Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt på skadefronten

Obertan borta tre månader. Hargreaves väntas vara tillbaks i september. Valencia och Vidic spelklara till Audi Cup i München i slutet av juli.

Gabriel Obertans skada är värre än väntat – Uniteds nya fransman är spelklar tidigast i oktober. Sir Alex Ferguson berättade idag: ”Obertan har en skada som kommer hålla honom borta tre månader, kanske mer. Vi visste om detta vid läkarundersökningen men vi är till freds med situationen.”

Om det var dystert när det gäller Obertan så är det positivare tongångar när det gäller Owen Hargreaves. Engelsmannen kan vara tillbaka i spel redan i slutet av september. Ferguson: ”Jag tror att vi pratar om slutet av september, beroende på hur han reagerar. Vi är nöjda med hans rehabilitering hittills. Och även om han inte kommer att vara spelklar i München så kommer han att kunna träna.”

När det gäller Antonio Valencia så bekräftade Ferguson idag att ecuadorianen inte följde med till Asien p.g.a. problem med arbetstillståndet. Detta ska emellertid vara ordnat nu och Valencia kommer att ansluta till Uniteds trupp när United kommer till München, direkt efter Asienturnén.

Om Nemanja Vidic säger Ferguson följande: ”Han har löptränat bra de sista dagarna men är inte tillräckligt bra för att delta i matcher.” Vidic kommer precis som Valencia ansluta till truppen i Mücnhen.

Fotnot: United åker till München för att spela två matcher i Audi Cup, den 29 och 30 juli. I första matchen möter United Boca Juniors, sedan Milan eller Bayern München beroende på hur det går i den första matchen.