Sista gången WBA vann på Old Trafford var den 30 december 1978, då med 3-5. Senast laget besökte the Theatre of Dreams blev det förlust med 0-3 efter mål av Paul Scholes, Rio Ferdinand och Ruud van Nistelrooy.

Matchen startar 18.30 och visas på Canal + Sport 1


Av: Bukowski [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]