Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Celtic – Man Utd 5/11 20.45

United reser i den fjärde omgången till Skottland för möte med Celtic på Celtic Park. Lagen möttes för två veckor sedan på Old Trafford och då slutade matchen med en stabil 3-0 seger till hemmalaget. Resultatet i den matchen speglade inte direkt hur matchen såg ut, Berbatov lyckades få in två bollar som mycket väl hade kunnat resultera i offisde.
Laget kommer till Skottland med en 4-3 vinst i ryggen hemma mot Hull, en match som lika bra hade kunnat sluta 10-0 till hemmalaget om man inte hade varit så nonchalanta i sina avslut och försvarsspel.

United kommer till mötet med Celtic med en relativt skadefri trupp, spelare som defenitivt är borta är långtidsskadade Paul Scholes och Owen Hargreaves. Annars är det enda frågetecknet för Wes Brown som har missat Uniteds två senaste matcher pga. skada och deltog inte på den sista träningen i Manchester idag. Vi kan förvänta oss en del ändringar i laget från Sir Alex med tanke på den tidiga matchen mot Arsenal på Emirates på lördag.
Spelare som bland annat Berbatov och Ronaldo som har matchats hårt på senaste tror undertecknad kommer förpassas till bänken till förmån för Tevez och Park / Giggs. Backlinjen lär se ut som den brukar med undantaget från att Neville eller Da Silva tar högerbacksplatsen. Det lutar åt att Neville tar denna med tanke på hans rutin i CL sammanhang. Några officiella trupper har ännu inte kommit men uppgifter från England är att följande 23 spelare deltog i den sista träningen innan avresan ikväll till Skottland:

Van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, Rio, Vidic, Evra, Chester, O’Shea, Rafael, Evans, Possebon, Anderson, Fletcher, Nani, Ronaldo, Gibson, Giggs, Carrick, Park, Tevez, Berbatov, Rooney

Noterbart är alltså att den unga talangen Chester är med iställer för Brown.

Celtic har börjat trevande i Champions Leauge har på dom tre första matcherna 1 poäng, man har dock inte gjort ett enda mål utan poängen kom efter första matchen hemma mot Ålborg som slutade 0-0. Skottarna är annars ett mycket bra hemmalag, man har på sina senaste 5 hemmamatcher i Skotska Premier Leauge 4 vinster och 1 oavgjord, i Champions Leauge har man bara en förlust på sina senaste 11 hemmamatcher så det är ingen lätt uppgift som väntar United. När United besökte Celtic Park säsongen 2006/2007 förlorade man med 1-0 efter en mycket fin frispark av Naknamura. Celtic leder den Skotska ligan med 3 poäng föra värsta rivalen Glasgow Rangers. Skottarna har inga direkta skador i laget utan hoppas på att ett mäktigt stöd från sina supportrar ska ta laget till hemmaseger mot United.

Inga trupper presenterade i Celtic när detta skrivs.

Matchen döms av ett norskt dommarteam där huvudpersonen heter Tom Henning Øvrebø.
Matchen sänds även på Viasat Sport Motor med avspark 20.45.


Av: Patrick [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]