Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spurs i FA-Cupens fjärde omgång!

På lördag kväll tar Manchester United emot Tottenham Hotspur i FA-Cupen. Harry Redknapp, tränare för det Portsmouth som slog ut United på OT i FA-Cupen förra säsongen, har redan börjat spela rävspel genom att säga att han kommer att spela ett försvagat Spurs i matchen. United å sin sida har stora problem på skadefronten. Inför matchen saknas totalt tio A-lagsspelare…

United gick i veckan vidare till final i Ligacupen genom att besegra Derby County med 4-2 på OT (totalt 4-3). Segern var emellertid kostsam då Anderson (tack och lov bara tre veckors frånvaro), Evans (cirka en veckas frånvaro) och Rafael (minst tre veckors frånvaro) blev skadade. Sedan innan var Ferdinand, Rooney och Evra skadade. I tillägg rapporteras Nani (en vecka) och Park (?) ha skador. Totalt saknas tio man då Hargreaves och Browns skador adderas till ovanstående.

United presenterar följande trupp inför matchen: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Fletcher, Eckersley, Fabio, Chester, Neville, Vidic, O’Shea, Gibson, Possebon, Tosic, Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs, Tévez, Berbatov, Welbeck och Macheda.

Mot ovanstående bakgrund kan startelvan bli svår att spekulera i. Ett försök görs emellertid. Vad gäller de defensiva lagdelarna tror undertecknad att följande spelar van der Sar, Neville (Fletcher), Vidic, O`Shea och Fabio. Neville rapporteras ha fått en mindre smäll i matchen i veckan och i fall han inte spela framstår Fletcher som det bästa alternativet för högerbacksplatsen då både Rafael och Brown saknas. Det framstår också som ett alternativ att Fabio får göra debut med Vidic och O´Shea som mittbackar. Med andra ord kan det bli en högst oväntad backlinje som beträder OT:s gräsmatta…

På mittfältet är skadeproblemen inte lika stora. Sir Alex kan mycket väl starta med följande spelare: Ronaldo, Carrick, Scholes och Giggs (Fletcher eller Tosic). På topp spelar med mycket stor sannolikhet Tèvez och Berbatov.

Bänken består troligen av följande spelare: Foster, Chester, Gibson, Eckersley, Fletcher (Neville), Possebon, Welbeck och Tosic.

Efter en krävande match i veckan mot Burnley (förlust 3-2 efter extratid, Spurs ändock vidare) i Ligacupen har Harry Redknapp annonserat att han inte kommer att spela med starkaste laget mot United. Ligan är helt enkelt viktigare. Detta kan inte ses som annat än ett rävspel från tränaren som varit med om att slå ut United ur FA-Cupen vid mer än ett tillfälle (senast förra säsongen med Portsmouth, 0-1 efter straff av Muntari).

Spurs har skador på Hutton, Lennon, Corluka, King, Jenas, Bent och Gomes. O´Hara (höft) är också skadad och kan vara borta i flera veckor. Modric (rygg och lår) och Woodgate (inte med i den preliminära truppen) beräknas som osäkra. Som om inte detta räcker meddelar Redknapp innan matchen att även mittbacken Dawson är osäker till spel. Anfallaren Campbell, på lån från just United, får inte spela mot sin gamla klubb.

Spurs kommer till matchen med följande trupp: Alnwick, Ranieri, Gunter, Bale, Dawson, Dervite, Rocha, Zokora, Bentley, Huddlestone, Giovani, Gilberto, Modric, Taarabt, Assou-Ekotto, Pavlyuchenko, Defoe, Parrett, Bostock och Obika.

Startelvan är mycket svår att säga något om, men av ovanstående framgår att det är två otroligt skadedrabbade lag som möts och att en hemmaseger inte på något sätt är självklar. Lagen möttes i samma omgång förra året. Då vann United med 3-1 efter mål av Tévez och Ronaldo (2). Dessförinnan möttes lagen i FA-Cupens tredje omgång säsongen 1996/97. Den gången slog Beckham in en vidunderlig frispark och Scholes gjorde också mål.

Matchen sänds på Viasat Fotboll med matchstart 18.15.