Inför: WBA – Manchester United

Efter diverse cupspel är det återigen match i PL. Matchen mot Albions kommer att bli tuff. Giggs påpekar också detta och menar att båda lagen är i stort behov av morgondagens tre poäng, dock av olika anledningar.

Man Utd
Det börjar nästan bli komiskt med alla skador för United men det positiva är dock att vi har en väldigt bred trupp och flera spelare har kommit in och tagit för sig. I matchen mot WBA saknar United inte mindre än ett dussin spelare. Senast var det Fabio och Welbeck som fick utgå på grund av skada. De skadade spelarna är: Welbeck, Fabio, Rafael, Park, Nani, Anderson, Evans, Rooney, Evra, Ferdinand, Brown, Hargreaves. Man skulle kunna skrapa ihop en hyfsad elva med de spelarna. Dessutom har Ronaldo haft ett virus men ska förhoppningsvis vara klar för spel.

Uniteds trupp ser ut som följer: Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Vidic, O’Shea, Chester, Eckersley, Ronaldo, Carrick, Fletcher, Gibson, Possebon, Scholes, Giggs, Cleverley, Berbatov, Tevez, Macheda, Brandy, Petrucci

Det största problemet är väl egentligen backlinjen. Där tror jag att SAF väljer en mer rutinerad spelare som högerback i Fletcher istället för någon yngre. Mittfältet lär bestå av så gott som ordinarie spelare. Dock tror jag att Gibson får starta till förmån för Scholes som spelade senast. Anfallet är inte mycket att diskutera. Tevez och Berbatov har börjat hitta varandra och senast mot Tottenham var man riktigt bra.

Tänkbar startelva Man Utd
VDS
Fletcher, Neville, Vidic, O’Shea
Ronaldo, Carrick, Gibson, Giggs
Berbatov, Tevez

Vi har fortfarande en stark startelva, problemet är väl att bänken saknar den bredd och den spets som i vanliga fall finns där. United är dock inne i en bra period och har endast förlorat en av de 20 senaste matcherna (Derby i LC).

WBA
WBA har likt United en rad spelare skadade. Bland annat kommer inte svenska Jonas Olsson att medverka. Övriga spelare som inte kommer att vara med mot United är Meite, Barnett, Martis, Clement, Morrisson, Moore, Miller, Beattie samt den gamla Unitedspelaren Jonathan Greening. WBA lär ställa upp med en 4-4-2 på pappret men under matchen lär det mer likna en 4-5-1.

Tänkbar startelva WBA
Carson
Robinson, Zuiverloon, Pelé, Hoefkens
Brunt, Valero, Do-Heon, Koren
Fortune, Simpson

Hemma på The Hawthorns har WBA ett ganska bra facit. Där har man vunnit fem, förlorat fyra och spelat två lika. Det är framförallt på bortaplan man har haft det svårt.
Senast lagen möttes var på Old Trafford, United vann då med klara 4-0 efter att mål av Rooney, Ronaldo, Berbatov och Nani. Sammanlagt i PL (sedan starten 92) har Manchester vunnit 6 och spelat en lika. Målskillnaden är förkrossande 17-3.

Det kommer att bli en tuff match med mycket kamp. Jag tror dock att Berbatovs form kommer att avgöra. Hur smakar 3-0 till United, Berbatov x2 och Ronaldo en frispark?

Matchen sänds på Canal+sport2 med start 20:40


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS