Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Everton – Man Utd

Semifinal på Wembley, fel ställe att spela den på förstås, men nu är det så. Hur värderar Sir Alex denna matchen innerst inne, om några timmar vet vi.

Att semifinalerna i FA-cupen spelas på Wembley har kritiserats av många, bl.a av Sir Alex Ferguson. Bara att hålla med, på Wembley skall det spelas enbart finaler, semifinalerna bör spelas på någon utav de andra större arenorna, något annat är trams. FA är dock som dom är, bara att acceptera förstås.
Gårdagens första semifinal spelades mellan Arsenal och Chelsea, de senare vann med 2-1 efter att Drogba avgjort med 3 minuter kvar att spela.

United har mött Everton 10 gånger i FA-cupen genom åren. Båda lagen har vars 5 vinster och målskillnaden är 8-8, så det är så jämnt det kan bli. 3 gånger har lagen mötts på neutral plan, i alla 3 matcher har det bara blivit ett mål och United har bara vunnit en av dessa.

Everton
David Moyes får undvara skadade centertanken Yakubu samt. spelgeniet Mikel Arteta, dessutom är Jo ”cup-tied” och får inte spela. Däremot har anfallaren James Vaughan och mittbacken Joseph Yobo frisknat till efter skada. Louis Saha har varit sjuk i veckan men finns med i truppen.

Preliminär trupp:
Howard, Nash
Hibbert, Lescott, Jagielka, Baines, Yobo, Jacobsen
Osman, Pienaar, Neville, Rodwell, Fellaini, Cahill, Gosling, Van der Meyde, Castillo
Saha, Vaughan, Baxter

Det är högst troligt att Moyes väljer 5 man på mitten och en ensam Saha på topp, det finns inte så mycket alternativ egentligen. 
Howard i mål förstås. En backlinje med Hibbert, Jagielka, Lescott och Baines känns given. Baines har kanske äntligen utvecklats till den spelare han spåddes att bli, en av ligans bästa vänsterbackar den här säsongen.
På mitten tar Osman plats till höger och Pienaar till vänster, centralt finns lagkapten Neville, Fellaini och Cahill. Om inte Saha kommer till spel så flyttar Cahill upp på topp och Rodwell går in på mitten.

Troligt lag:
Howard
Hibbert, Jagielka, Lescott, Baines
Osman, Cahill, Neville (c), Fellaini, Pienaar
Saha

Bänk: Nash, Jacobsen, Yobo, Rodwell, Gosling, Castillo, Vaughan

Man Utd
Sir Alex sa följande igår; ”When I pick my team, no matter what it is, there will be critics voicing a concern about me not playing my strongest team”. Det kommer med andra ord bli en hel del förändringar i laget jämfört med det som startade mot Porto i onsdags. FA-cupen är förvisso en stor cup men i dagsläget är den klart lägst prioriterad. Rooney, Ronaldo, Giggs, Carrick, Berbatov och Van der Sar väntas enligt media alla stå över från start. Rio Ferdinand spelade i onsdags men har plågats av en skada, så även han kan få stå över för att inte riskera att slå upp skadan igen.
Darren Fletcher saknades i onsdags men har tränat för fullt sedan dess och kommer troligen att starta. Ji-Sung Park fanns inte heller med alls i onsdags och är en trolig startman. Dessa tillsammans med bänkspelarna från i onsdags; Ben Foster, Gary Neville, Jonny Evans, Nani och Scholes… kommer troligen att starta. Jag tror dock att Ronaldo startar, oavsett vad som det spekuleras i, de andra som nämnts tror jag dock vilas, dock blir det bänken för de flesta. Patrice Evra har sett märkbart sliten ut också, en vila för honom hade inte skadat.
Skador på Wes Brown och Owen Hargreaves står fortfarande kvar sedan tidigare.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Foster, Kuszczak
Neville, Evra, Ferdinand, Vidic, Rafael, Fabio, O’Shea, Evans
Ronaldo, Anderson, Scholes, Fletcher, Gibson, Carrick, Park, Nani, Giggs
Rooney, Tevez, Berbatov, Macheda

Troligt lag:
Foster
Neville, Vidic, Evans, O’Shea
Park, Scholes, Fletcher, Nani
Ronaldo, Tevez

Bänk: Kuszczak, Rafael, Ferdinand, Anderson, Gibson, Rooney, Macheda

Dömmer matchen gör Mike Riley. Steve Bennett skulle ha dömt men han har blivit sjuk och har därför bytts ut. Det har gnällts i media på Riley, det påstås att han är United-supporter. Rätt befängt om man har sett United senaste matcher med Riley som domare, då har det definitivt inte varit United som har gynnats, tvärtom. Riley är en kass domare, som så många andra, men att gnälla på detta, med tanke på hur han dömt United denna säsongen bl.a, är rätt töntigt för att vara snäll…

Matchen sänds på Viasat Fotboll med start 17.00