Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Portsmouth – Man Utd

Ett något skadedrabbat United åker ner till sydkusten och besöker Portsmouth. Hemmalaget ligger klart sist och har haft turbulens i klubben under hela sommaren, senast i veckan så sparkades Paul Hart som tränare och ersattes igår av Avram Grant. Tränarbyten precis innan match mot United har vid flertalet tillfällen orsakat problem för United, låt oss hoppas att detta inte blir fallet under lördagen.

Portsmouth
Inför säsongen så tappade Pompey 5 tongivande spelare, försvararna Sol Campbell, Glen Johnson och Sylvain Distin samt. mittfältaren Niko Kranjcar och anfallaren Peter Crouch. Utöver detta försvann också Steve Davis och Glen Little, så det är mer eller mindre en halv startelva som försvunnit. Dessa har ersatts med bl.a Michael Brown, Tal Ben-Haim, Steve Finnan, Aaron Mokoena, Kevin Boateng och lånet från Spurs, Jamie O’Hara. Man har även lånat in Aruna Dindane från Lens, Piquionne från Lyon och Vanden Borre från Genoa.
Klubben hade stora ekonomiska men köptes upp av saudiern Ali Al-Faraj i början av oktober, pengar att rulla in är att vänta…

Laget ligger sist, 3 poäng efter Wolverhampton och 4 poäng till säker mark ovanför strecket, man har bara tagit 2 vinster och 1 oavgjord på 13 matcher. Den enda vinsten på hemmaplan kom mot Wigan i slutet på oktober.
Nya tränaren Avram Grant tvingas undvara David James och Linvoy Primus, Steve Finnan, Papa Boupa Dioup och John Utaka är frågetecken, alla p.g.a skador. Ingen av dessa 5 var med i lagets senaste match, förlusten mot Stoke. Då presenterade man följande lag:

Ashdown
Ben-Haim, Wilson, Kaboul, Hreidarsson
Brown, Mullins, O’Hara, Boateng
Dindane, Kanu

Något liknande är därmed att vänta på lördagen.

Man Utd
United har en dålig formkurva med bara 3 vinster på de 5 senaste matcherna, de 2 förlusterna kom dock borta mot Liverpool och Chelsea. Mot Liverpool var man ruggigt dåliga och förtjänade ingenting från den matchen, mot Chelsea var man dock mycket bra och förtjänade minst 1 poäng, tyvärr förstördes den matchen av en rad horribla domslut som till slut avgjorde matchen.
I onsdags vilades i princip hela startelvan när man förlorade för första gången på flera år hemma i Champions League, Besiktas vann med matchens enda mål. Sir Alex hade bara Vidic med från start från den ordinarie elvan, i övrigt bestod laget av flera unga spelar och spelare på gränsen till A-laget. Trots detta så var United klart bättre än Besiktas och borde ha vunnit, men som så många gånger förr så resulterade ingen av chanserna, 30 ”chanser” brändes. Detta har tyvärr blivit signifikativt för United, man har tappat poäng flera gånger och vunnit med ”för lite” mål i flera matcher tack vare detta oerhörda slöseri med chanser…

Sir Alex tvinga undvara Rio Ferdinand, Owen Hargreaves och Fabio till 100%. Jonny Evans och John O¨Shea är tveksamma till spel, Dimitar Berbatov har precis återkommit från skada, högst tveksamt om han startar. Sir Alex Ferguson är förresten avstängd, den första av 2 matcher.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Foster, Kuszczak
Neville, O’Shea, Brown, Vidic, Evans, Evra, Rafael
Valencia, Anderson, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs, Nani
Berbatov, Rooney, Owen, Macheda, Welbeck

Ligacupen på tisdag tror jag inte påverkar, den är inte prioriterad som vanligt, därför tror jag på en stark startelva i morgon. Kanske får vi se denna:

Van der Sar
Neville, Brown, Vidic, Evra
Valencia, Carrick, Scholes, Giggs
Rooney, Owen

Bänk:
Foster, Rafael, Fletcher, Obertan, Park, Anderson, Berbatov

Jag tror inte Sir Alex chansar med någon utav Evans och O’Shea om de inte är 100% återställda. Scholes har inte startat sedan början på november, det börjar bli dags nu och motståndet bör passa honom.

Historia:
Lagen har mötts 56 gånger i ligaspelet, United har vunnit 26, Pompey 17. På bortaplan har dock United haft svårt, bara 7 vinster på 28 matcher och 11 förluster. De senaste 5 matcherna på Fratton Park har slutat med 2 hemmavinster och 2 United-vinster.

Håll ögonen på:
Aruna Dindane håller hög klass, när han vaknat på rätt sida. Han kan avgöra på egen hand, honom måste man se upp med. Sedan får man alltid se upp med Michael Brown, men inte för något positivt, utan så att man inte blir av med benen, en av ligans fulaste spelare helt klart.

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 16.00