Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Arsenal – Man Utd

Sista matchen mot en av huvudkonkurrenterna, och den sista på bortaplan. United kommer till spel som lite av favoriter, inte mycket talar för hemmalaget i nuläget, kanske är det just det som talar FÖR dem?

En mycket tuff bortamatch i ligan efter en Champions League-match. Har vi sett det förut och kommer vi se det fler gånger i vinter? Givetvis. United har som bekant 6 bortamatcher i ligan efter samtliga CL-matcher, och det är inte vilka bortamatcher som helst heller, det klart svåraste schemat av samtliga 4 topplagen. Som om inte det vore nog så har inte spelschemat i övrigt i Premier League direkt varit fördelaktigt, tvärtom. Samtliga 3 konkurrenter på bortaplan i höst / vinter, samt. de flesta av de lag United har svårt med på bortaplan. Direkt när jag såg schemat så tänkte jag att om United är 9-10 poäng efter vid årsskiftet så vinner man ligan, för våren ser betydligt ”enklare” ut.

Matchen mot Arsenal i morgon eftermiddag, avspark 13.45, är som vanligt en toppmatch. Arsenal ligger 4:a, 1 poäng efter United, och går således om vid vinst. United, 3:a i ligan, är 5 poäng efter Chelsea, dock med en match mindre spelad (hängmatchen mot Fulham på OT), och drar vid vinst ifrån Arsenal med 4 poäng.

Arsenal
Hemmalaget dras med mycket skador och dessutom avstängning på Robin Van Persie, formen är inte den bästa och spelet har varit sämre än vad man vant sig vid. Annars är det ju ligans 2 bäst spelande och underhållande lag att se på som möts på Emirates. Ingenting talar egentligen för en vinst för hemmalaget i nuläget. Adebayor, Rosicky, Eboue och Eduardo missar definitivt matchen, liksom Van Persie då. Frågetecken finns på Sagna, Silvestre, Walcott och Gallas p.g.a skador, dessutom var målvakten Almunia sjuk i veckan.
Man skall dock komma ihåg att förutsättningarna inför Liverpool-matchen var liknande, då Gerrard och Torres saknades. Vi vet att den matchen slutade med förlust och vi vet att det var den sämsta United-matchen denna sidan nyår. Så även om det mesta talar för United så är det kanske just det som talar FÖR Arsenal.

Jag tror att Wenger kommer starta med danske Bendtner ensam på topp, så mycket mer val finns egentligen inte, och ett 5-mannamittfält därbakom bestående av enbart centrala mittfältare. En gissning är att Nasri och Diaby tar ”kanterna” samt. att Denilson och Ramsey gör spelgeniet Cesc Fabregas sällskap centralt. Just Fabregas är den spelare som United måste se upp med, får han stå ostörd på mitten så kan han servera fantastiska pass, det har hänt förr och kommer att hända igen. I backlinjen tror jag att Sagna hinner bli kvitt sin skada, det mesta tyder på det, och att Toure bildar mittbackspar med Gallas, Clichy given till vänster. Noterbart är att det är ligans 2 bästa vänsterbackar som möts i morgon, båda är fransmän. I målet tror jag Almunia startar.

United
Sir Alex har inte alls samma problem som Wenger har. De flesta spelarna är skadefria och inga avstängningar finns, dock så är de 2 extremt viktiga mittfältarna Hargreaves och Scholes fortfarande borta, stora avbräck. Wes Brown och Gary Neville missade matchen mot Celtic i veckan, frågetecken finns alltså för de båda, dock så lär åtminstone Neville kunna spela.
Van der Sar vilades helt i onsdags, Rooney, Berbatov, Anderson och Evra började på bänken, samtliga 5 tror jag startar i morgon.
För United är det viktigt att höja sitt spel ytterliggare, framför allt att spela hela matchen och inte lägga av. Vi såg det bl.a mot Chelsea, Liverpool och Hull, samtliga matcher har United bra koll på, sedan händer något som vänder matchen, inte alls bra. Sen kommer vi åter till det här med målskyttet och effektiviteten, United måste få igång detta också. Både mot Celtic och Hull så borde United gjort 4-5 mål ytterliggare med normal utdelning, istället blir det onödigt spännande.

Som jag ser det så är det bara på 2 platser som det finns frågetecken för vem som spelar, det är den ena ytterplatsen och den ena centrale mittfältaren, i övrigt är laget givet. Jag tror dock att Ji-Sung Park tar den ena platsen, det känns som hans tur att spela nu, och detta kan bli hans typ av match. Det andra frågetecknet rätas ut av Anderson, som tar platsen bredvid Carrick centralt. Därmed förpassas Darren Fletcher till bänken, skotten har varit United’s formstarkaste spelare och verkligen utvecklats ytterliggare ett steg den här säsongen. Arsenal har dock inte så många fysiskt starka centrala mittfältare, varför jag tror att Anderson föredras. Det kan dock bli så att Sir Alex väljer Fletcher till höger för att dels täcka upp offensive Clichy, dels för att matcha Arsenal’s 5 mittfältare.
Bänken utges av Kuszczak, Evans, O’Shea, Fletcher, Giggs, Nani och Tevez.
Jag har inte haftr rätt på en enda startelva den här säsongen, så varför skulle det hända nu?

United:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Anderson, Park
Rooney, Berbatov

Bänk: Kuszczak, Evans, O’Shea, Fletcher, Giggs, Nani, Tevez.

Dömmer matchen gör Howard Webb, i mina ögon ligans bäste domare. Dock så var han inte särskilt lyckad när United mötte Liverpool, bl.a så var handsen han missade på Skrtel i straffområdet solklar, men flera andra konstiga beslut sänkte hans betyg i den matchen betänkligt.

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 och börjar 13.45


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]