Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kryss mot danskarna

Efter en match där United har haft mest boll och styrt spelet men där misstagen varit för stora får man nöja sig med 2-2 mot danska Ålborg. United vinner dock gruppen före Villareal. Nu väntar lottning för de sexton kvarvarande lagen den 19:e december.

SAF väljer att formera ett 442/433 spel där Giggs och Nani går upp som den tredje anfallaren. Det var sagt innan matchen att Foster skulle starta men det blev istället vår polska vän Tomasz Kuszczak som får starta i mål. Unge Gibson får också chans från start på mittfältet.

Manchester Uniteds startelva:

Kuszczak
Neville (Rafael, 76), Ferdinand, Evans, O’Shea
Nani, Anderson, Gibson (Scholes, 45), Giggs (Park, 45)
Tevez, Rooney

Oanvänd bank: Foster, Vidic, Fletcher, Possebon

Ålborg startar inte oväntat med en ensam anfallare och fem man på mitten.

Ålborgs startelva :

Zaza
Bøgelund, Jakobsen, Olfers, Pedersen (Sørensen, 76)
Curth (Caca, 75), Enevoldsen, Augustinussen, Risgård, Due (Kristensen, 63)
Saganowski

Oanvänd bank: Schwartz, Stenild, Nomvethe, Bræmer

Det tar bara tre minuter sedan har United fått hål på Ålborg. Rooney nickar ner bollen till Giggs som lyfter fram den till Tevez. Efter ett kliniskt avslut så har argentinaren gett United ledningen. Minuten efter får Tevez en ny jättechans efter framspelning av Rooney, han ska bara placera dit bollen fri med målvakten men skjuter utanför. Ålborg inleder darrigt och har egentligen ingenting att sätta emot.

Anderson hittar Nani i djupet men Zaza hinner precis ut för att plocka bollen. Magnifik lyftning av Anderson. Ålborg får låna bollen i korta perioder av den första kvarten av matchen men man skapar egentligen inga farligheter. United känns däremot farliga i stort sätt hela tiden. Mittfältet bygger många gånger upp fina kombinationer men samspelet Rooney – Tevez känns riktigt hett och de två hittar varandra med löpningar och smarta pass.

Efter flera United (halv)chanser blir det plötsligt 1-1. Jakobsen, mittbacken, får löpa helt fri på en frispark från höger på mittfältet och kan nicka in 1-1. Oerhört nonchalant försvarsspel av United, man låter helt enkelt Jakobsen löpa utan markering och enkelt komma åt att styra bollen i mål.

Ett par minuter innan målet och fram till halvtidsvilan har United dragit ner på tempot och man bjuder därmed in Ålborg till fler chanser från fasta situationer och några distansskott. Det märks direkt att anfallsspelet blir lidande när matchen går ner i tempo, Rooney och Tevez får inte lika mycket bollar att jobba med och därmed skapas heller inga vassa chanser.

Precis innan halvtidsvilan får Ålborg en bra frisparksmöjlighet som Kuszczak gör en fin räddning på Efter att sedan O’Shea missat ett bra läge så är återigen dags för mål, FÖR ÅLBORG! Due dyker upp på bortre stolpen och inlägget nickar dansken i bortre och Kuszczak är chanslös.

En första halvlek där United äger första tjugo minuterna men sedan är det ofantligt tafatt. Ingen som löper, ingen vilja och flera spelare går bort sig i viktiga situationer. Man kan ju tycka att ”reserverna” borde kliva in och visa att de vill vara med och slåss om platserna men så är absolut inte fallet under de första 45.

I paus mellan halvlekarna byter SAF ut Gibson och Giggs mot Park och Scholes.
United sätter press direkt i andra och Tevez får ett bra läge på nick efter inlägg av Nani men argentinaren får ingen bra träff. Målet kommer dock precis efter. Anderson slår ett fint pass i djupled som Rooney kommer perfekt till och avslutar på samma sätt, ett tidigt mål i andra halvlek som verkligen kändes viktigt för att inte Ålborg skulle känna att de kunde stå emot pressen.

United fortsätter att pressa på och Park och Scholes är riktiga injektioner. Ålborg kommer dock upp och får någon frispark på offensiv planhalva och då känns det som att Unitedspelarna är lite osäkra. Anderson har också kommit in mer i matchen och får utrymme för sina passningar.

Med kvarten kvar slår Rooney ett inlägg som nickas av en Ålborgspelare i egen ribba. Red Devils pressar nu på bra och skapar många fina chanser men man lyckas inte få in bollen. Med fem minuter kvar får Tevez återigen en bra chans när han efter framspelning av Rooney kommer fri med Zaza men Tevez missar efter att ha försökt dra målvakten.

Man kan prata om att det är en match som inte gäller något och så vidare, MEN man kan inte vara så nonchalanta som man var vid Ålborgs 1-1 mål. Det är dessa mål som kan göra att man kan spela ut ett lag i en hel match men ändå tappa poäng.

Känslan man får när man ser United är att de har en knapp där de slår av och på. Vill man så spelar man fantastiskt men sedan går man ner i tempo och då kan det straffa sig genom fasta situationer eller ett individuellt misstag. Matchen betyder ju egentligen ingenting men jag hoppas att de bländande perioderna kan hålla i sig i 90 minuter till helgen och att vi slipper de mer tempofattiga och slarviga perioderna.

Nu när de sista matcherna i gruppspelet är klara betyder det att United vinner gruppen före Villareal, trea kommer Ålborg som går vidare till UEFA-cupspel och fyra blir Celtic

Varningar: Ålborg: Curth
Mål: United – Tevez 3 min, Rooney 50min
Ålborg – Jakobsen 33 min, Curth 45+3min


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]